Partyflock

Even een vraagje voor iedereen...

 
Forumonderwerp · 11685
een goede vriend van me ( 18 ) is in coma geraakt en gestorven na het slikken van 4 xtc pillen

wat zouden jullie doen als jullie op deze manier een dierbaar persoon zouden verliezen?

doorgaan met de snoepjes?
of denken van "dalijk overkomt mij dat ook, so now way"!

ps :: t waren geen onbekende pillen
laatste aanpassing
ik zou me de tering schikken en wel stoppen ja
meteen stoppen
ben al gestopt dat sgeelt :)
ik zou stoppen ja.

Maar issie aan ALLEEN pillen gestorven?
Ik kan me dat niet voorstellen.
Had ie verkeerde pillen?
Had ie ziektes ofzo waarmee hij eigenlijk geen xtc mocht nemen?

Echt erg...
Das ongeveer hetzelfde als je rookt en iemand gaat dood aan longkanker. ga je dan ook stoppen?
Nah de meesten stoppen even en beginnen dan toch weer.
Er moet altijd eerst iets ergs in je nabije omgeving gebeuren wil je het vaak zien...
Ik weet niet wat ik zou doen!! Heb het gelukkig nog niet mee gemaakt!

Maar het is hoe je jezelf eronder voelt wil je stoppen of niet?

in ieder geval sterkte
Als ik er nu zo over denk zou ik zeggen dat ik wel door zou gaan maar beter op zou passen (laten testen, geen alcohol, niet teveel enzo)
MAAR ik denk als puntje bij paaltje komt dat ik me zo het leplazarus zou schrikken dat ik er spontan me kap.

Hmmm...beetje dubbel maar ja ik ben dan ook een beetje vaag...
ten eerste vind ik het echt heel erg wat er gebeurt is maar het lijkt me stug dat ie alleen van 4 pillen (of hij heb ze allemaal tegelijk genomen) in een coma is geraakt

heeft ie wel genoeg gedronken ?

ik zou niet meteen stoppen (ben zelf al anderhalf maand gestopt) want zoals lindatjuh al schreef, als iemand van roken/drinken/autorijden overlijdt stop ik daar ok niet meteen mee

succes kerel !
laatste aanpassing
lindaatjuh en jeffrey: daar hebben jullie inderdaad gelijk in, ik denkt nu dat ik zou stoppen maar je weet t pas als zo iets gebeurd ( wat hopelijk natuurlijk niet gebeurt)

Arroz: wat doe je zelf?
ik blow/drink alleen maar in het weekend, verder rook ik wel peuken enzo...3 pakjes per week, opzich wel zuinig...

k heb vanaf me 15e aan de snoepjes gezeten totdat...

__
Gecondoleerd man... ik heb met je te doen, als mijn beste maat er aan onderdoor zou gaan zou ik:

Onmiddelijk stoppen..... mijn dealer in elkaar slaan, janken en elke zondag een joint op zijn graf roken...

Men, als dit je overkomt, dan zou ik echt alles laten vallen. Begin trouwens al te twijvelen over mijn eigen gebruik... zo makkelijk gaat het dus

Respect ouwe, toon respect aan je maat, en stop.


TO Jeffery en Girl, wie zijn julie om er aan te twijvelen of het wel om 4 pillen ging... heb je dan een bord voor je kop of wil je gewoon niet geloven dat mensen er aan dood gaan....
Ze mogen toch we vragen stellen:-S

iig gecondoleerd
ik heb geen bord voor me kop hoor,
ik twijfel niet of het om 4 pillen ging, lees maar nog eens een keer me tekst door.

maar "mijn dealer in mekaar slaan" ??? erg vaag want kennelijk slikken meer mensen zijn pillen en die lopen nog vrolijk rond te huppelen, dus daar moet je ook ff bij nadenken

oja, mensen gaan ook dood bij het autorijden, bij het oversteken van de straat, mensen gaan zelfs dood terwijl ze liggen te neuken (lach maar, een vriend van van mij is zo overleden, hartstilstand) moet ik dan ook maar meteen stoppen met neuken ??? meteen stoppen met oversteken ?? meteen stoppen met roken ???

hoe erg ik het ook vind hoor dat het gebeurt is maar we moeten nou niet gaan doen alsof er iets ongelofelijks gebeurd is want we weten allemaal wat de risico`s zijn.

nogmaals succes richtig ArroZ
laatste aanpassing
arroz > jesus man wat een verhaal :( Ik kan je nu niet vertellen wat ik zou doen, denk dat je zoiets mee moet maken om te kunnen begrijpen hoe je je voelt, maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen hiermee.
"lach maar, een vriend van van mij is zo overleden, hartstilstand"

Doet me denken aan die film met Famke jansen met 007!!

