Partyflock

Angst: Eerste grote feest Qlimax en last van druk op borst en andere klachten

 
Forumonderwerp · 1175160
Livors
Artiest Livors
Ik post dit onderwerp/deze vraag hier, omdat ik specifiek reacties wil van Hardstyle publiek.­

Ik ben sinds jaar en dag groot fan van Hardstyle muziek maar ben nog nooit naar een festival of groot feest geweest.­
Dit komt omdat ik vaak last krijg van druk op m'n borst, ongecontroleerd hikken/boeren.­ En dat lijdt weer tot allerlei andere klachten.­
Het resultaat is dat ik naar huis moet en als een soort feutus op bed moet gaan liggen om alles te laten ontspannen.­

Nu heb ik me laten verleiden om naar Qlimax 2016 te gaan.­ (Toch maar snel eens Headhunterz live zien voordat het te laat is!)
Het is al bijna zo ver en de meeste van jullie hebben waarschijnlijk slapeloze nachten omdat jullie niet kunnen wachten, maar ik heb slapeloze nachten van de angst dat ik weer last krijg en dat ik misschien binnen 30 minuten alweer het feestgedruis moet verlaten.­

Mijn vraag bestaat daarom uit meerdere delen:
- Is er hier iemand die soort gelijke klachten heeft of de angst herkent (grote menigte, donker, te spannend, etc)?
- Welke (legale) manieren zijn er om een beetje ontspannen te zijn/blijven?
- Heeft er iemand random tips op basis van bovenstaande?

Ter extra info:
33 jaar, drink af en toe (normale hoeveelheden), geen drugs, rook elektronisch.­
Hyperventilatie? Spasme van de stroboscopen/lasers? Probeer een donkere zonnebril en/of ademhalings oefeningen.­ Neem anders altijd contact op met de profesionals/huisarts.­
Hoii

Ik herken het redelijk.­ Ook last gehad van boeren en druk op de borst.­ Maar niet zo erg dat ik naar huis moet om in een foetus houding gaan liggen.­ Als ik benauwdheid/druk begin te voelen dan neem ik altijd mn rust en ga ik op de tribune zitten.­ Ademhalingsoefeningen helpen bij mij.­ Probeer dan vooral mn mind op iets anders te focussen en te genieten van t publiek.­ Meestal is het dan snel over en kan ik weer los gaan.­ Merkte bij mij ook dat kauwgom het boeren erger maakte.­ Misschien langs de huisarts? Heb je het alleen bij feesten?
Hopelijk valt het mee en kan je genieten op qlimax!
OOh en je kan valeriaan proberen.­ Zou daar alleen wel nu al mee beginnen want dat heeft een tijdje nodig om de werking goed te laten doen.­
Uitspraak van xpatriesz op donderdag 10 november 2016 om 22:47:
Misschien langs de huisarts? Heb je het alleen bij feesten?

Ik ben een keertje of 100 bij de huisarts geweest. Maagonderzoek, longonderzoek, pre-scan, homeopathie, chiropractor, accupuncturist.
Ik heb alles al geprobeerd, tenminste, alles wat ik kon verzinnen.

Het komt op meerdere momenten voor, maar bij feesten is het bijna een garantie.
Nu is dus het punt gekomen: krijg ik het omdat ik ergens op reageer, of krijg ik het omdat de angst tussen m'n oren zit inmiddels.

Kun je misschien wat ademhalingsoefeningen vertellen?

*Bedankt voor alle reacties tot nu toe, ook privé :)
Uitspraak van Livors op vrijdag 11 november 2016 om 08:59:
Nu is dus het punt gekomen: krijg ik het omdat ik ergens op reageer, of krijg ik het omdat de angst tussen m'n oren zit inmiddels.­

Afspraak maken bij een psycholoog? Die kan jou door middel van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) leren hoe je hiermee om kan gaan. ;)
laatste aanpassing
Misschien je huisarts vragen om oxazepam? Dit medicijn werkt rustgevend en ontspant. Nadeel is dat je er (volgens mij) suf van kunt worden, iets wat je natuurlijk niet wilt op Qlimax! Of vooraf even testen, dan weet je hoe jouw lichaam er op reageert.
Op Qlimax kun je misschien af en toe naar de tribune / hal lopen. Hier is het sowieso iets rustiger (minder prikkels)
Hopelijk ga je een super feest beleven! HHZ een keer zien draaien wil natuurlijk iedere hardstyle fan :D Succes!
Uitspraak van Livors op donderdag 10 november 2016 om 11:51:
, drink af en toe (normale hoeveelheden), geen drugs, rook elektronisch.­

