Partyflock

Poster bestellen

 
Forumonderwerp · 1175560
Voor een evenement willen wij A2 posters bestellen bij Drukwerkdeal. De posters worden opgehangen op vrije plakplaatsen.

Aan welke eisen moeten deze posters voldoen? Wat is een standaard?
bel de betrokken gemeente
Vergunning nodig anders krijg je een boete.
A2 is best klein hoor, 42 bij 59,5 cm ongeveer. Als blikvanger vanaf een afstand, is het denk ik ongeschikt. Wij gebruikten B1, dat is 70 cm bij 1m.

De grafische eisen kunnen door de drukker aangegeven worden, met name of de kleuren als YMCK of RGB aangeleverd moeten worden. Ook kun je het kleurenprofiel van de drukker opvragen. Als je deze in Photoshop inlaadt, dan worden de kleuren redelijk weergegeven zoals de drukker ze afdrukt. Tussen beeldscherm en afdruk zit altijd kleurverschil, maar zo beperk je enorme verschillen.

Als je het op openbare plakplaatsen hangt, adviseer ik je geen erotische afbeelding toe te passen. Wordt door meer mensen niet gewaardeerd dan je zal denken. Ook kleuren zoals rode tekst op een zwarte achtergrond zijn op afstand slecht leesbaar.

Voor zover ik weet, heb je geen vergunning nodig voor openbare plakplaatsen. Eventueel kan de APV van de gemeente uitsluitsel geven.

En als tip, kijk of je korting kan krijgen op je drukwerk, als je het logo van de drukker op de poster plaatst.