Partyflock

Kritiek van wildvreemden, wat doe jij daar mee?

 
Forumonderwerp · 12221
Op IRC onstond tussen mij en iemand anders een discussie hierover.

Diegene vroeg aan mij wat ik deed met kritiek van voor mij wildvreemden jegens mijn persoontje.

Als ik kritiek van wildvreemden krijg, vooroordelen, dan doet me dat namelijk vrij weinig. Daarentegen als ik kritiek krijg van een bekende dan doe ik daar meestal wel wat mee, omdat het in de meeste gevallen opbouwende kritiek is, mits de persoon het beste met je voor heeft.

Dus vertel mij, en die andere persoon eens, hoe jullie met (voor)oordelen en/kritiek van wildvreemden omgaan.

Doe je er wat mee of interreseert het je gewoon niks, omdat jij die persoon niet kent en die persoon jou ook niet kent.

Ben zwaar benieuwd :-)
en eerlijk antwoorden pvd! ;)
ligt aan het soort kritiek en waarop !! maar over het algemeen geef ik niks om kritiek van wildvreemden !!
het doet mij over het algemeen niet veel. net wat jeffrey_noord zegt, het ligt eraan waarop. als het kritiek is op iets waarvan jezelf al niet zeker bent (je grote lul, megatanden, dooie haar, je o-benen, kromme rug, kale knar en ga zo maar door; zaken waar je je dus zelf mee bezig houdt, waar je onzeker van wordt), dan zal je je het jezelf wel degelijk aantrekken. maar als het kritiek is op bv je kleding, waarom zal je je daarom druk maken.
Gaat niet over kleding, hazetanden, flaporen of wat dan ook.

Gaat eigenlijk meer over hoe jij bijvoorbeeld overkomt op een wildvreemde qua gedrag ofzo.

Stel dat jij altijd haantje de voorste bent en altijd je woordje klaar hebt en dat wildvreemde mensen dan over je gaan zeiken en zeuren. Ik bedoel het meer in die richting :-)

Flaporen, hazetanden etc, kan de persoon meestal niks aan doen en het is behoorlijk zwak om daar mensen op te pakken vindt ik. Nobody is perfect hoor :-)
Ik vind het er vooral aan liggen op die persoon zijn kritiek ook goed onderbouwd. Als er goeie argumenten bij komen, waar ik ook daadwerkelijk iets mee kan, dan zal ik er waarschijnlijk nog wel over na gaan denken.

En ligt ook een beetje aan de manier waarop die ander het overbrengt. Zodra dat op een rustige en kalme manier gebeurt, zal ik eerder geneigd zijn om het te geloven dan zodra die gozer/dame begint te schreeuwen en zo...

That's my opinion.
Onderbouwen is zeker een goed punt ja :-)

Maar de meeste mensen schreeuwen meestal in het wilde weg wat over een voor hun wildvreemde
als iemand mij aanspreekt op mijn gedrag trek ik me daar over het algemeen niet zoveel van aan, wel als ik weet dat ik verkeerd ben/was. je moet dit zo zien dat bijvoorbeeld een beschaafd persoon (althans iemand die er in jouw ogen beschaafd uit ziet) jou aanspreekt op bijvoorbeeld je rijgedrag en dit ook onderbouwt (zoals boven al aangegeven wordt) met een erg goed argument, bv een levenservaring van die persoon zelf. het kan natuurlijk zo zijn dat iemand tegen jou zegt, dat iemand met dezelfde rijstijl als de jouwe net zijn hond heeft doodgereden. dan trek je je het jezelf wel degelijk aan. althans zou ik doen, omdat ik dan op dat moment al wist dat mijn rijstijl niet cool was. snappie een beetje waar ik naartoe wil?

het ligt eraan wie het zegt en waar het over gaat.
't gaat dus eik om kritiek van mensen die wel iets over je gehoord hebben, maar je niet kennen...
lees mijn gezellig etentje langs de weg tropic en je weet me antwoord :D
ik sta altijd 100% open voor kritiek.
en het kan 2 kanten op bij mij..
ene oor in andere oor uit (negeren dus)
of ik kan er aan gaan denken of de kritiek terecht is en er misschien wat aan doen.
het intereseerd mij echt vrij weinig wat andere van je denken of zeggen. ze doen maar weet je zolang ik er maar geen last van heb. en idd als vrieden van me wat zeggen luister ik er meestal wel naar dan.
kritiek zal je je hele leven krijgen,geen mens is gelijk en er is nog nooit een kok gevonden die kan koken naar alle monden.