Das wel heel apart dan ja :yes:

Wellicht kan je niet tegen drukte?
Hoi hoi,

Een vriendin van mij heeft hetzelfde.­ Ze dacht eerst dat het door drugs kwam, maar heeft het wel vaker, ook zonder dus.­ Dokter zei dat het een kleine paniekaanval is.­ Kortademig, pijn op de borst daardoor..­ het zit meerendeels in haar hoofd.­ Zij gaat waarschijnlijk naar een psycholoog.­ Lichamelijke klachten zijn vaak gevolg van dit soort dingen.­ Hopelijk heb je er wat aan.­ Liefs
laatste aanpassing
Probeer gewoon in het moment te blijven en je gedachten niet focussen op je angsten of wat er mis zou kunnen gaan.­ Ga met een paar goede vrienden en vertrouw erop dat je een geweldige ervaring gaat hebben, je gaat tenslotte naar Qlimax.­ En als laatste, blijf jezelf, je mag er zijn zoals je bent.­
Bedankt voor alle lieve en behulpzame reacties.­ <3
We gaan het meemaken!

Ik heb sowieso besloten om naar de ehbo te gaan mocht het nodig zijn.­ Wellicht hebben zij een bed.­
Weggaan is het laatste redmiddel natuurlijk.­

Tot zaterdag!
Jeetje vervelend!! Mijn eerste x was net na een periode van hyperventilatie, was in eerst instantie ook gespannen om te gaan..­ toch gegaan en een fantastisch feestje gehad!!

Houd rekening ermee da als je naar EHBO gaat dat ze er vanuit gaan dat je drugs gebruikt heb..­ dit heb ik met een bekende van me mee gemaakt.­ Pben mag altijd! En natuurlijk heeel veel plezier gewenst!!
Papieren zak meenemen en als je het gaat merken naar tribune gaan en in en uitademen in papieren zak.­ Er zijn ook tal van redelijk onschuldige kalmeringsmiddelen maar daar moet je al weken van te voren mee beginnen
Ik snap je wel al heb ik die klachten van jou niet.­ Hierboven werd het ook al ergens genoemd.­
Ik heb zelf last van claustrofobie.­ Ik word vaak zweterig/onrustig soms ook licht hyperventilerend in rijen en garderobes.­ In een té drukke zaal krijg ik dit ook snel.­ Ik pak meestal valeriaan van te voren of een paracetamol.­ Al die gekke symptomen heb ik dan niet.­ Binnen drink ik een paar biertjes en dan ben ik van al mijn problemen af.­
Ik hoop dat je een oplossing vind! Niks is zo erg als je angstig op een feestje rond loopt.­ Veel succes en veel plezier!
Uitspraak van Dill Doe op woensdag 16 november 2016 om 10:48:
Papieren zak meenemen en als je het gaat merken naar tribune gaan en in en uitademen in papieren zak.­ Er zijn ook tal van redelijk onschuldige kalmeringsmiddelen maar daar moet je al weken van te voren mee beginnen

Nee, dit is een groot misverstand bij hyperventilatie. Je kunt beter je handen als kommetje gebruiken voor je mond! Verder iets naar voorovergebogen zitten en als er iemand naast je zit: die heel rustig telkens met je mee praten wanneer je moet ademen.

Verder zou ik inderdaad wat meer achteraan gaan staan en af en toe op de tribune, minder prikkels én je ziet de hele mooie lasershow! ;)
laatste aanpassing
Ik mag het eigenlijk niet verklappen maar....­ aan de zijkant is het meestal drukker als vooraan.­ De psychologie daarachter is waarschijnlijk omdat het ineens druk wordt mensen stoppen met doorlopen, niet begrijpende dat het daarom zo druk is.­
Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat je een super feest hebt man! Veel plezier alvast!:D
Als dokters, psychologen en andere middeltjes niet werken is het misschien de moeite waard om je hier is in te verdiepen: http://www.mindtuning.nl/

Ken mensen met goeie ervaringen hier in. Zelf ben ik namelijk geen fan van allerlei middeltjes. Die verbloemen en verlichten de klachten, maar lossen het probleem uiteindelijk niet op.

Morgen kun je altijd voorzichtig op de tribune beginnen, al begint de drukte al bij de ingang. Misschien ook iets om rekening mee te houden.
Ik hoop dat je een plezierige avond beleefd.
Hohoiiii mag ik vragen hoe je deze aaf ervaren hebt??:)
Ja was ik ook benieuwd naar
Ik had wel ff last van min claustrofobie.­ Ma na een paar biertjes geen last meer van gehad.­
Ik dacht bij mezelf, misschien moet ik even vertellen hoe het is geweest. Leuk dat daar zelfs naar gevraagd is.

