Partyflock
 
Forumonderwerp · 1159616
­ Nederland


Dieren die opgaan in hun omgeving, dat kennen we inmiddels wel. Maar er is nu ook een plant die dat doet.

Een Zweedse wetenschapper maakte tijdens zijn werk in de Chileense regenwouden een ontspannend wandelingetje en ontdekte toen de vermomkunsten van de plant. Het viel hem op dat de bladeren van een plant uit twee hele verschillende takken groeiden.

Gastheer
Al snel zag hij dat het twee planten waren, in elkaar gegroeid, met dezelfde bladen. Een van de twee bleek een imitator te zijn. Deze Boquila-plant zoekt een gastheer en bootst diens blaadjes na. Hoe de plant dat doet en hoe hij weet wat het eindresultaat moet zijn, dat weten de onderzoekers niet. Wel denken ze dat de plant het doet om minder kans te lopen opgegeten te worden. In zijn uppie valt hij meer op dan als hij zich in een andere plant weeft.

Een Boquilatak gaat pas lijken op zijn gastheer als hij blaadjes tegenkomt om na te doen. Als de plant in een dode eikenboom groeit, gaat hij dus geen eikenblaadjes nadoen. Als hij in verschillende planten groeit, kan hij de verschillende blaadjes tegelijk nabootsen. Een plant, meerdere gezichten. Dat is nog eens verstoppertje spelen.

http://www.quest.nl/artikel/plant-imiteert-kameleon
 
ha ha hey plant wat doe je nu?!
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 april 2014 om 17:46:
ha ha hey plant wat doe je nu?!

Opgegeten worden