Partyflock
 
Forumonderwerp · 1169025
­ Nederland
Na jaren in me actieve verslaving te hebben gezeten kom ik erachter dat ik me geluks hormoon echt heb vernachelt. Ben nu 1 jaar clean (drugs) Niet gek dat ik mezelf verdoofde want ze kwamen erachter dat ik ADHD en nog wat dingen had. Ik heb een tijd ADHD medicatie geslikt. Eerst concerta maar dat werkte niet fijn. Toen Dex amfetamine. Dacht dat ik net wel aankon omdat ik zo lang clean was. Maar ook dat ging ik misbruiken. Dit omdat er dopamine in zit en .. Dus daar werd me brein wel blij van. Maar had natuurlijk weer steeds meer nodig. Gelukkig kon ik voordat het uit de hand liep kappen. Nu is mijn vraag, bestaat er een antidepressiva die niet de dopamine remt. Of zoiezo tips en shit.... Gooi het eruit!!!
sommige psychedelica kan depresiviteit een stuk minderen. nadruk op kán, (wel goed over inlezen uiteraard!!) weet niet zo uit me hoofd wat daarmee de wisselwerking met adhd als je het al aandurft.
 
tievus jantje nog aan toe!
 
Uitspraak van Beb op vrijdag 6 maart 2015 om 17:06:
Nu is mijn vraag, bestaat er een antidepressiva die niet de dopamine remt. Of zoiezo tips en shit.... Gooi het eruit!!!

Geen idee. Is echt een betere vraag voor de dokter dan hier!
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 6 maart 2015 om 17:55:
Geen idee. Is echt een betere vraag voor de dokter dan hier!

ja en ook om huisarts te worden moet je een toren hoooooog iq hebben hey... pfff....
Artiest {SHOWLIST artist 27939, 39906, 2545, 63980}
Uitspraak van Beb op vrijdag 6 maart 2015 om 17:06:
bestaat er een antidepressiva die niet de dopamine remt. Of zoiezo tips en shit.... Gooi het eruit!!!

Ik weet niet wat de reden is dat je anti-depressiva slikt, maar als je je af en toe wat down voelt zou ik evt. liever voor Tryptofaan gaan, is bij een hoop reformawinkels te krijgen. Het is een natuurlijk stofje wat in diverse voeding voor komt, waardoor je hersenen serotonine aanmaken en je je wat beter voelt. Je dopamine-spiegel wordt voor zover ik weet met rust gelaten. Maar neem dan wel expliciet Tryptofaan, niet 5-HTP.. In Tryptofaan-vorm is het zelfregulerend, wat betekent dat als je teveel neemt je lichaam het overschot omzet in Vitamine B6. In 5-HTP vorm gebeurt dit niet en kun je een serotonine-overdosis krijgen wat gevaarlijk kan zijn.

Mocht je een langdurige of chronische depressie hebben, raad ik sowieso alsnog af om anti-depressiva of andere chemische troep te gebruiken en zou ik je beter aanraden om bij een psychotherapeut aan te kloppen (bij GGZ zitten wel goede aangesloten etc).. Het middel kan weliswaar ff ondersteuning bieden in zware tijden, maar naar mijn professionele mening wordt het veel te snel voorgeschreven door dokters en psychiaters - men bestrijdt hiermee alleen de symptomen zonder dat de onderliggende oorzaak aangepakt wordt. Mensen denken vaak dat het neerslachtige gevoel en de chemische inbalans in je hersenen de depressie zelf is, maar het zijn de syptomen van de depressie.. De onderliggende oorzaak heeft in heel veel gevallen te maken met emotionele problemen (die je bij psychotherapie kan achterhalen en mee aan het werk kunt gaan, vaak zit het in de hoek van emotie regulatie stoornis).. of met langdurig drugsgebruik idd.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 6 maart 2015 om 17:53:
tievus jantje nog aan toe!

:lol:
thanx!!!!!
Beetje laat. Maar bedankt voor de informatie. Groet debbie
 
Neem een stel katten, voel je je altijd blij b)
Dopamine zit niet in drugs of medicatie xD
Het probleem met langdurig misbruik van dopamine releasende stoffen is dat de receptoren gedownreguleerd worden. Dit is meestal niet te verhelpen door meer dopamine in de hersenen proberen te krijgen. Door de downregulatie van de receptoren zal dit geen invloed hebben. Normaliter zou de upregulatie vanzelf moeten komen na een paar maanden clean te zijn.

Ik weet niet welke antidepressiva je gebruikt, maar de meesten werken op serotonine. Bijvoorbeeld amitriptyline heeft vrijwel geen affiniteit met dopamine.

Je zou kunnen proberen om CDP choline te nemen, dit zorgt voor een upregulatie van dopamine receptoren.