Partyflock

Wel of geen operatie?

 
Forumonderwerp · 11132
Ik heb een tijd terug een beugel gehad.­ Nou zei de ortho tegen mij dat ik met een beugel niks opschoot omdat mijn onderkaak te ver naar voren staat(zie je niet).­ Hij zei dat als ik een goed net recht gebit wou hebben dat ik een kaakoperatie moet ondergaan.­Dan breken ze mijn kaak en zetten em recht.­ Hij vertelde me ook dat je na zon operatie 3weken arbeidsongeschikt bent en 3 weken lang vloeibaar moet eten(ja waarschijnlijk door een rietje).­ Moet ik deze operatie ondergaan ja of nee?
Mijn oom heeft precies hetzelfde gehad > hij heeft dus wel een operatie gedaan maar hij zou het niet nog een keer doen omdat het echt heeeeel pijnlijk en gevoelig blijft.­

Ik heb tegen de ortho gezegd dat ik wel ff zie wat ik doe.­

Kan iemand mij wat advies hierover geven? iemand die ook zo operatie heeft gehad misschien?
Ik heb niet zo een operatie gehad.­
Maar ik denk dat als je niet ziet dat je kaak naar voren staat en je hebt er verder geen last van dat je het lekker zo moet laten!
Wat schiet je dan op met een operatie en de pijn?!
mee eens, als je er wel last van hebt, zou ik het toch maar doen....­
nou kheb toen 9maanden een beugel enne die is er allang uit maar ik heb dus nu wel een scheve bek gekregen door die ORTHO eikel, mn onderkaak is scheef, kan dus nooit meer mn kiezen op elkaar doen aan beide kanten, en dat bij de duurste Ortho van Amsterdam..­ En BEDANKT
zeu hij tegen mij ook ik doe het niet ik zit er niet mee je ziet er nix van
als jeh er last van heb zal ik het doen maar als jeh er geen last van heb en je ziet er niks van dan zal ik het duzz zeker niet doen
wat is 3 weken op een mensenleven? doen zeg ik
Muffie: ik ga je gelijk geven, moet je zeker doen mayhem
Een vriendin van mij wordt deze maand ook geopereerd voor precies hetzelfde, het is ff door de zure appel heen bijten maar je hebt er wat aan voor later, toch?
Ik weet niet hoe jij eruit ziet en hoe graag jij iets wilt veranderen, maar zelf stoor ik me er altijd heel erg aan als iets op mijn gezicht niet goed zit, dus ik zou het zeker voor over hebben om 3 weekjes pijn te lijden.­
Een oud klasgenoot heeft die operatie ondergaan ! Ze heeft er een tijdje last van gehad maar het resultaat is de moeite waard !

Persoonlijk vind ik tanden erg belangrijk.­ Sommige mensen hebben gele haast bruine tanden....­blegh !
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
Vraag andere eens of ze het zien dat je kaak naar vooren staat! als zij het ook niet zien zou ik het niet doen!

Ik ben geen eideltuit, ik zie er uit zoals ik eruit zie en als het je niet aanstaat kijk je maar fijn de andere kant op!
Ik zou het dus niet doen, als je oom er zoon last van heeft gehad dan kan dat bij jou ook wel eens het geval zijn.­ en het blijf naderhand een zwakke plek! dus wanneer je er een keer een flinke knal op krijgt (met sporten ofzo) kan het zomaar zijn dat hij weer breekt en daar word je kaak niet echt beter van!
Idd...­Als je het zelf echt lelijk vind nu zou ik het gewoon laten doen..­De pijn is maar voor eventjes en het resultaat is blijvend
Gewoon zelf goed erover nadenken en dan doen wat je zélf het liefste wil...­niet wat anderen willen
Hoe oud was je oom toen hij dat liet doen? Vergeet niet dat nou jij nog jong bent minder last zal krijgen dan wanneer jij je laat opereren wanneer je ouder bent. Om de doodeenvoudige reden dat jij nog in de groei bent.

Ik heb zelf van mijn 20 tot 23e een beugeltje gedragen omdat ik me stoorde aan mijn gebit. Niet dat ze schots en scheef stonden, maar ik voelde me een cavia en had het helemaal gehad met dat smalle gebit van mij. Toen de ortho foto's had gemaakt van mijn gebit schrok ik me de tietjes. Mijn tanden stonden in een behoorlijke hoek naar voren en ik had ook een overbite. Daar heb je op je 25e misschien nog geen last van, maar dat kan op latere leeftijd voor veel problemen zorgen. Bijvoorbeeld dat je kaken door slijtage van je tanden pijnlijk op elkaar gaan knallen. Tevens had ik ook een erg kort kinnetje (ruimte tussen keel en kin). Al met al heb ik én een beter gebit die lang mee kan én een mooiere kin én een aantrekkelijker gebit om te zien. Wat wil je nog meer?

