Partyflock

Wortelkanaalbehandeling:frusty:

 
Forumonderwerp · 12287
Ik krijg dus morgenochtend om 9.00 een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts:cry:

Heb geen zin erin... weet ook echt niet wat er me staat te gebeuren ofzo... Maar ik moet wel want de pijn is niet meer te houden:cry::cry:
neeeej joh het doet echt geen pijn, als je een verdoving krijgt tenminste....ik heb er ook eentje gehad, maar werd dus verdoofd en heb nix gevoeld :) GOED HE!!!
tis alleen verrot om zolang met je bek open te liggen mja.....beter dan pijn toch :)
veeeel plezier :D
Doet geen zeer joh alleen die spuit is ff vervelend ik heb er al meedere gehad de 1e zelfs toen ik pas 8 was dus als ik t toen overleefd heb overleef jij t helemaal. Je voelt er niks van qua pijn alleen voel je gewoon dat ze bezig zijn maar das alleen een vaag gevoel meer niet. iig suc6
Ik vond het wel geinig. Die kerel pleurde van alles in me kies. Zelfs cement enzo. Wel VET verdooft trouwens. Net of ik een lijn sos in me bek had uitgesmeert. Liep nog een halve dag met een scheve bek Hahahaha stond voor lul joh GnIfFeL. Maar hoe is het dan afgelopen?
hoe was het? ik had er al 1 op mn 9e, fijn he, als zo een jong pestventje, het zuigt wel, 2 uur lang met je smoelwerk open
Zo ben weer terug!!! Heb idd nog steeds een scheve bek van die verdoving... wel supervaag hoor:vaag:

Deed ook geen pijn.. wel raar die tandarts liep in me smoel te beuken niet normaal man!!!! dacht echt van "mmmm gaat dat wel goed" maar het is opgelost!!! Als het goed is geen pijn meer:D
2 miech: zo jij ook al zo jong, d8 dat ik 1 vd weinige was maar toch niet. :-)

en liep ie te beuken heeft ie niet die soort plugjes gebruikt, vind dat altijd zo'n vaag gevoel.
Ja hij had idd van die plugies gebruikt!!..

Je hoort wel dat zo'n plugie langs je tand schuurt, echt weird!!!

Maar de verdoving is onder tussen ook weer uitgewerkt en heb totaal geen last:)
*shivers* yuk ik haat de tandarts
haha moet je bedenken dat ie met die plugjes je zenuw aan t schoonmaken is
Bah..... ik HAAT de tandarts dus echt tegenwoordig. :@
En dat komt door die Zenuwbehandelingen, kheb er een aantal gehad, en ze deden dus echt allemaal vet veel pijn, ook al had ik 6 spuiten in mijn bek gehad.

Steeds weer vloog ik naar het plafond, teringg... wat doet dat zeer zeg als ze je zenuw raken....:C

:frusty: Kutverdoving werkt bij mij niet zo.

En nu blijkt dus dat ze sommige niet helemaal uitgevijld hebben, en ik naar een endodontoloog mag, die het zaakje weer open gaat maken en het gaat proberen goed af te maken.

Daar moet ik a.s. dinsdag naar toe.....brrrrrr ik heb nu al de zenuwen.....:S
laatste aanpassing
nee roppiej, ik ben geevolueerd naar irritant ventje:D
Ik heb er donderdagochtend ook weer 1-tje gehad en viel weer mee hoor. De verdoving vind ik altijd het ergste daarna voel je (als het goed is :)) niets meer.

2 Witch: sterkte
2 chlo-tje: mn 3e aanvaring met drugs was dat:P mn tweede was mn liesbreuk (ook toen ik 9 was), kreeg een dikke verdoving en mn 1e toen ik vijf was (oogoperatie) :P:P (ok geheel overbodige info)

was het niet eerst partygirl20? we hadden het in een topic eens over school verneuken door pf of zo:)
Ben ik blij voor Chiel dat ik er geen eentje hoef.
Niks beschadigt, terwijl de avond-tandarts het wel over een wkb. had.
Nou hier spreekt de wortelkanaalbehandeling herself %-)

Ik heb er in totaal 9 gehad en ik kan je het volgende vertellen:

Als je al een paar dagen wakker ligt van de pijn dan raad ik je aan om geen verdoving te nemen, dit omdat je toch niet meer pijn voelt dan dat je nu al voelt.

Mocht je wel een verdoving willen omdat het je zelf een beetje geruststeld is dat natuurlijk prima, maar neem van mij aan dat je niet meer pijn krijgt dan dat je nu al hebt.

