Partyflock

Rusland heeft gelijk ivm internationaal strafhof?

 
Forumonderwerp · 1175185
Poll, geopend op woensdag 16 november 2016, looptijd van 611.4 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Rusland heeft gelijk ivm internationaal strafhof?

1100%
D66 (weet niet/geen mening)
0%
ja
0%
nee

MOSKOU - Rusland heeft zich teruggetrokken uit het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Russische regering heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht gegeven de VN daarvan op de hoogte te stellen.

Rusland heeft het Verdrag van Rome ondertekend, dat sinds 2002 de basis vormt voor het strafhof. Het land heeft het verdrag vervolgens nooit geratificeerd.

„Het Internationaal Strafhof heeft nooit de verwachtingen kunnen waarmaken en het werd nooit een echt onafhankelijke juridische instelling met autoriteit”, staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, waarover Britse en Russische media woensdag berichtten.

De Russische president Poetin heeft per decreet besloten dat Rusland het Verdrag van Rome niet zal ratificeren. Het land is niet het enige dat het verdrag niet ratificeerde, ook landen als de VS, China en Israël hebben dat niet gedaan.

De afgelopen tijd keerden drie landen die het verdrag wel hadden geratificeerd, het hof de rug toe. Het gaat om Burundi, Zuid-Afrika en Gambia, die boos zijn omdat tot nu toe alleen Afrikanen voor het hof zijn gedaagd.

TeeHaaPeetje: http://www.telegraaf.nl/buitenland/27038976/___Rusland_stapt_uit_Strafhof___.html