Heb al heel wat kritiek moeten verstouwen.
Opbouwende kritiek wil ik best wat mee doen,ook door vreemden aangeleverd.

Zij durven wat meer ongezouten voor hun mening uit te komen dan bekenden,die zullen je toch wat omzichtiger aanpakken.

Soms is de kritiek totaal onterecht,kan voorkomen uit jalouzie(collega`s)en kan zeer krenkend zijn.
wetende dat je je best doet en je compleet afgezeken word is slecht verteerbaar.

Het is dus goed om een portie zelfvertrouwen op te bouwen en onderscheid te maken tussen degene die kritiek leveren.
Verder zul je in het leven een buffer moeten krijgen voor dit soort zaken,want wat je ook doet,je doet het zelden goed.:)
kritiek, ja daar kan ik wel over meepraten :-)


ik doe namelijk iets wat onderhevig is aan beoordeling door wildvreemden die ongevraagd hun mening daarover kunnen en mogen geven op de meest onmogelijke tijdstippen en plaatsen (ik heb het dus over dj'en en producen)


Maar onbeargumenteerde kritiek glijdt van me af als een rups die over een been wil kruipen waar met Feet is geschoren, ook diegene die alleen willen/kunnen vermelden dat het "helemaal te gek was" gaat door me heen en verlaat redelijk snel mijn lichaam weer (moet niet arrogant worden nml.) Maar beargumenteerde kritiek van wildvreemden die ergens op gestoeld is, ja kijk, daar heb ik heel veel interrese voor want juist van die kritiek kun je mogelijkerwijs leren en verbeteringen aanbrengen in datgene waar je je mee bezig houdt.....

Maar iemand kan me dus helemaal de grond inboren en uitschelden voor alles wat god lief was, maar ik kijk zo'n persoon meestal dan aan en tover een grimas op mijn gelaat en ga dan stoicijns verder met de dingen waarmee ik bezig was......
Ik kreeg gisteren nog kritiek of iig een terechtwijzing van een wildvreemde....
Ik zat in de bus en had mijn voet, keurig op een spitsje,
Het was niet druk, plek zat... Maar de dame tegenover mij vond het nodig om mij mijn huid vol te schelden.... en het tog egt niet kon zo... Daar trek ik me dus niks van aan...
Ook van sommige dingen hier... Als je een topic opend of iets doet kan je hier ook ongezouten kritiek krijgen... Ik bijv met een topicje over mijn ouders en Multigroove... Daar kwamen hele goede dingen uit, maar ook hele domme, kwetsende onwetende reacties... dat trek ik me aan, maar omdat t kwetst.. Niet omdat ik denk dat ik iets aan die kritiek heb....

Maar de meneer die ik woensdag in de trein sprak over zijn zoons en uitgaan enzow... en toen heeft hij me een paar adviezen gegeven die ik wel ter harte heb genomen... het is gewoon maar net hoe men t brengt en waar het over gaat...

Overigens kan ik heel heel slecht tegen kritiek, maar dat is een zwakte van mij...... Het gaat wel beter de laatste tijd hoor...
ligt eraan op welk gebied ik kritiek krijg.
Je denkt er altijd ff bij na. het kan je daarna of niet boeien of je wordt op iets gewezen wat misschien toch wel zo is.

Het maakt niet uit wie kritiek geeft als het maar onderbouwd is. Onbewust/ bewust ga je er dan vanzelf rekening mee houden.
Ligt eraan, als hij kritiek geeft en diep in je hart weet je dat hij gelijk heeft, dan zal ik er wel wat mee doen. Slaat het nergens op dan doe ik natuurlijk niks mee
Kritiek krijg ik zowiezo al genoeg.. ik weet er wel mee om te gaan!!
En als het van een wildvreemde is, word ik er echt niet warm of koud van!!
Als het van een bekende is, dan zal ik er wel ff bij stilstaan en bij mezelf nagaan of diegene misschien gelijk heeft.
maar of ik er wat aan zal doen is een tweede..

