Partyflock
 
Forumonderwerp · 1173957
­ Nederland
 
Hoi beste mensen!
Ben zelf actief festivalganger en zit al een aantal jaar op PF. Nu doe ik toevallig voor school een onderzoek naar het drugsgebruik (onder jongeren) in Overijssel. Dit schijnt hier veel hoger te zijn dan in andere provincies.
Ben of ken jij iemand die drugs gebruikt of gebruikte en in Overijssel woont? Stuur me dan aub een berichtje. Ik wil graag wat meer weten over de gang van zaken. Is het drugsgebruik in Overijssel écht zo schrikbarend hoog? Zo ja, waarom.
Kortom: help mij met dit onderzoek, rete interessant!

Groetjes Tessa
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 11 mei 2016 om 22:59:
Ik wil graag wat meer weten over de gang van zaken. Is het drugsgebruik in Overijssel écht zo schrikbarend hoog? Zo ja, waarom.

http://www.verslaving.nu/html/verslavingszorg-overijssel.htm
Uitspraak van verwijderd op woensdag 11 mei 2016 om 22:59:
in Overijssel. Dit schijnt hier veel hoger te zijn dan in andere provincies.


Geloof ik niet :nee:
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 11 mei 2016 om 22:59:
Kortom: help mij met dit onderzoek, rete interessant!


Misschien dat je het al had meegekregen. Maar Radio 1 had er enige tijd terug wat items over. Heb er eentje terug kunnen vinden. Wat dieper graven en je komt als het goed is ook nog een volledige radio doc tegen waar drugsgebruik onder jongeren (en met name overijssel) centraal staat. De 'moeders' zijn daar zelf een soort burgerinitiatief begonnen om dit hardnekkige probleem aan te pakken. Kan niet op de naam komen van hoe de moeders zichzelf precies noemen, ligt echt heel erg voor de hand maar ja. Iets met drugs en korte termijn geheugen ;)

[GHB in Vroomshoop]
Verslaggever Danny Ghosen onderzoekt in zijn nieuwe tv-serie hoe het is om te leven in een probleemwijk. Hij reist kriskras door Nederland en dompelt zich onder in drugsgehuchten, criminele wijken en buurten vol vreemdelingenhaat. De serie start in het Overijsselse Twenterand, want daar is het drugsgebruik onder jongeren schrikbarend hoog. En dat levert heftige verhalen op. Danny Ghosen en ex-verslaafde Gerjan Koes schuiven aan in de Nieuws BV en vertellen daar hun verhaal.Grappig is dat alcohol juist het hoogste scoort in .... jawel, een provincie als Brabant bijvoorbeeld. In 2012 is daar nog een mooi kaartje bij gemaakt. Dit onderzoek vond plaats in 2012. Achteraf gezien hadden we er misschien alleen de kennis van het Carnaval voor nodig, wie zal het zeggen.Uit cijfers van de eerste gezamenlijke Gezondheidsmonitor van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) per GGD-regio blijken "Hollands Noorden", "Twente" en "Hart van Brabant" het hoogste percentage zware drinkers 19+ te kennen. Daarvan is sprake als iemand minstens één keer per week ten minste vier (voor vrouwen) of zes (voor mannen) glazen op één dag dag drinkt. De regio Flevoland scoort het laagste percentage zware drinkers.

Meer exacte percentages: http://www.stap.nl/content/bestanden/zware-drinkers-per-regio-aflopend_1.pdf

Ik heb op m'en computer nog een belachelijk grote bibliotheek in aanbouw met allerlei drugs gerelateerde onderzoeken/rapporten/bigdata enz. Als je toegang wil stuur dan even een PB.! Succes :D
 
Dankjulliewel!
Voor de duidelijkheid: ik ben dus vooral op zoek naar iemand die gebruikt/gebruikte en uit Overijssel komt! (Of hier vaak komt). Verslavingszorg etc. heb ik contact mee gehad, maar dat geeft geen duidelijk beeld over de hoogte van het drugsgebruik in de provincie. Hier komen immers alleen mensen die er vanaf willen.