Partyflock

Omstreden wetsontwerp Francken goedgekeurd: gevaarlijke allochtonen zonder proces uitgewezen

 
Forumonderwerp · 1175661
De plenaire Kamer heeft gisterenavond laat twee omstreden wetsontwerpen van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) goedgekeurd rond het uitzetten van vreemdelingen die een gevaar vormen voor de nationale veiligheid.­ Vanuit de oppositie stemde cdH mee voor.­ Sp.­a, PS, Groen en Ecolo stemden tegen, Vlaams Belang en DéFI onthielden zich.­

Over de ontwerpen is de jongste dagen al veel inkt gevloeid. Ze maken het mogelijk dat buitenlanders "die een gevaar zijn voor de openbare orde of de nationale veiligheid", maar niet veroordeeld zijn, voortaan ook kunnen worden uitgezet als ze hier geboren en getogen zijn.

Uitwijzing zonder veroordeling
Onder meer die mogelijkheid tot uitwijzing zonder dat iemand een veroordeling opliep, botste op veel kritiek. Francken wees erop dat dit nu ook al kan voor buitenlanders die niet voor hun twaalfde ons land binnenkwamen.

De N-VA-staatssecretaris wierp de oppositie ook meermaals de haatpredikende imam van Dison nabij Verviers voor de voeten. "Hij werd nooit veroordeeld. Ik stel dus vast dat u hem niet had willen uitzetten", sneerde ook Franckens partijgenoot Peter De Roover naar de oppositie.

"Helemaal niet", beten Monica De Coninck (sp.a), Benoît Hellings (Ecolo) en Emir Kir (PS) terug. "Wij willen net dat hij en alle haatpredikers veroordeeld worden", zo verwoordde Hellings het. "Want wat is het gevolg nu? Dat hij vijftien kilometer verderop, vanuit Nederland, lustig kan voortdoen." Ook Salah Abdeslam werd meermaals als voorbeeld aangehaald, maar dat overtuigde de oppositie evenmin. Abdeslam is immers een Fransman en zit in de cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs.

Almachtige DVZ
Ander verwijt van de oppositie is de "almacht" die de Dienst Vreemdelingenzaken volgens sommigen krijgt. Monica De Coninck toonde zich akkoord dat mensen met een lijvig strafblad moeten kunnen worden uitgewezen. "Maar dit instrument is veel te ruim en veel te risicovol, omdat DVZ bijna absolute macht krijgt om mensen het land uit te zetten", waarschuwde ze.

Francken was het daar niet mee eens. "De proportionaliteitstoets is in deze teksten gebetonneerd", verzekerde hij. Op aansturen van CD&V werd met name toegevoegd dat voor al wie meer dan tien jaar legaal in ons land is, de uitwijzing enkel kan als sprake is van een "actuele, werkelijke en voldoende ernstige bedreiging".

Intel: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3076750/2017/02/09/Omstreden-wetsontwerp-van-Francken-goedgekeurd-gevaarlijke-allochtonen-sneller-uitgezet.dhtml
laatste aanpassing
Oppakken, deporteren en te werk stellen
Tja lekker naar europa komen omdat het hier vrij is ej ddan gaan klagen omdat je niet je religie in den extremen kan uitvoeren.­ Blijf dan lekker daar.­
Toch gek eigenlijk en weer typisch Belgisch en herkenbaar in Nederland, maar ...­ eerst moeten er aanslagen gebeuren en slachtoffers vallen alvorens m'n met spoed bepaalde wetten goedkeurt om de staatsveiligheid te garanderen!?

Geef nu toe, zoiets hadden ze al lang moeten doen, jaren '90, 9/11, ...­
laatste aanpassing
Uitspraak van Daffy Fuck op zaterdag 11 februari 2017 om 00:06:
Geef nu toe, zoiets hadden ze al lang moeten doen, jaren '90, 9/11, ...­

Ze hadden het begrip GASTarbeider niet moeten verkrachten tot blijf maar lekker hoor!
Uitspraak van Egbertine van Aarsgat op zaterdag 11 februari 2017 om 00:19:
Ze hadden het begrip GASTarbeider niet moeten verkrachten tot blijf maar lekker hoor!

Vandaag een tv uitzending van "woow we merken dat integratie toch niet geslaagd is" ... te laat dus.
Uitspraak van Daffy Fuck op zaterdag 11 februari 2017 om 00:23:
Vandaag een tv uitzending van "­woow we merken dat integratie toch niet geslaagd is"­ ...­ te laat dus.­

Met een beetje kennis van de Koran had men dat ook kunnen weten. Islam/Koran en Westerse normen en waarden staan regelrecht tegenover elkaar!
Uitspraak van Egbertine van Aarsgat op zaterdag 11 februari 2017 om 00:31:
Met een beetje kennis van de Koran had men dat ook kunnen weten.­ Islam/Koran en Westerse normen en waarden staan regelrecht tegenover elkaar!

Ze hadden 35 jaar geleden wss noit gedacht dat het uit de hand ging lopen, alluwel er toch in de jaren '70 het VB menig moeite deed om dit te voorkomen. Zij werden bekritiseerd tot en met maar hadden al die tijd wel gelijk!
Uitspraak van Daffy Fuck op zaterdag 11 februari 2017 om 00:35:
Ze hadden 35 jaar geleden wss noit gedacht dat het uit de hand ging lopen, alluwel er toch in de jaren '70 het VB menig moeite deed om dit te voorkomen.­ Zij werden bekritiseerd tot en met maar hadden al die tijd wel gelijk!

Janmaat voorzag het ook.
Uitspraak van Egbertine van Aarsgat op zaterdag 11 februari 2017 om 00:39:
Janmaat voorzag het ook.­

iig het is te laat, benieuwd hoe ze het nu gaan oplossen of verpauperen.