2 MC Downforce, Ik kan me ook niet voorstellen dat het alleen door 4 pillen is gekomen hoor. Zoals girl al zei vraag ik me ook af of die jongen misschien allergisch was voor bepaalde stoffen van XTC. Hij zal waarschijnlijk niet de enige zijn die die avond die pillen heeft genomen. Dus het is toch niet zo gek dat Girl en Jeffrey zich wat afvragen?

2 Arroz: Gecondoleerd en sterkte met het verwerken en of je verder wilt met slikken dat ligt aan je eigen waarden en normen!

Voor mezelf zou ik iig voorlopig helemaal geen zin hebben te slikken en happy te gaan staan doen op feesten.
laatste aanpassing
tis al wel tijdje geleden gebeurd hoor... k ben er allang overheen... maar t schoot me opeens tebinnen na een topic te hebben gelezen over het oprollen van een XTC lap, dat er dan mensen "flippen" dat zoiets gebeurd :S:S:S (N)
En Arroz, Ben je gestopt dan?
Gebruik niet meer.
Een vriendin van me is er wel mee gekapt nadat ik zelf helemaal weg was en vaag op de grond lag.
Zou hetzelfde gedaan hebben als de situatie andersom was !
En btw:
Drugs is wel wat anders als de straat oversteken of roken !!!!
ik weet dat het nu kan gebeuren... Tuurlijk grijpt zoiets je aan maar ik zou doorgaan denk ik.. Najah kan ik nu eigenlijk ook niet over oordelen,. Ligt er echt aan in wat voor situatie..
Excussie naar Jeffery en Girl... misschien had de toonstelling anders gemoeten...

Na ya jij zegd dealer niet in mekaar slaan, maar sorrie dan moet ie zijn rommel maar goed doortesten, elke 50 pillen een sampel... en dan nog snap ik wel dat er slechte tussen kunnen zitten... maar toch.... er staat ook dat ik dat zou doen... alhoewel hij wel een grote hond heeft. idd mix met anderen stoffen, of een lichaam dat overreageerd behoord wel tot de mogelijkheden....

Excussie... liet me meeslepen in de elende van een ander..
2 emilio :: ik ben gestopt met de xtc idd, nu alleen nog maar blowen en zuipen (weekend & vakantie uiteraard)
Begrijpelijk Arroz!!
Nog gecondoleerd Arroz...echt kut om zoiets mee te maken :s
Ikzelf ben al een hele poos gestopt met gebruiken (5 jaartjes ofzo),omdat ik in ene paniekaanvallen kreeg enzo..Dat is ook echt geen pretje :/
Die troep verwoest wel zoveel in je lichaam en geest,dat het voor mij echt niet meer hoeft :bah:
En dan zeggen heel veel mensen wel dat er geen bewijs is dat het zoveel aanricht..maar das echt de grootste bullshit diek gehoord heb..
Er zijn echt duizenden jongeren die aan de drugs hebben gezeten ,uiteindelijk bij de riagg of een psychiater beland,omdat die troep zoveel kapot maakt in je hersenen.
En ja..van 4 pilletjes kan je doodgaan..desnoods slik je er maar 1...Het hoeft maar een verkeerde te zijn en je bent de lul..
Dus mensen...Kijk ff verder dan je neus lang is en ga je eigen drugsgebruik niet constant goed praten..want wie weet ben jij wel de volgende..
To TB: believe that all right! Waarom denk je dat ik Psychologie ben gaan studeren? Over een paar jaartjes liggen al die housertjes die hun grenzen niet respecteerden op mijn sofa!!! ;-)
2 Jacky: Naah...verdien je ook weer lekker aan hun :devil: ;p
Dus moedig ze ff aan datze nog meer moeten gebruiken :D
Hahahha!

