Partyflock

Wie wil mij helpen? Foto's beoordelen van alcohol, XTC en sigaretten.

 
Forumonderwerp · 1176016
Hi iedereen!

Ik ben op dit moment bezig met mijn afstudeer scriptie voor mijn bachelor aan de UvA. Mijn collega's en ik doen onderzoek naar de acute cognitieve gevolgen van intoxicatie van alcohol, sigaretten en XTC. Hiervoor hebben wij foto's gemaakt van deze stimuli en deze foto's moeten beoordeeld worden. Ik zou het ontzettend fijn vinden als jullie ons hierbij willen helpen. Hiervoor hoef je niet per sé 1 van deze middelen te gebruiken. De enige eis is dat je minimaal 16 jaar bent.

Je krijgt 20 verschillende foto's te zien waar je een aantal vragen over moet beantwoorden. Verder krijg je nog een aantal andere vragen, afhankelijk van je middelen gebruik.

Het is volledig anoniem!
Het is ook mogelijk om de vragenlijst op je smartphone of tablet in te vullen. En eventueel is het mogelijk om op een ander moment verder te gaan.

https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9tppLHD6RBd1Ru5

Alvast hartstikke bedankt!

Ik zal andere vragenlijsten ook invullen die hier gepost zijn, zo helpen we elkaar allemaal een beetje


Groetjes,
Joy
validatieproject.uva@gmail.com
ik ben tot de helft gekomen en vind het een vrij vage enquête.. een festivalfoto's met een zak pillen in het midden erin gefotoshopt, en dan aanklikken wat me het eerst opvalt aan de foto. goh wat zou dat zijn :P

dan vragen over hoe ik me bij de foto voel. alsof de kans bestaat dat ik deze foto zie en direct denk: "wow ik heb nu ineens enorm zin in xtc, en wordt er helemaal een beetje opgewonden van!"
Aan de foto met de gele m&­m gestopt.­ Leek me wat absurd te worden ^^­
tsja die zijn nodig als neutrale cues.­ Anders kun je andere dingen niet uitsluiten.­
Andere opmerking.­ We moeten de vragen gelijk houden voor elke foto.­ Anders kun je er niks mee.­ Je hoeft niet met extremen te antwoorden.­ Gewoon naar waarheid.­ Het is namelijk gewoon zo dat deelnemers niet altijd de betekenis achter elke vraag zullen weten, maar dat het toch echt nodig is om een compleet en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen voeren.­
Wat betreft XTC daar is gewoon ontzettend weinig onderzoek naar, juist om gebrek aan databases en ethische factoren.­ Dus dit is inderdaad from scratch.­ Werkt het niet dat gebruiken we de resultaten om het aan te passen en zo doende naar iets te werken wat wel werkt.­
laatste aanpassing
Is dit nou waar Einstein het over had met z'n definitie van insanity "Doing the same thing over and over again and expecting different results."

Na vraag 6 werd het een beetje flauw. Het is veel te abstract, herhalend en daardoor ging ik de vragen ook navenant beantwoorden (maar da's niet de bedoeling dat ik onrustig wordt van de vraagstelling, ipv. dat ik in de "opzetjes" trap).
Er zal ongetwijfeld heel veel denkwerk achter zitten maar ik haakte af.
Ben niet de juiste persoon ervoor en zal de resultaten dan ook niet vervuilen. (Y)
laatste aanpassing
Nee, dat is niet precies wat hij bedoelt. Dat is als hier geen gewenste resultaten uit komen en vervolgens toch weer precies hetzelfde gaan doen. Maar dat is nou juist waarvoor dit onderzoek nodig is. Er is hier geen eerder onderzoek naar gedaan, dus wij nemen de eerste stappen. Onderzoek is met vallen en opstaan, aanpassen en opnieuw proberen. Stapje voor stapje bepaalde mogelijkheden wegstrepen. Wat uiteindelijk niet wil zeggen dat het gene wat overblijft waar is. Je hebt alleen bewezen dat wat je hebt onderzocht niet waar is, (de nulhypothese) of ook waar is (de alternatieve).

Maar goed, terug komen op dit onderzoek, ja het is na een tijdje hetzelfde. Jullie horen bij de eerste pilot. Geduld is een schone zaak :)
Klopt dat er inderdaad ontzettend lang en veel denkwerk achter elk woordje in de vragenlijst zit. Veel nederlandse vragenlijsten zijn er niet wat betreft dit onderwerp en zoals je wel weet kun je lastig iets klakkeloos uit het engels vertalen, want dan wordt het te ambigu.
Toch bedankt voor het proberen!
Jij ook bedankt voor je uitvoerige reactie.

Ik kreeg die "insanity" referentie door steeds dezelfde setup met steeds hetzelfde resultaat voor mij. "Nee, een plaatje ervan over een partyfoto gesoept doet mij niet verlangen naar het middel betreffende middel".
I stand corrected (and thank you for that). (Y)

In ieder geval succes en mochten er nog updates volgen dan wil ik het zeker nog eens proberen.
Door de reacties hier ben ik wel benieuwd geworden :lol:
Ik zal hem ook (deels?) invullen
Ik heb hem helemaal ingevuld hoor! Wel met een hoop drank en heb er halverwege maar ff pilletje ingeknald nadat ik een peuk gerookt had.... :-/