Partyflock

Let's make Partyflock great again!

 
Forumonderwerp · 1175184
Trump laat komende vier maanden geen vluchtelingen meer binnen in VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren twee decreten ondertekend, waarmee hij radicaalislamitische terroristen wil weren en het Amerikaanse leger wil heropbouwen.≠ Hij maakte bekend dat de Verenigde Staten de komende vier maanden geen vluchtelingen meer zullen binnenlaten.≠ Ook bezoekers uit SyriŽ en zes andere moslimlanden worden de komende 90 dagen geweerd.≠ Daarmee wil hij de Amerikanen beschermen tegen terreuraanvallen.≠

Trump ondertekende de decreten in het Pentagon, nadat James Mattis de eed had afgelegd als de nieuwe Amerikaanse minister van Defensie.

Geen vluchtelingen meer
Trump schrapt het programma voor de opvang van Syrische vluchtelingen tot nader order en zal uiteindelijk de voorrang geven aan religieuze groepen die proberen te ontsnappen aan vervolging. Hij vertelde tijdens een interview met een christelijk medium dat Syrische christenen die de oorlog willen ontsnappen daarbij gebaat zouden zijn.

Burgerrechtenorganisaties noemen de maatregelen discriminatie en vrezen dat vluchtelingen zullen stranden op gevaarlijke plekken. Volgens Stephen Legomsky, de voormalige hoofdraadgever Immigratie in de administratie van Obama, is het voorrang geven aan christenen ongrondwettelijk.

Geen inreisvergunning voor bezoekers
Bezoekers uit SyriŽ, Iran, Irak, LibiŽ, SomaliŽ, Soedan en Jemen krijgen de komende 90 dagen geen toestemming tot de VS, zo liet het Witte Huis weten. "Ik voer nieuwe selectieprocedures in om moslimterroristen uit de Verenigde Staten van Amerika te houden. [Ik] wil hen hier niet," zei Trump.

De maatregel had onmiddellijke gevolgen en leidde tot chaos voor Arabische Amerikanen wiens familieleden al op weg naar de VS voor een bezoek, vertelt Abed A. Ayoub, beleidsdirecteur van het Amerikaans-Arabische Antidiscriminatiecomitť. Het besluit kan volgens hem ook gevolgen hebben voor burgers met een Amerikaanse verblijfsvergunning die zich momenteel in het buitenland bevinden, studenten die een studie in de VS zullen volgen, mensen die medische zorgen in de VS zouden ontvangen en andere.

Extra doorlichting
Het decreet dat terroristen moet buitenhouden voorziet in extra screenings voor mensen uit moslimlanden vooraleer ze mogen immigreren naar de VS.

"Ik voer een nieuwe doorlichtingsmaatregel in om radicaalislamitische terroristen uit de Verenigde Staten van Amerika te houden", zei Trump. "We willen hen hier niet. We willen er zeker van zijn dat we de bedreigingen die onze soldaten in het buitenland bestrijden niet ons land binnenlaten."

Intel: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3065896/2017/01/28/Trump-laat-komende-vier-maanden-geen-vluchtelingen-meer-binnen-in-VS.dhtml
_≠0_≠ brong:jewwy