Partyflock

Tickets van tevoren reserveren?

 
Forumonderwerp · 1176104
Poll, geopend op maandag 24 april 2017, looptijd van 448.8 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Tickets van tevoren reserveren?

873%
Geen goed idee
218%
Goed idee en Ik zou er geld voor over hebben (bijv 5 euro) om max vrijheid te hebben om te beslissen wanneer ik ook echt kan
19%
Goed idee maar ik zou er geen geld voor over hebben

Hi,

Herken je het weleens dat je ticketstress kan hebben omdat je niet zeker weet of je naar dat feestje kan gaan (ivm werk bijv), of omdat het je financieel niet goed uitkomt of omdat je nog niet weet wie van je vrienden kunnen?
En als je dan toch uiteindelijk wel kan gaan, dat je dan weer last minute moet zoeken naar tickets omdat je het niet wil missen?

We zijn bezig om daar een oplossing voor te vinden, bijvoorbeeld dat je van tevoren je ticket kan reserveren maar pas later betaalt, eventueel met een kleine aanbetaling.
Wat zouden jullie ervan vinden als je op deze manier wel 100% zekerheid hebt dat je kan gaan, maar pas op het laatste moment betaalt en beslist wanneer je ook echt kan?

Je kan je antwoord invullen in de poll en je feedback is meer dan welkom :)

Groetjes,

Frank
Welke organisatie zou daarvoor kiezen dan? Stel je voert het in, het raakt uitverkocht, het is een festival en er wordt slecht weer voorspelt waardoor veel mensen afhaken.≠ Zo ga je van uitverkocht naar niet uitverkocht en zal een organisatie in de problemen komen.≠ Een grote kan het misschien dragen maar een kleine waarschijnlijk niet.≠ Hebben jullie dit uberhaupt geinformeerd bij organisaties hoe hun hierover denken?
precies dat ja, organisaties gaan dat echt niet doen, daar is het risico te groot voor
en dan zijn de festivals bij voorbaat al uitverkocht, en zit je weer te stressen of je wel een kaartje kan reserveren

gewoon de kaartjes weer fysiek laten verkopen bij het postkantoor, zo heb je de echte liefhebbers die het er wel voor over hebben om om 6uur s ochtends voor de deur te gaan liggen :yes: (Y)
Uitspraak van #81 -[D.K]- op dinsdag 25 april 2017 om 10:26:
en dan zijn de festivals bij voorbaat al uitverkocht, en zit je weer te stressen of je wel een kaartje kan reserveren

Ja idd. Want dan kost het ze niets en dan denken ze ach ik reserveer wel gewoon. De mensen die dan wel weten dat ze willen/kunnen hebben dan geen kaart. Dan gaat het net als op FB, aanwezig klikken op een evenement kost niets.
Uitspraak van #81 -[D.K]- op dinsdag 25 april 2017 om 10:26:
gewoon de kaartjes weer fysiek laten verkopen bij het postkantoor, zo heb je de echte liefhebbers die het er wel voor over hebben om om 6uur s ochtends voor de deur te gaan liggen :yes: (Y)
Een outdoor festival zal dit natuurlijk nooit voor superveel tickets gaan doen, want het "weer" risico is dan inderdaad te groot. Maar als je het voorzichtig in zou zetten en je zou een aanbetaling vragen, dan haal je de vrijblijvendheid toch weg bij mensen? Het lijkt ons dan op die manier juist representatiever dan via Facebook op "aanwezig" klikken..Voor indoor events geldt het weer risico natuurlijk niet.
We zijn overigens in gesprek met organisaties hierover :)
Voor indoor geld dit ook. Kijk maar naar Sensation paar jaar terug toen het bloedheet was en het gelijk viel met wedstrijd van Nederlands elftal. En kijk eens voor de gein hoeveel kaarten er werden aangeboden voor Armin only vorig jaar. De prijzen zakte van 65 euro naar (op de dag zelf) 25 euro. Ticketswap stond er vol mee en je raakte je kaart aan de straatstenen niet kwijt.

Maar er zijn echt organisaties die hier wat in zien ja? :o
Maar dat is dan toch een nadeel voor de originele koper dat je je ticket met flink verlies moet verkopen? Maar nogmaals, niet alle organisaties zullen hieraan willen meedoen. En het is natuurlijk ook aan de organisatie hoelang ze de mogelijkheid willen geven een ticket vast te houden en voor hoeveel tickets. Het is ook meer een extra service die ze kunnen geven..
Maar we zijn dus nog aan het onderzoeken hoe en op welke manier dit voor hun zou kunnen werken :)
Ja maar dat boeit de organisatie toch niets? Die wil gewoon de kosten die ze maken gegarandeerd kunnen dekken.≠ Als een uitverkocht feest op het laatste moment niet meer uitverkocht is heb je kans dat ze bij moeten leggen.≠
Eens, daarom zou een organisatie dit ook niet in het begin moeten aanbieden en ook niet voor heel veel opties.≠
ja en na afloop van het feestje betalen ! :facepalm:
Geen goed idee.≠
Als iedereen die geen geld heeft of niet weet of zijn vrienden gaan wel n kaartje reserveert, dan is het nog sneller uitverkocht dan zonder die optie.≠