Ik ben rond half 12 aangekomen bij het Gelredome en heb me via Entrance Q richting de lockers begeven.
De ruimte en de rust verbaasde me zo ontzettend dat ik daar echt een momentje voor genomen heb. Geen muziek, geen drukte, gewoon heel relaxed.

Vervolgens via de controle de trap op naar de ring. Toen dacht ik wel even: Fuck, het is hier druk. Drinken druk, Gelredome wallet druk, wat doe ik hier in hemelsnaam.
Vrouwlief ging een Gelredome wallet halen zodat ik me daar niet druk om hoefde te maken *lief*

Daarna het stadion in, rechtsvoor van het podium.
Ik weet nog dat ik direct dacht: JEEZUSSSSSS <3 dat hele "veld" vol, wat golvend bewoog op de kicks.
En direct wist ik, daarom ben ik hier, kippenvel kreeg ik er van.
Maar, daar ga ik niet tussenstaan!

Even zoeken hoe we precies naar beneden konden komen waarbij we uiteindelijk terecht kwamen bij de opening naar het buitengedeelte om te roken.
Daar vlakbij de Merchandise stand zijn we gaan staan, frisse lucht in de buurt en een beetje de ruimte.
De oordoppen konden zelfs uit omdat het geluid mee viel.

Voor ik het wist was ik al anderhalf uur binnen en had ik al met m'n handen in de lucht staan genieten van de Qlimax anthem.

Ik droeg een overhemd en spencer en dronk alleen maar water, waardoor er eerst aan me werd gevraagd hoe laat een bepaalde act kwam.
Dat wist ik natuurlijk niet, waardoor ik de vraag kreeg: Oh, u werkt hier niet?

Dezelfde jongen vroeg me of ik drugs voor hem had, waarop ik zei dat ik voor het eerst was en vanwege nerveusiteit water dronk en niet voor het pilletje.
Compleet verbaasd haalde hij z'n vrienden, eveneens met ontbloot bovenlichaam en vertelde ze dat ik voor het eerst was en het zo spannend vond.
Meerdere malen op de avond kwamen ze aan me vragen hoe ik het vond en of het nog met me ging.
Waarom vertel ik dat laatste? Omdat ik verbaasd ben over hoe lief en aardig iedereen was. Dat begon al hier op het forum met alle adviezen en het medeleven.
Dat heeft absoluut bijgedragen dat ik tegen mezelf kon zeggen: Het is inmiddels half 3, geniet nou maar, nu komt het wel goed.

Uiteindelijk tot even na 4-en gebleven. Iemand anders gaf aan naar huis te willen en dat is voor mij altijd fijn. Dan ben ik het tenminste niet.

Het was een geweldige ervaring en ik heb er ongelooflijk van genoten!
Tot zover mijn verslag :)

Bedankt iedereen! En omdat het goed is gegaan kan ik zeggen: tot het volgende feestje! Hard Bass 2017 iemand? ^^
Oh wat goed zeg! En het was schijnbaar voor herhaling vatbaar! :cheer:
Whehe heb ook altijd mensen die om drugs vragen.­ Vraag ik altijd hoe laat rene froger gaat zingen.­
Mooi geschreven. Fijn dat het zo gelopen is, en dat er meerdere waren die medeleven toonde. Gaaf om te lezen. En indd voor de volgende keer weet je dat het ook zo kan. Na een uur denk ik ook wel eens van, nou als er iets zou moeten gebeuren was t al geweest. Dan kan je vertrouwen in je zelf hebben en het proberen te vergeten. Bij mij gelukkig ook gelukt.

Bij mij vroegen ze ook om drugs. Ma dat was mijn eigen schuld.
Ik had er niet bij stilgestaan dat als je een psychedelisch shirt aan hebt dat mensen wel zo iets gaan denken :lol:
Uitspraak van Livors op maandag 21 november 2016 om 14:38:
et was een geweldige ervaring en ik heb er ongelooflijk van genoten!

Goed te lezen, fijn! (Y)
Fijn dat je het toch naar je zin hebt gehad!! Het was zeker een geweldig feestje!!
Mooi om te te lezen. Gelukkig heb je het naar je zin gehad! :) Soms moet je de stap gewoon wagen en ik denk niet dat je er ook maar een seconde spijt van hebt toch? :D