Partyflock

NASA maakt winnaars poepwedstrijd bekend

 
Forumonderwerp · 1175711
Hoe poep je in de ruimte? Duizenden mensen hebben de afgelopen maanden nagedacht over die vraag, nadat ruimteorganisatie NASA een prijsvraag had uitgeschreven om een ruimtepak te ontwerpen dat ontlasting opvangt en verwerkt. Maar liefst 5000 mensen reageerden op de oproep en gisteren werd een ontwerp van de Amerikaan Thatcher Cardon tot winnaar uitgeroepen.

Nu dragen astronauten nog luiers tijdens de lancering, de landing of een ruimtewandeling. Die luiers moeten echter na een paar uur worden gewisseld, omdat ze daarna schadelijk zijn voor de gezondheid. NASA wil daarom af van de luiers.

'Door het dolle heen'

Het winnende ontwerp is een pak met een kleine luchtsluis bij het kruis. Door een smalle opening in het pak kunnen astronauten zelfs hun ondergoed wisselen zonder helemaal uit de kleren te moeten. Cardon krijgt 15.000 euro voor zijn idee.

Cardon gebruikte een oud pilotenpak om mee te experimenteren. Zijn kinderen hielpen hem met het verzamelen van de spullen voor zijn prototype. "Ze waren razend enthousiast. Toen ik vertelde dat ik had gewonnen, waren ze door het dolle heen."

NASA is verrast door het aantal inzendingen. "Het niveau van de inzendingen was veel hoger dan wij van deze wedstrijd hadden verwacht", zegt een woordvoerder.

NASA hoopt met de prijsvraag het 'poep-probleem' voor eens en voor altijd op te lossen. Een oplossing moet binnen vier jaar kunnen worden gebruikt bij een ruimtemissie.

BronG
Uitspraak van Tic Tac Hooligan op donderdag 16 februari 2017 om 23:51:
15.000 euro

geen dollar?

OT: ik vind /$ 15.000,- wel echt te weinig voor wat NASA ermee wint. Maar wel erg leuk dat ze op deze manier de hele wereld mee laten denken naar een oplossing. Werkt altijd goed.


Uitspraak van Tic Tac Hooligan op donderdag 16 februari 2017 om 23:51:
Door een smalle opening in het pak kunnen astronauten zelfs hun ondergoed wisselen zonder helemaal uit de kleren te moeten

dit zie ik praktisch nog niet voor me...