Partyflock
 
Forumonderwerp · 1178804
­ Nederland
Dag mensen,

1. Ik hoor van velen dat kicks layeren erg goed werkt. Wanneer ik meerdere lagen kicks over elkaar afspeel klinkt de kick meestal een beetje dof of gedempt. Is er iets wat ik nog moet doen qua mixen of rekening mee moet houden voordat dit werkt? Aangezien ik geen tutorials hierover kan vinden heb ik echt geen idee.

2. Hoe krijgen mijn kicks meer diepte/bass zoals in NSD - Speakers? Mijn kicks hebben nooit zoveel bass als dit tenzij ik de bass in EQ erg hoog zet, maar dan klinkt de kick weer heel erg gedempt.

Alvast bedankt!
-Jurre.
Denk dat het vooral belangrijk is een goede basis kick te maken.

Ik neem vaak een kick en ga daar met effecten overheen zitten pielen.
Sla die kick dan op en herhaal dat trucje weer opnieuw en doe dat totdat ik een lekker klinkende kick heb

Gebruik daarvoor vaak de Camel Phat, Camel Crusher en de Volcano Fabfilter.

Met die Fabfilter ga ik dan vaak weer met de kick aan de slag om hem wat dieper te laten klinken of eventueel hoger, die drop ik dan onder m'n basiskick.

En dat werkt veelal wel redelijk.

Ik ben totaal niet thuis in het technische aspect van muziek/kicks maken, maar doe de dingen gewoon zoals ik het hoor :p
Ikzelf maak altijd kicks zonder layers. Wel vaker resamplen, weer eq-en en wat andere subtiele fx. Zorg dat je goed eq'ed. Dat is het belangrijkste. Daar bedoel ik mee... frequenties cutten die je niet wilt. Heel subtiel boosten. Met layers werkt het eigenlijk net zo. Alleen dan gebruik je bijv een layer voor punch, sub, mid, en hoog. Ongewenste frequenties cutten. Daarnaast wat filterwerk, saturatie en reverb om het wat voller te krijgen.
Zorg dat je kennis hebt van frequenties. Daarnaast gewoon lekker creatief zijn en veel proberen.
Ik heb mij eerst geconcentreerd op dit filmpje.Hier heb ik enorm veel mee geëxperimenteerd. Tot dat ik het een beetje door had, ben ik die zelfde kick in dat filmpje gaan copy/past-en. Dus 2 dezelfde kicks op mekaar plakken en elk een layer geven. Ik neem aan dat je weet hoe je moet layeren (set children etc). Dan van de eerste kick heb ik de sub er af gehaald, zodat je alleen de tok en tail hoort. Bij de andere heb ik net andersom gedaan, de tail er af maar de tok plus punch behouden. Zo blijf je experimenteren en na enkele maanden mss wel jaar(en) kwam ik op dit resultaat ...Sommige kennen mss dit trackje nog van een tijdje geleden, helaas geen tijd nog zin om het af te werken :/
De truck van het layeren van kick zit hem in verschillende samples over elkaar stapelen zodat dit 1 sterk geheel wordt.
Dat betekend dus niet dat je 1000 kicks op elkaar kan zetten en verwachten dat het goed klinkt.
frequenties gaan elkaar in de weg zitten en dit resulteert er dan in dat jij, zoals je het zelf zegt, een gedempte kick krijgt.

Wil je het layeren goed toepassen, dan is het als eerste van groot belang dat je een kick gaat leren ontleden. Uit welke delen bestaat de kick en wel deel geeft welke dementie aan het gevoel van de kick. Om je hier bij een begin te geven.

Een kick bestaat uit een tok (attack) en een staart (sustain). Men plaatst en mixt dus heel subtiel meerder lagen van dit soort samples, om bijv. meer sub of juist een harde attack te krijgen. Online staan er de wereld tutorials online van bekende en minder bekende artiesten.
Het allerbelangrijkste tijdens layeren is dat je goed oplet welke layers welke frequencies hebben. Dus layer je twee kicks, dan neem je meestal het laag van een van de twee en haal je juist het laag weg bij de tweede kick layer. Dit zorgt ervoor dat de bass clean blijft, vaak is dit de key tot een goede bass toon, niet teveel poespas. In de midden en hoge frecencies kun je vaak meer layeren zonder dat alles een zooitje wordt.
attack en decay bvb de highs heb ik egenlijk alleen de punch van nodig dus attack op nul en decay heel kort ,de mids bepaald echt de sound van de kick iets langere attack time en mid lange decay,
bass is bepalend voor de kick dus korte attack en lange decay even lang als de kick moet zijn.
en dan kan je alle layers nog apart distorten , compressen en eqen .
zoiets denk ik wel