Partyflock

Blank echtpaar krijgt zwarte tweeling

 
Forumonderwerp · 11254
Dit las ik net ergens :S:S
echt te domme acties tegenwoordig...
Hoe ken je zoiets nou fout doen???


LONDEN - Een verwisseling bij een Britse vruchtbaarheidskliniek heeft ervoor gezorgd dat een blank echtpaar na een IVF-behandeling een zwarte tweeling heeft gekregen. "Dit is iets waar we altijd bang voor zijn geweest", aldus een medewerker van de kliniek.Volgens de Britse krant The Sun kan de tweeling de inzet worden van een juridische strijd tussen het blanke echtpaar en de zwarte ouders die zich ook lieten behandelen. De blanke vrouw die de twee heeft gebaard, wil ze graag houden. Als het echter inderdaad sperma van de zwarte man betreft, dan is hij de biologische vader.

Van geen van de betrokkenen is de identiteit prijsgegeven. Een vruchtbaarheidsdeskundige van een Londense kliniek noemde het erg onwaarschijnlijk dat er iets is misgegaan, omdat doorgaans elke stap in de behandeling twee keer wordt gecontroleerd. Een collega stelde dat er geen reden voor paniek is, maar dat menselijke fouten dus wel mogelijk zijn.

'Verschrikkelijke nachtmerrie'

Bij een IVF-behandeling wordt het sperma van de man in een laboratorium samengevoegd met een eicel van de vrouw. Een bevruchte eicel gaat dan terug in de baarmoeder. Het is niet duidelijk wat er precies fout is gegaan. Mogelijk is de bevruchte eicel in de verkeerde vrouw teruggezet. Het kan echter ook zijn dat het sperma van de zwarte man per ongeluk is gevoegd bij de eicel van de witte vrouw. De medewerker van de kliniek die anoniem wil blijven, spreekt van een "verschrikkelijke nachtmerrie".

Jaarlijks worden er 27.000 Britse stellen behandeld via deze methode. Vruchtbaarheidsbehandelingen hebben al vaker geleid tot onverwachte uitkomsten. Door een menselijke fout bij de IVF-behandeling kreeg een Nederlands blank stel in 1993 een tweeling waarvan één kind een donkere huidskleur had. Dit kind bleek na onderzoek wel van de vrouw, maar niet van haar echtgenoot afkomstig. Het Academisch Ziekenhuis Utrecht, dat het echtpaar had behandeld, vermoedde dat, tegen de regels in, bij de bewerking van het sperma van de man een pipet is gebruikt, dat ook bij de bewerking van het zaad van een andere man was gebruikt. Het zaad van beide mannen werd dus per ongeluk gemengd.

In 1998 baarde een Amerikaanse blanke moeder een zwart kindje. De oorzaak was een verwisseling van embryo's in het lab. Een rechter oordeelde toentertijd zelfs dat de vrouw het kind moest afstaan aan de biologische ouders, een zwart stel. In 1993 stapten twee vrouwen voor schadevergoeding naar de rechter, omdat bij hen de verkeerde embryo's waren geïmplanteerd.
WAHAHAHAAH:d:d:d wat een aktie echt super:D:D:d
2 kleuren in een pottie...­
nee, het is een kleur in een pottie, maar de verpakking was in eerste instantie melk, maar er kwam chocolademelk uit :)

het is raar maar waar, ik had het ook gelezen, en ik zou niet echt blij zijn als mij dit zou gebeuren
mjah als ik met een blanke man kinderen zou krijgen... zou ik blanken kinderen hebben.. maar die kunnen weer donkere kindjes krijgen :S JAH HET KAN ECHT!
Bedenk goed wat je met sperma doet!!
Ik zou er niet aan moeten denken zeg.­ Het is een menselijke fout...­met een groot gevolg !
Tjee het zou je maar gebeuren..­
Als ik het had gekregen schopte me vriend me helemaal van kant (denk ik).....­
Pff, het zal je maar gebeuren zeg :S
Hadden ze niet een zwarte melkboer?
o oh! ik voel een scheiding! ;)
gehehe, jah inderdaad 3SUH misschien was de postbode wel zwart :D
ik heb de oplossing van dit probleem
nl: partnerruil.
de man van het blanke stel gaat naar de zwarte vrouw en vise versa
even voor de mensen die het leven als een negatief van een foto zien
nl:
de man van het zwarte stel gaat naar de witte vrouw en vise versa
%-)
aangezien het om een tweeling gaat
ieder 1 kind dus
laatste aanpassing
FrindO aka the Spiderman 8 juli 2002 20:43
gehehe, jah inderdaad 3SUH misschien was de postbode wel zwart

Ja, en de postbode komt altijd twee keer zeggen ze toch :)
Ja het is weer eens wat anders he!!!!!

En dan op het moment zelf roept de Britse vruchtbaarheidskliniek: VERRASSING