Partyflock

Verwarde man met truck in Jeruzalem

 
Forumonderwerp · 1175446
Verschillende mensen zijn vandaag om het leven gekomen toen in Jeruzalem een vrachtwagen op een promenade inreed op voetgangers. Het dodental zou op vier liggen, terwijl tientallen mensen gewond zijn geraakt. De IsraŽlische politie spreekt van een terroristische daad.

De chauffeur van de truck is doodgeschoten, zo berichtte de radio. De aanslag vond plaats direct bij de muur die de oude binnenstad van Jeruzalem omgeeft. Volgens de politie lagen er na de aanrijding overal op de promenade lichamen van slachtoffers.

Volgens een woordvoerster van de politie reed de truck in op een groep militairen, die net uit bus waren gestapt. Sommigen van hen zitten vast onder de truck. Op een foto van de truck zijn in de voorruit zeker tien inslagen van kogels te zien. Het hele gebied rond de promenade is afgezet.

Achteruit
Een ooggetuige beschrijft hoe de bestuurder op de groep inreed, waarop hij onder vuur werd genomen. Hij reed vervolgens achteruit, waarna hij opnieuw gas gaf. ,,Daarna bleven ze schieten tot hij uitgeschakeld was'', aldus een buschauffeur.

IsraŽlische autoriteiten vermoeden dat de dader van Palestijnse afkomst is. Door gevechten tussen IsraŽliŽrs en Palestijnen zijn sinds september 2015 zeker veertig IsraŽliŽrs en 229 Palestijnen omgekomen. Het incident van vandaag is het eerste in drie maanden waarbij IsraŽliŽrs om zijn gekomen.

Weken geleden werd Berlijn opgeschrikt door een zelfde type aanslag. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.
http://www.ad.nl/buitenland/truck-rijdt-in-op-voetgangers-in-jeruzalem-zeker-vier-doden~a866388a/

Politie spreekt van terroristische daad, maar het vermoeden gaat van een Palestijn, dus geen ID-bewijs gevonden, dus hoogstwaarschijnlijk geen terrorist, maar gewoon een verwarde man. Ook omdat hij niet is ontsnapt en heel ArabiŽ heeft kunnen doorkruisen zonder geldig legitimatiebewijs.
Uitspraak van Doop&Snees op zondag 8 januari 2017 om 13:47:
De IsraŽlische politie spreekt van een terroristische daad.≠

ID gevonden dan?

I rest my case!
Hoezo "≠verwarde"≠ man? Da's nogal een aanname.≠ Kunnen ze dat bewijzen?
Mss kwam ie uit Molenbeek :D