Als ik jou was zou ik me nog eens goed laten informeren bij de ortho. Stel vragen. Al hij met termen gooit met zijn personeel, vraag dan waar hij het over heeft. Het gaat immers om jouw gebit en dan mag jij ook weten waar het over gaat en kan je ook nog eens meedenken en jezelf verplaatsen. Ik heb dat zelf ook in die drie jaar gedaan en ben daar erg blij mee. Vraag je rot zou ik zeggen. Jouw tanden, jouw visitekaartje, jouw gezicht. Is het te doen om het functionele van je gebit of voor het visuele?

Denk niet alleen aan nu, denk ook vooruit. ;)

Succes!
tsja ik denk wel dat ik het ga doen. Maar dan in de herstvakantie ofzo. Ik heb geen zin om alles te missen op school en dan alles weer inhalen :S > als er maar geen leipe parties komen die ik dan moet missen. Tnx for the advice guys
Ik heb zelf dik 4 jaar met een beugel gelopen omdat mijn tanden echt schots en scheef stonden. Op mn 17e mocht ie er eindelijk uit, nog 2 jaar met zo'n retainer rondgelopen (zo'n nachtbeugeltje), en nu ben ik dus weer 4 jaar verder. Alles staat alweer bijna terug in zn oorspronkelijke staat. Schijbaar had die ortho van mij niet helemaal door dat mn verstandskiezen er nog door moesten en heb sowieso nooit een spalkje gehad. Volgens mijn tandarst hadden er sowieso kiezen getrokken moeten worden destijds omdat er te weinig plaats was. Helemaal misgelopen, heeft een berg geld gekost en die oetlul is inmiddels gestopt met zn praktijk (ligt vast ergen sop een lekker strand te genietn van een cocktail die hij met mijn centen betaald heeft!! ;-) )

Anyway, ik zou dus weer een beugel kunnen nemen. Moeten er 4 kiezen getrokken worden en volgens de ortho waar ik laatst geweest ben gata het zeker weer 2 jaar duren. Dan zit ik dus al met al in totaal 8 jaar met mn bek vol ijzer. Elke dag mn mond opebhalen, geen kauwgom kunnen eten, me weer 2 jaar overal legitimeren en niet lekker kunnen zoenen. Maar dan heb ik een gaaf gebitje. En dan???

Dan niks! Dat verandert helemaal nix! Ik ben wie ik ben! Mn tanden zijn gezond, ze zijn mooi wit, alleen ze staan scheef. heb er geen last van en voel me verder prima. Dan lijk ik maar op een konijntje. Het scheelt me mooi wel 2 jaar ellende en 3000 euro, dara kan ik veel leukere dingen voor bedenken!

Dus wat ik je mee wil geven: is het puur iets dat je doet om mooier te worden, of is het daadwerkelijk beter voor je? Als je de evt. nadelen te hoog vind opwergen en verder tevrdebn bent met hoe je eruit ziet, lekker laten zitten, waarom zou je in een gezond lijf gaan lopen snijden? En als het ook medisch gezien beter is, zou ik zorgen dat je het vergoed krijgt en ervoor gaan!
laatste aanpassing
Inderdaad, Jacky! Echt helemaal gelijk. Mijn tanden staan echt schots en scheef, maar ik heb er geen last van enzo. Enne... ik hou helemaal niet van al dat gepruts in mijn mond, ik heb echt een hekel aan al dat gedoe. Duz mijn tandarts vroeg of ik ooit wel es had nagedacht over een beugel, en toen zei ik dat ik 't niet wilde, omdat ik het niet nodig vond.

