Partyflock
 
Forumonderwerp · 1144665
Vraag
Zouden jullie geen schema kunnen maken over een aantal research chemicals? Wat de effecten zijn, welke dosissen en de bijbehorende effecten, waar zijn ze mee vergelijkbaar, werkingsduur, mate van schadelijkheid en risico's? Mogelijke research chemicals zijn: 4FA, 3FA, 2FA, 2C-familie ( B, C, E, T-2), 4FMA, 2FMA, 6APB, 5APB, 3MEC, 4MMC, Pentedrone, Methylone, Etc. Ik denk dat veel mensen hier geholpen mee kunnen worden want hier vaak nog onduidelijkheid over. Bovendien als het handig in een schema staat scheelt het weer zoekwerk in de fora en kan irritatie voorkomen worden.


Antwoord
Er is maar weinig betrouwbare informatie beschikbaar over de effecten en risico's van research chemicals. Dat maakt het ontwikkelen van zo'n schema onmogelijk. Als er al informatie over deze stoffen is, zijn dat ervaringen van gebruikers die bijvoorbeeld op fora gedeeld worden. Wetenschappelijk onderzoek naar research chemicals is nog nauwelijks gedaan en dus ontbreekt betrouwbare informatie over deze stoffen.

Wat zijn research chemicals?
Research chemicals worden ook wel nieuwe drugs, RC's of legal highs genoemd. Een eenduidige definitie van deze groep nieuwe psychoactieve stoffen is moeilijk te geven. Het gaat om stoffen met een psychoactieve werking die pas recentelijk als drug op de gebruikersmarkt worden aangeboden en/of gebruikt. Het kan gaan om een stof die al lang geleden voor het eerst is gesynthetiseerd en nu (voor het eerst) op de drugsmarkt verschijnt, maar ook om stoffen die pas onlangs zijn ontwikkeld.

Omdat er maar weinig of geen onderzoek naar deze stoffen gedaan is, betekent dat er heel weinig of niets bekend is over de gevolgen op korte of langere termijn, de effecten en risico's van (veelvuldig) gebruik, de verslavingskans, welke dosis voor het optimale effect zorgt - of bij welke dosis de risico's nog verder toenemen. Wees altijd extra voorzichtig met nieuwe drugs, je bent je eigen proefkonijn.

Wil je geen risico nemen, gebruik dan geen drugs.

Verschillende nieuwe drugs
• Methylone (Xplosion)
• Mephedrone (4-MMC, miauw miauw)
• Methoxetamine
• 2-CB, 2-CT-7, 2-Ci, 2-CE
• 4-fluor-amfetamine (4-fmp/ 4-FA)
• 6-APB (Benzo Fury)
• DOX (DOM, DOC, DOB
• Butylone (bk-MBDB)
• BZP, benzylpiperazine


Bron: unity.nl Ook is veel informatie te vinden op erowid.org. En onlangs verscheen er een artikel over Nieuwe Psychoactieve Stoffen: niets nieuws onder de zon in het wetenschappelijk tijdschrift "Verslaving".

Wat zegt de wet
De regering probeert de handel in research chemicals tegen te gaan door wetgeving en handhaving. De meeste designer drugs vallen onder de geneesmiddelenwet. Mephedrone staat op lijst I van de Opiumwet. Aan de andere kant proberen producenten van illegale drugs juist al die wetten te ontlopen, of mazen in de wet te vinden. Ze proberen de moleculaire structuur van bestaande drugs iets aan te passen zodat een nieuwe (legale) stof ontstaat met soortgelijke effecten.

Sinds 2005 heeft het EMCDDA (European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction) een sterke stijging aan nieuwe drugs gerapporteerd die door de lidstaten zijn gemeld: van 14 per jaar tot 73 in 2012. Ook bij de verschillende testadressen worden dergelijke middelen heel af en toe aangeboden voor analyse.


Wat zijn de meest 'bekende' designer drugs?
- Methylone: zie op unity.nl en drugsinfoteam.nl voor meer informatie
- 4-fluor-amfetamine (4-FMP): zie drugsinfoteam.nl voor meer informatie.
- Mephedrone (4-MMC): zie drugsenuitgaan.nl en unity.nl voor meer informatie.
laatste aanpassing
Uitspraak van Drugsenuitgaan.nl op dinsdag 4 juni 2013 om 13:15:
Er is maar weinig betrouwbare informatie beschikbaar over de effecten en risico's van research chemicals. Dat maakt het ontwikkelen van zo'n schema onmogelijk.

True. Maar ik denk wel dat het mogelijk is om effecten, dosissen, werkingsduur et cetera in een schema te zetten. Dit zou denk ik voor veel mensen al uitkomst bieden. Heb het idee dat veel mensen de bomen door het bos niet meer zien. Op Erowid staat veel nuttige informatie over veel verschillende soorten drugs, wellicht kan de benodigde informatie hier vandaan worden gehaald.
Veel zullen het wel kennen maar deze serie op NatGeo is best interessant

(Drugs, Inc - Designer Drugs)
laatste aanpassing
lekker man 6abp en 4fmp, nomnomnom!
 
heb een keer 2-cb genomen en ik dacht dat het xtc was, uit mijn eigen ervaring : ze zijn in ieder geval veel kleiner dan een xtc pil, ik nam er 1 en ik tripte em wel 5/6 uur lang en best wel psychedelic! tijd ging heel langzaam en het heeft iets van LSD zeggen ze. ik vond het helemaal niks. geluid uit de tv zag ik in frequencies eruit komen en in golven. niet mijn ding, wel kan ik zeggen dat je er wel mee moet oppassen, ik doe het nooit meer hehe !
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Drugsenuitgaan.nl op dinsdag 4 juni 2013 om 13:15:
2-CB, 2-CT-7, 2-Ci, 2-CE


Het is 2C-x en 2C-T-x
laatste aanpassing
Ga eens zoeken op PiHKAL & TiHKAL.. Beiden geschreven door Alexander Shulgin en zijn vrouw Ann...

Heb je precies wat je zoekt!

edit: Was nog vroeg. JWT
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Technomania op woensdag 5 juni 2013 om 11:29:
Phikal & Thikal


PiHKAL & TiHKAL , beide boeken zijn te vinden op erowid trouwens.

Op erowid zul je alle info wel vinden die je nodig hebt.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 juni 2013 om 12:21:
PiHKAL & TiHKAL , beide boeken zijn te vinden op erowid trouwens.

Op erowid zul je alle info wel vinden die je nodig hebt.


Je hebt gelijk :D My bad