Partyflock
 
Forumonderwerp · 1185957
­ Nederland
Hoelang en hoevaak gebruiken jullie het, en heeft het gevolg voor je gezondheid gehad?
Uitspraak van van der snats op maandag 11 april 2022 om 16:46:
Hoelang en hoevaak gebruiken jullie het, en heeft het gevolg voor je gezondheid gehad?

Korte samenvatting: ik gebruik nu zo'n >20 jaar waarvan het grootste deel dagelijks. Wel zijn er een tweetal momenten geweest van korte gebruikers pauze, en daar is onlangs een derde wat langere pauze bijgekomen die maar liefst 382 dagen stand heeft gehouden. Helaas resulteerde dit toch weer tot een terugval en inmiddels duurt deze alweer bijna net zo lang als de 380 dagen pauze.

Gevolgen gezondheid verdeel ik even onder mentaal en fysiek. Wonderlijk genoeg heb ik mentaal geen schade opgelopen, althans... je merkt het niet aan me. Echter is de chemische balans in m'en hersenen dermate aangetast dat wanneer ik stop ik niet meer in staat ben om op een normale manier te functioneren. Dit gaat wel beter naarmate je wat langer niet gebruik. Maar helaas moet ik constateren dat na een korte opleving, de klachten vervolgens weer terug komen en sterker worden.

Echt meedraaien in de maatschappij is moeilijk, ik leef en ben dermate anders dat je toch vaak gaat leven als een kluizenaar. Maar ik zeg er direct bij: als klein jongetje was ik ook al zo. Als ik geen drugs was gaan gebruiken was er in sociaal opzicht denk ik niet veel anders geweest.

Fysiek zijn de problemen vooral gerelateerd aan maag/darmstelsel. Tevens snel last van verkramping, spierpijn. Ik zal de details besparen. Omdat ik zoveel mogelijk doe aan schade beperking kom ik er misschien nog goed vanaf vooralsnog.

What-a-bout-u?
Hey,
Wat een open antwoord. Respect.. Heb het zelf dus nog nooit (bewust) gebruikt. Zal vast wel een keer versneden zijn in de coke of pillen die ik dan wel hier en daar neem maar dus nog nooit echt bewust. Wat ik wel hoor uit mijn omgeving is dt er geen einde aan de euforie zit. Coke vlakt af op een bepaald moment maar wat ik hoor is dat speed dat niet heeft en je maar blijft gaan. Is dat echt zo? Dat lijkt mij best aantrekkelijk en gevaarlijk tergelijkertijd.
Groet
Uitspraak van peanutbutterwolf op donderdag 11 augustus 2022 om 23:13:
Coke vlakt af op een bepaald moment maar wat ik hoor is dat speed dat niet heeft en je maar blijft gaan. Is dat echt zo? Dat lijkt mij best aantrekkelijk en gevaarlijk tergelijkertijd.

Hai.!

Dat klopt inderdaad wel. Althans, het kan heel lang aanhouden als je het erg bont maakt. Niet om stoer over te doen, maar mijn record ligt wel tegen de 6 nachten en 5 dagen wakker blijven zonder te slapen. Volgens mij is het me zelfs een keer nog een dag langer gelukt, maar kan ik niet goed meer verifiëren. Het is wel zo dat je uiteindelijk na veelvuldig amfetamine gebruik op den duur een tolerantie op ga bouwen; ofwel, je hebt er steeds meer van nodig om het effect te bereiken. Tot aan het moment dat het vrijwel niks meer doet, maar dat moment kan je behoorlijk lang rekken. Als de rek eruit is zit er niets anders op dan een paar weken rust nemen.

Het gevaarlijke zit 'm voor mij inderdaad in het aantrekkelijke... Dagen lang in euforie leven, ik was op slag verliefd. Maar verder in het proces is het zeker niet altijd leuk. In mijn geval is het fysiek echt z'en tol gaan eisen. En na 6 dagen/nachten wakker blijven voel je je ook niet heel erg lekker meer hoor. Maar mentaal blijf je gaan. Is niet voor iedereen, sommige mensen kunnen daar echt heel slecht tegen. Wat dat betreft heb ik een flinke trukendoos om het dagelijkse gebruik zo schade beperkend mogelijk aan te gaan.

Coke heb ik persoonlijk niks mee....