Partyflock

Matige ervaring met oordopjes, tips?

 
Forumonderwerp · 1175734
Helaas heb ik door de jaren heen een (gelukkig zeer lichte) vorm van tittinus opgelopen. Als het heel stil is om me heen hoor ik een permanent piepje.. Gelukkig niet hard genoeg om er last van te hebben, maar wel een indicatie dat deze heer wat voorzichtiger moet worden ;) :) :) Dusssss.. Gisteravond op ASOT festival voor de eerste keer Alpine partyplugs ingehad.. Maar man dat viel me tegen!

Heb de plugs in de auto ingedaan en daar ook weer uit. Maar wat een tegenvaller, wat klonk het geluid slecht ;( De bassen waren alles overheersend en het voelde alsof de dopjes m'n oren uit trilde. Tegelijkertijd waren de middentonen weg of enorm verstoord. Heb ze heeeeeel even uitgedaan, en ondanks dat de trance echt snoeihard was gisteren was het gelijk een stuk zuiverder... Maar met de plugs in was het enkel een bass-fest en de rest viel geheel weg.

Uiteindelijk vannacht ook nog een lichte piep en gesuis aan het feest overgehouden, dus helemaal beschermd hebben ze ook niet... Ik snap dat niet helemaal. Echt heel fout indoen kan volgens mij niet (niet te los, maar ook niet doorrammen zegmaar). Hoe is de ervaring van anderen? Ben ik te kritisch of ben ik gewoon een dopjes noob ???? :)
Op maat laten maken is het beste. Alpine pluggen zitten sowieso nooit lekker dan gewoon van die kunstof van de praxis die houden flink wat herrie tegen, maar hoor je ook alleen de bassen.
Idd doppen op maat laten maken. Kost wat maar dan heb je ook wat. Zeker als je al schade hebt heel belangrijk. Ik heb ook doppen en vond het geluid gisteren met doppen in al hard. Nooit meer last van piep in de oren.
Op maat laten maken sws (y)

Ik heb sinds vorig jaar ook tinnitus het begon met een aantal weken lang een harde piep die nu gelukkig is afgezakt dat ik er (bijna) geen last meer van heb. Ik heb verschillende oordoppen gekocht om mijn gehoor te beschermen maar die zitten ruk en je ervaart de muziek ruk.
Thanks voor de adviezen. Dan ga ik daar 's naar kijken inderdaad. Had er gewoon iets meer van verwacht als je in reviews leest dat het 'is alsof je de volumeknop wat lager draait'. Nou niet bepaald ;)
Heb je ze zelf aan laten meten of gewoon los gekocht? Die dingen zouden bepaalde frequenties moeten filteren en als ik jouw ervaring lees dan lijkt daar iets niet (of juist wel) goed te gaan. Deze filteren de lage frequenties er (voor jou!) blijkbaar niet goed genoeg uit.
Uitspraak van timon-r op zondag 19 februari 2017 om 20:39:
Thanks voor de adviezen. Dan ga ik daar 's naar kijken inderdaad. Had er gewoon iets meer van verwacht als je in reviews leest dat het 'is alsof je de volumeknop wat lager draait'. Nou niet bepaald ;)

Volgens mij doen goede oordoppen ook iets meer dan dat. Voor mijn gevoel filtert hij het geroesemoes er ook uit. Als ik ze niet in heb hoor ik veel meer het geouwehoer om me heen. Als ik ze in heb heb ik daar minder "last" van. En ik schreeuw minder om boven de muziek uit te komen. Hierdoor minder last van mijn strot na een feest. Ben normaal regelmatig mijn stem kwijt na een feest. Ik vind het echt het geld waard. Ben elk feest weer blij dat ik ze heb ondanks dat ik er in het begin heel erg aan moest wennen.