Ik ben tevreden met met mezelf en als anderen hier niet tegen kunnen than so be it!!

(k)
Eerst kijken wat voor kritiek het is en er wat aan veranderen als hij/zij gelijk heeft. Over het algemeen zal ik eerder naar kritiek luisteren van bekenden maar dat is denk ik logisch.
kben er nu wel aan gewend en kan me bij je aansluiten claudjuh:), in het begin trok ik het me veels teveel aan, maar als je merkt dat de mensen die je wel echt kennen, ook wel positief reageren, weet je wel weer wat het belangrijkst is, en kan je de rest die maar wat loopt te gissen en stoken achter je laten...

kus
ignore :) ten eerste van IRC zou ik 0,0 iets serieus nemen alles wat daar wordt gezegd moet je met een korreltje zout nemen en ten tweede wie zijn hun dan wel niet om mij te bekritiseren terwijl ze me niet eens kennen.
TW Magazine 18 juli 2002 14:35
ignore ten eerste van IRC zou ik 0,0 iets serieus nemen alles wat daar wordt gezegd moet je met een korreltje zout nemen en ten tweede wie zijn hun dan wel niet om mij te bekritiseren terwijl ze me niet eens kennen.
-----------------------------------------------

ZEG ?! Wil jij hier mijn topic niet zo verneuken?

en ten tweede: ik zit alleen met mensen op IRC die ik ook daadwerkelijk ken en niet met een gros uitgekotste wezens die niks anders hebben dan internet.

Zijn allemaal bekenden, kennissen en vrienden van mij :-)
Heb liever kritiek op de man, dan 8ter de rug om!
ik heb liever dat ze over me lullen dan dat ze over me lul fietsen :D

nee als ik me eiguh aangevallen voel,bijt ik terug
Ligt aan de manier waarop , als het me niet aan staat merken ze het vanzelf ;D
Meestel denk ik.... Lekker Belangrijk.
En zo lang het maar recht in mun gezicht is, dan kan ik ook meteen wat terug zeggen. Als het achter mijn rug om is kan ik echt giftig worden.
precies jah, als je iets wil zeggen zeg het dan in me smoel


toch? :)
Claudjuh >> Ik verziek jouw topic? lees eens geheel bovenaan, hier vroeg jij naar een meening van mensen en als iemand deze dan geeft verziek hij/zei direct jouw topic?

Overigens als je toch met allemaal bekende daar zit dan slaat deze gehele topic toch ook nergens op, eerst zijn het wildvreemde die je kritiek leveren en dan zijn het ineens allemaal mensen die je kent, wat is het nu?

Als laatste is het misschien wel leuk om jezelf eens af te vragen of jij ook niet in de doelgroep hoort van "uitgekotste wezens die niks anders hebben dan internet" als je dingen op i'net zo serieus opneemt.
whehe, het ging om een discussie over als ik het goed heb ze kreeg van hun geen kritiek..
Kritiek van wildvreemden plak ik onder mijn schoenzolen om het er vervolgens doodleuk vanaf te lopen !

Als bekende kritiek leveren dan wil ik nog wel iets aannemen maar wildvreemden kennen mij niet ! En je komt tegenwoordig blijkbaar al snel negatief over bij bepaalde mensen....
Ik ga altijd heeeeel hard huilen.Vooral als het van wildvreemden zijn.:S :vaag:
TW Magazine 18 juli 2002 23:14
Claudjuh >> Ik verziek jouw topic? lees eens geheel bovenaan, hier vroeg jij naar een meening van mensen en als iemand deze dan geeft verziek hij/zei direct jouw topic?

Overigens als je toch met allemaal bekende daar zit dan slaat deze gehele topic toch ook nergens op, eerst zijn het wildvreemde die je kritiek leveren en dan zijn het ineens allemaal mensen die je kent, wat is het nu?

Als laatste is het misschien wel leuk om jezelf eens af te vragen of jij ook niet in de doelgroep hoort van "uitgekotste wezens die niks anders hebben dan internet" als je dingen op i'net zo serieus opneemt.
------------------------------------------------

Hehe, tv magazine :-P
Ik raad ook jou aan om die posting van mij niet TE serieus te nemen :-P Want hij was niet zo negatief bedoeld namelijk, maar ik denk dat je me postings nog niet zo lang volgt :-P

Geeft niet :-)
EN !!!