De behandeling zelf duurt wel een tijdje trouwens. Afhankelijk van de grootte van de ontsteking en of het een tand of kies is (kies heeft 2 wortels he :-P)

Hij legt je wortels bloot en gaat er met van die kleine pennetjes in om het allemaal schoon te maken. Is wel even een raar gevoel maar doet (als het goed is) geen of weinig pijn.

Als dat klaar is, krijg je in die wortels een een soort van vloeistof (desinfecterend spul) en hij maakt het geheel dicht met een noodvulling.
Na 2 dagen moet je weer komen, noodvullig gaat eruit, hij haalt het watje met het desinfecterende spul eruit, spoelt het nog even schoon en vult hem dan met een normale vulling.

Die noodvulling heb ik toen wel gehad, wil niet zeggen dat het bij jou ook zo is trouwens. Ligt aan de grootte van de ontsteking enzo. Als het een kleine ontsteking is en hij vertrouwt erop dat het goed is dan hoef je niet meer terug te komen namelijk.

Het valt allemaal hardstikke mee en achteraf zul je zeggen: "Goh dit viel mee".

Dit zeg ik niet omdat ik het al 9 x gehad heb, want ik ben ook schijtsbenauwd voor de tandarts hoor :-P En weet wel hoe het in zijn werk gaat.

Valt allemaal mee in ieder geval en succes :-)

Trouwens, tegen de pijn is het wel goed om Ibuprofen 400 mg bij de drogist/apotheker te halen. Zijn reuze goeie pijnstillers en ze zijn ook nog ontstekingsremmend. Tandarts schrijft ze misschien ook wel voor (mijne althans wel)
2 miech: ja t was eerst partygirl20 maar heb t maar ff veranderd vond t zo suf dus heb nu maar gewoon me naam afgekort.. en was dat tentamen nog gelukt? ik ben gelukkig over :-) op naar de 3e lekker stagelopen volgend jr hoop bij b2s

en bij mij zit er gewoon een soort cocktailprikker in me tand als stop na me laatste wortelkanaalbehandeling.. die heeft ie er gewoon in gestopt (wel met vulling erbij) en de splinters weggebrand dat was pas vaag, stiekum roken bij de tandarts.. nee heel vaag als ie iets wegbrand in je mond d8 waar is die man in vredesnaam mee bezig haha
Nou ik ben vanmorgen naar de endodontoloog geweest (specialist voor zenuwbehandelingen).

Khad echt de zenuwen in de wachtkamer, kwam er voor het eerst.
Gelukkig was ie heel aardig en stelde me wel op m'n gemak...:)

En toen heeft ie een oude zenuwbehandeling over gedaan, die had mijn vorige tandarts niet goed uitgevoerd. GRRRR....:@
Khad voor het eerst geen pijn, maar ja mijn zenuw was al dood...gelukkig.

Nou moeten er nog 4 overgedaan worden....:(
laatste aanpassing
nou, dat zegt niks dat je zenuw al dood is, dan kan t nog pijn doen.
Chlo... als je zenuw dood is, dan voel je niks meer %-)

Als meneer op je tandvlees gaat boren daarentegen, voel je het wel
sorry maar mijn zenuw is ook dood en ik heb er soms nog wel last van, dus ik weet t ook niet hoor..
het hoort geen pijn te doen als je zenuw dood is, maar ik heb het ook een keer meegemaakt dat ik wel nog wat voelde....

Maar nu gelukkig niet, vorige tandarts had hem al gedood :) en ik heb er een jaar meegelopen met een noodvulling in, en al die tijd niets gevoeld, dus die was wel echt dood hehehe
nou dan weet ik t ook niet meer, hij is zo dood als een pier en toch regelmatig nog last van, zou t dat soort cocktailprikkertje zijn wat erin zit??
Nou ik ben vanochtend met gruwelijke pijn terug gekeerd naar die kuttandarts... want die noodvulling was er al weer voor de helft uit (hoe weet ik ook niet)

Heb nu meer geen pijn ofzo.. hij heeft volges mij een stukkie van me tand afgezaagt!!
Ik heb geen idee, ik heb in 1 kies nog een vijltje zitten waar ze je kanalen mee uitvijlen, hij was afgebroken, en af en toe heb ik daar ook nog last van.
Daar moet ik dus ook voor naar de endodontoloog, kijken of ze hem eruit kunnen krijgen en anders moet ie getrokken worden.
2 kamaya: das wel minder, maar die dingen vallen er idd snell uit, ik heb zelfs een hele tijd zonder noodvulling gelopen.

2 witch: ja maar je tand zal er toch sowieso een keer uit moeten op ten duur wordt ie helemaal zwart en das ook niet mooi