Partyflock
 
Forumonderwerp · 1178869
­ Nederland
Thomas runt al jaren de grootste partysite van Nederland

partyflock Sinds 2001 is Thomas van Gulick bezig met misschien wel de populairste party-website van Nederland. Op het hoogtepunt had Partyflock twintig miljoen pageviews per dag. De werkzaamheden worden nog altijd uitgevoerd in hartje Enschede, tegenwoordig hoog in de Alphatoren op de vijftiende verdieping.

,Het was toen een project in mijn vrije tijd naast mijn studie Informatica aan de universiteit’’ vertelt Thomas vanuit zijn Partyflock-hoofdkwartier in de Alphatoren.

,,Ik was altijd bezig met projecten, zoals een zoekmachine voor het campusnetwerk.” In zijn studententijd ontdekte hij het uitgaansleven en de bijbehorende house-feestjes, maar er miste nog iets. ,,Ik kon nergens vinden waar er andere feestjes waren, welke artiesten er optraden, waar mijn vrienden naar toe gingen.”

Het idee achter Partyflock was om een oplossing te bieden voor deze feestproblemen. ,,In de begintijd stond Partyflock op een stuk of vijf servers in mijn studentenkamer op de campus.”
Eerste sociale media
De homepagina van Partyflock
De homepagina van Partyflock © Screenshot

Al voordat Hyves en Facebook bestonden kon je op Partyflock je een eigen profiel aanmaken, feestjes beoordelen en andere gebruikers berichten sturen. Dat maakt Partyflock een van de eerste sociale media van Nederland. Tegenwoordig is dat wel anders. ,,Zeker de laatste vier of vijf jaar is Partyflock verschoven van vooral sociale media naar informatievoorziening over evenementen, onder druk van onder andere Facebook dat veel van het sociale aspect heeft overgenomen.”

Door het sociale aspect en de duizenden bezoekers heeft Partyflock behoorlijk wat invloed gehad op het leven van haar bezoekers. ,,We kregen wel eens mailtjes van mensen die elkaar hebben leren kennen via Partyflock en uiteindelijk getrouwd zijn.” Tegenwoordig is het met apps als Tinder en allerlei datingsites heel gewoon om online mensen te leren kennen en zo een partner te vinden. Maar toen was het nog ongebruikelijk om iemand via een website te leren kennen.
Heden en toekomst

Rond het hoogtepunt in 2011 en 2012 trok de website meer dan anderhalf miljoen bezoekers per maand. Op sommige dagen haalde de website zelfs twintig miljoen paginaweergaven. Tegenwoordig zijn die aantallen enigszins afgenomen, maar de dienst wordt door feestgangers nog altijd gewaardeerd. Er is dus nog steeds veel werk om de site te vullen en onderhouden. Tot nu deed Thomas dat samen met zijn vrouw maar dat viel niet meer vol te houden door het vele werk. De afgelopen jaren was het vooral het hoofd boven water houden, de site vullen en draaiend houden.

,,In de beginjaren ben ik uitsluitend bezig geweest met techniek’’, vertelt Thomas. Zijn zus heeft toen de meeste andere taken onder handen genomen. Ook vrijwilligers waren toen fanatiek en hielpen veel mee. ,,Ik kon toen geregeld nieuwe functies en mogelijkheden ontwikkelen en er was steeds weer wat nieuws te ontdekken en gebruiken op Partyflock. Dat is stil komen te staan, omdat ik zelf uiteindelijk alle taken moest gaan doen.’’

Tegenwoordig kan Thomas weer even op adem komen. Sinds november is Partyflock gefuseerd met Appic. Appic heeft een app voor telefoons met vergelijkbare functionaliteit als Partyflock. Door de overeenkomsten samen te voegen moet Thomas weer tijd krijgen om de techniek en site verder te ontwikkelen en nieuwe projecten aan te pakken. Ook zullen de partyfoto's waar de site bekend om staat, nog altijd toegevoegd blijven worden.


https://www.ad.nl/binnenland/thomas-runt-al-jaren-de-grootste-partysite-van-nederland~a793978e/

:respect:
laatste aanpassing
Beste forum van Nederland!
laatste aanpassing
 
Partyflock will never die!
 
In ere houden
Applaus voor de oprichter
 
ik zeg DOEN
Uitspraak van verwijderd op donderdag 7 oktober 2021 om 16:08:
ik zeg DOEN

Sowieso
laatste aanpassing