Je doet er ook verstandig aan om beter te lezen

Ik zei dat die mensen op IRC bekenden van mij zijn.
En er stond alleen maar: op irc stond een discussie tussen mij en iemand anders over mijn onderwerp in het algemeen

Wel blijven lezen he ;-)
Ik lees het allemaal wel goed:

"Ik zei dat die mensen op IRC bekenden van mij zijn."

"op irc stond een discussie tussen mij en iemand anders"

Er staat in de eerste zin dat op mensen op IRC bekende van je zijn en in de tweede zin staat nergens dat deze andere een onbekende van jouw is, zijn vraag was alleen wat jij zou doen met kritiek van andere.

Ook weten mensen nu direct wat jij met kritiek doet van andere "happen" dus en nogmaals ik neem alles op i'net al jaren met een korreltje zout.

Oja, voordat ik het vergeet te zeggen als je zelf goed had gelezen had je gezien dat mijn nick niet "tv magazine" is maar "TW Magazine".
Ik kan erg slecht tegen kritiek! :S Maakt niet uit of het van een bekende komt of niet; ik voel me er vaak erg gekwetst door.

Dat komt ook doordat ik altijd heel graag aardig gevonden wil worden en als iemand dan zegt dat ik iets niet goed doe, trek ik me dat persoonlijk heel erg aan...

Maar van een bekende kan ik het wel beter hebben dan van een onbekende, want van een bekende weet ik wat ik aan diegene heb en waarom hij/zij het zegt.
laatste aanpassing
Geachte TV Magazine,

Ik zal het nog even in peutertaal voor je uitleggen

1. Op IRC ontstond een discussie tussen mij en een bekende van mij over het feit hoe ik IN HET ALGEMEEN met kritiek (vooroordelen) van VREEMDEN om zou gaan.

2. Op IRC zijn het bekenden van mij, maar die staan buiten dit eigenlijk. Jij vroeg hier wat over en ik gaf daar antwoord op.

3. Diegene waarmee ik die discussie had, is een bekende van mij en die persoon vroeg zich af hoe anderen met vooroordelen van totaal onbekenden omgingen.

4. Dus het het hele IRC gebeuren staat hier helemaal los van, snap niet waarom je het er bij haalt maar ok.

5. Ten tweede noem ik dit geen kritiek wat jij op mij geeft, maar zie ik het meer als een discussie. Zoiets schijnt voor te komen op een forum namelijk...
Onder vooroordelen versta ik namelijk zoiets als: dat een wildvreemde mij zo ineens een trut of wat dan ook zou noemen, zonder dat die persoon mij kent en weet hoe ik verder ben.

Maar ik heb er al weer genoeg van, want altijd als ik iets start hier dan zijn er mensen die de hele bliksemse rotzooi weer uit hun context trekken, met als gevolg dat ik de topic in 126 reply's uit moet gaan leggen.
Je snapt het of je snapt het niet, snap je het niet, dan is dat jouw probleem en niet langer de mijne
Ik zal dan nog even in peutertaal uitleggen dat mijn nick nog steeds TW Magazine is, want van TV Magazine liggen de rechten nog altijd bij de AVRO en niet bij mij.

Overigens jij bent de gene welke begon over een discussie op IRC het was het tweede woord wat je notabene zelf schreef in deze topic.

Als het dus niks met IRC had te maken had je beter moeten nadenken hoe je jouw argumenten wilde voorstellen aan de mensen anders schep je daarmee een verkeerd beeld en slaat deze gehele dicussie nergens op.

Het is jammer dat je er nu al genoeg van heb en zo snel opgeeft, je was zelf de gene welke het zo formuleerde dat ik het uit zijn verband kon trekken dat moet je dan niet bij mij leggen, maar meer zelf de goede argumenten geven aan ons om een normale reply te geven op jouw vraag.

;o (laatste post voor deze maand ik ga op vakantie, adios).
TV magazine

Ik zei dat naar aanleiding van een opmerking van jou

aub, dank je wel

flapdrol %-)