Maar goed, wellicht niet zo op zn plaats om hier te gaan lopen geinen. Er zijn helaas maar al te veel mensen die andere aansporen te gebruiken, mee te doen. Ik vind het ongelofelijk berkompen dat er nog steeds zoveel mensen xtc gebruiken en niet willen gelocven dat het idd dodelijk kan zijn. Of je nu pas een keertje hebt gebruikt of al jarenlang. Het hoeven niet perse vergiftigde pillen te zijn. Het hoeft niet perse zo te zij dat je 10 pillen moet slikken. Het kan iedereen overkomen. Ook jou en mij. Ben je daar alsjeblieft van bewust. En luister naar je lichaam. Ik kan het nioet vbaak genoeg zeggen!

Het is toch al erg zat dat iemand eerst met zijn neus op de feiten moet worden gedrukt voor hij pas inziet wat de gevaren zijn? Kijk, natuurlijk kies je er zelf voor hoe je je leven inriicht. Maar zou jij werkelijk nog plezier kunnen beleven aan iets als een pilletje, aan iets dat je altijd deed met vrienden, asan iets waar een van die vrienden aan is overleden? Wat denk je dat die vriend zou willen als ie nog geleefd had? Dat jij vrolijk door zou slikken? Ik kan me voorstellen dat je, alleen al uit respect naar die ander, de xtc laat voor wat het is. de wereld is zoveel groter dan alleen maar hard gaan en strak staan, denk dat je dat op zo'n moment wel inziet!

Respect to ArroZ!!!!
ik zou me helemaal de tering schrikkuh maar nie stoppuh dood ga je toch wel vindt ik ook al ben ik erg geschrokkuh van die gene
Heel simpel: Stoppen

Kan er wel veel over zeggen, heb zelf nooit zoiets meegemaakt maar ken wel mensen die weten dat het kan gebeuren en desondanks gewoon doorgaan.

Hoe dom kun je zijn dan?
AZo
Werkzaam bij Underground Alert
Ik denk niet dat ik zou stoppen!!! Het zal eerst wel door mijn kop spoken bij elk pilletje/snuifje dat ik neem. Zie het als autorijden, als een bekende verongelukt zal je de 1e weken/maanden 'rustiger' aan doen. Net als je verdriet zal ook dit 'slijten'.
Hi ARROZ
vraag?
maar gebruik jij zelf nu ook nog..
Ik heb ook zoiets in die richting mee gemaakt.. maar nu moet ik die troep ook niet meer.. maar ik lag mensen zelf weer uit als je out gaan want je moet met maten gebruiken en niet 6 achter elkaar het gaat eens fout ook al zeg jij"nee hoor het gaat niet fout" maar dat gaat het wel eens (dit is niet over jou persoonlijk hoor.
En ja ik weet zeker dat ik commetaar krijg... maar als het gebeurt denk dan aan mij "doe het met maten" ( maar jullie mogen het zelf weten hoor ik heb van alles al gezien)

(k)
hee Arroz, het spijtme voor je dat ook jij dit heb moeten meemaken.
Helaas zijn er mensen die gewoon hun grenzen niet kennen niet dat het bij jouw kennis is gebeurd, maar anderen wel.
Zelf heb ik ook een hele goede vriend een paar jaar teug verloren aan de drugs, god mag weten aan wat allemaal maar het bleek dus dat hij een heel zwak hart had en drugs verhoogd nu eenmaal je bloeddruk dus 1 en 1 = 2
Ik ken ook iemand die dus al vanaf zijn 15e gigantisch veel xtc, weed, coke,enz enz gebruikt en nog nooit ergens last van heeft gehad op zijn omgeving na dan. Ondanks alles gaan mijn vriend en ik 1x per 2 maand naar een party en zijn we echt heel erg verstandig om het ook echt bij alleen 1 (getest) snoepje te houden, geen alcohol en veel fris drinken.
Zelf merk ik er weinig van maar meer, nee nooit.

De keuze om te stoppen na zo'n ongeval, ik denk dat jij zelf goed weet of het een aanleiding is tot.
laatste aanpassing
Dat is wel heel erg ja, de meeste mensen realiseren het zich niet echt dat het best gevaarlijk is, ikzelf ook niet totdat dr zoiets in je "omgeving" gebeurt. Ik heb ook wel gehoord dat als je epileptisch bent dat het dan erg foutis als je slikt, lijkt me ook wel logisch.
Als dr bij mij zoiets zou gebeuren zou ik ook gelijk stoppen en iedereen zoveel mogelijk proberen dr vanaf te houden.