Maar nu heb ik een probleem: er is een kies in mijn bovenkaak aan de rechterkant, en die zit niet netjes in het rijtje tussen de andere kiezen, maar die komt ergens halverwege mijn verhemelte met een puntje naar buiten! Dus gewoon naast mijn andere kiezen :( enne... nou ben ik bang dat er een heleboel gezaagd en gesneden moet gaan worden omdat ding weg te krijgen daar, want hij zit gewoon in mijn verhemelte en jah, dan moet er wel een enorm gat gemaakt worden om hem daar weg te krijgen
laatste aanpassing
WJ: Ik heb precies hetzelfde gehad als bij jou het geval is. Ik heb wel vier kiezen laten trekken de tweede keer om ruimte te maken. Dat was al met al veel minder erg dan ik had verwacht. Stelde geen reet voor. Je hebt alleen tijdelijk vier gaten in je gebit (wat bijna niet opvalt en heel snel dichttrekt wanneer je eenmaal aan de beugel bent.)

Dat je geen kauwgum kan eten is bullshit. Zolang het maar suikervrije kauwgum is. Geen Hubba Bubba dus. En dropjes eten is ook niet zo'n succes, en harde dingen moet je heel voorzichtig mee zijn. Stokbroodje eten doe je voortaan thuis en een zachte appel eten is in een melige bui errug leuk. En spinazie eten is ook onwijs lachen.
Dat je je mond iedere dag open haalt is ook dikke onzin. Dat is alleen in het begin maar zo. Ik zal je vertellen...ik was onwijs in trek bij het andere geslacht met mijn beugeltje in. Mijn andere orale kunsten waren wat minder in verband met onzichtbare scherpe randjes. Mijn vriendje van destijds begreep niet waarom ie die sneedjes in pielie had...ik begreep het echter wel.
Ik weet ook niet hoe jij verzekerd bent, maar indien jij niet particulier verzekerd bent schelen de kosten enorm. Ik kon zelfs de kosten die ik heb gemaakt nog declareren bij ziekenfonds, maar dat heb ik nooit gedaan en nu is het te laat. Was wel een bedrag van +/-fl.1.000 over twee jaar.

Ben liever geen konijntje (F)

En JPT: wil je nooit meer van die enge verhalen vertellen? :cry:
Hihi Esje, lief van je hoor, maar dat verhaaltje over die sneetjes enzo vinnik al minder, en degenen die ik op het oog heb ook! (6)

Ik heb navraag gedaan bij het ziekenfonds, alleen als ik een heel dure verzekering neem kan ik maximaal 750 piek vergoed krijgen en da's natuurlijk niks omdat volgens de ortho dit geintje zeker 2000 euro gaat kosten. De eerste vier jaar hebben mijn ouders idd meebetaalt en die kregen een gedeelte vergoed. Maar goed, ik heb dus wel al die jaren met mn plaatjesbeugel elke dag wondjes in mn mond gehad, dat was geen kwestie van wennen. Moest elke avond van die wax op mn plaatjes smeren en dan ging het wel, maar daar kon je niet mee over straat dus toch weer tegen etenstijd ellende met al die wondjes, en dat ging niet over.

Ik herinner me echt een hoop ellende en weet uit ervaring dat het echt niet zo geweldig zoent met iemand die een beugel heeft. Bovendien doet het mijn gezichtje geen goed, ik werk wel eens mee aan fotoshoots en nu kan ik gewoon mn mond dichthouden en is er nix aan de hand. Met een beugel heb je gelijk van die Zulu-lippen!

Als het vergoed zou kunnen worden weet ik nog niet of ik het zou doen...ben inmiddels wel gewend aan mijn konijntjeslook en die 2 jaar met al dat plaatwerk in mn mond lijkt me gewoon onwijs onprettig!!!

Maarre, jij mag me altijd zonnebloempitjes voeren hoor!!! ;-)
Hihi ook nog eens goed voor je ogen, zo zie je maar weer! Scheve tandjes, maar geen brilletje!!! ;-)
looking at the broooooooooiiid sooooooooiiiiiid of looooooooiiiiif :D
Moet jij bij die konijntje sniet ook gelijk denken aan Bridge over Troubled Water??? O wat was dat zielig zeg!!!! Al die arme konijntjes!!!
eeeh... ken ik niet!? wasda? met knijntjes zeg je?

zulleke?
­[img]http://www.dierenhandelvdvliet.nl/images/konijn%20groot1.jpg[/img]


vind ik heeeeel schattig hoor, ik hou wel van een liev konijntje!
laatste aanpassing
Heej, vinden jullie ze niet liev dan?
Hahah ikke wel, konijntjes roeleren de pan uit (of de pan in, rondom kerstmis....:-()
nâh, wat zielug! Doe mij maar 'n lekker kippetje, of kalkoen ofzo, ik bedoel: die beesten zijn toch zo lelijk als de nacht ;D