Partyflock

Vluchtelingen in koelwagen Hazeldonk belden politie: z koud

 
Forumonderwerp · 1175659
Negen vluchtelingen die donderdagavond zijn opgepakt bij grensovergang Hazeldonk zaten in een koelwagen. Vanwege de kou vreesden ze voor hun leven, zo blijkt uit de eerste verhoren. Dat schrijft Omroep Brabant.

En van de vreemdelingen belde donderdagavond de politie. Hij vertelde dat hij met een aantal anderen in een vrachtwagen zat. Hij wist niet waar ze waren maar dacht dat ze vanuit Belgi Nederland binnenreden.

Diverse politie-eenheden werden naar Hazeldonk gestuurd. Er was steeds contact met de vreemdeling zodat hij het kon aangeven als hij een politieauto hoorde. Ook werd het signaal van de telefoon getraceerd.

Tussen de groente

De koelwagen bleek zich op de A16 te bevinden. Tussen de groente zat een ruimte waar de negen verstekelingen zaten. Die zijn vanwege mogelijke onderkoeling door ambulancemedewerkers nagekeken; niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De politie heeft zich over de vreemdelingen ontfermd. De Spaanse chauffeur is aangehouden.

Mensensmokkelaars

Uit de eerste verhoren blijkt dat de drie Vietnamese mannen, drie Vietnamese vrouwen en drie Iraakse mannen vermoedelijk slachtoffer zijn van mensensmokkelaars. Ze waren op weg naar Engeland, dachten ze.

De vreemdelingen wisten dat ze in een koude vrachtwagen vervoerd zouden worden, maar kregen het na acht uur ondanks speciale kleding zo koud dat ze vreesden voor hun leven.

Uit de papieren die bij de lading hoorden bleek dat de auto helemaal niet naar Engeland ging maar moest lossen in Nederland. Het onderzoek wordt voorgezet.

BronG

Lekker ongewassen vluchtelingen tussen je groente in, hoe wordt je ziek.
Lekker late zitten!
Maar wat met het eten in de koelwagen?