Snijbonengggg _0_
Gewoon Aardappel Anders bacon-ui maken en ipv de aardappelen de helft van de aardappelen, ipv de andere helft pleur je er plakjes knolselderij in, en tomaten die je eerst gemarineerd hebt in balsamico-azijn.
Salades maken wil ook wel eens helpen, net zoals het bereiden van curry's of andere bereidingswijzes waarbij je een 1pansgerecht krijgt.
Mjah heb het geluk dat ik zelf echt alle groentes lekker vind, als het ff kan ook rauw.
Salades maken wil ook wel eens helpen, net zoals het bereiden van curry's of andere bereidingswijzes waarbij je een 1pansgerecht krijgt.
Mjah heb het geluk dat ik zelf echt alle groentes lekker vind, als het ff kan ook rauw.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 januari 2011 om 18:06:maarja, ik lus werkelijk alle groentes
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 5 januari 2011 om 22:39:Mjah heb het geluk dat ik zelf echt alle groentes lekker vind
he, wat zijn wij toch makkelijk
veel gekookte groentes worden ook lekker met een lepel kruidenroomkaas erover.. wat ik trouwens ook wel es door aard.purree roer
witlof door de helft snijden. Dan tussen de bladeren dunne plakjes groene appel steken. Dit iets zouten en een koekenpan verwarmen. Hier iets roomboter in smelten en de witlof op de gesneden kant in de pan leggen. Nu de pan afdekken met een deksel of vetvrij papier. Dit zachtjes laten karameliseren op laag vuur. Dit kan meer dan een uur duren totdat de witlof goed gaar en dus zacht is.
Als het goed is heb je nu een zoetere witlof met een zuurtje van de groene appel en een licht bittertje van de groente zelf
Als het goed is heb je nu een zoetere witlof met een zuurtje van de groene appel en een licht bittertje van de groente zelf
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 januari 2011 om 16:59:Wat zijn nou lekker groentegerechten
een lekkere verse salade.en anders kijk eens op www.solo.be of www.zesta.be
Uitspraak van Dr. Struggleknollen en kolen zijn wel bahop zondag 9 januari 2011 om 12:50:
behalve rooie kool en zuurkool
Eigenlijk alle knollen kan je wel puree van maken.
Of plakjes roosteren!
Uitspraak van Gewoon Bianca op zondag 20 maart 2011 om 00:08:er zijn zoveel mogelijkheden als je de fantasie de vrije loop laat....
idd
en ik krijg honger van dit topic
Simpele rauwkost?
sla mix, tomaat, wortelen, pijpajuin, sjalot, gekookte aardappelen, tonijn of ham, ...
Schorseneren in witte sause met een chipolata worst?
Paardensteak met pepersaus en een frietje?
Mosselen ?
Selder in tomatenaus met balletjes?
Alles is lekker als je het mij vraagt. Ik ben op dat vlak een omnivoor.
sla mix, tomaat, wortelen, pijpajuin, sjalot, gekookte aardappelen, tonijn of ham, ...
Schorseneren in witte sause met een chipolata worst?
Paardensteak met pepersaus en een frietje?
Mosselen ?
Selder in tomatenaus met balletjes?
Alles is lekker als je het mij vraagt. Ik ben op dat vlak een omnivoor.
Gebakken witlof: in stukken snyden, roerbakken in boter, op het laatst paneermeel eronder roeren en nog even bakken, nootmuskaat, sambal badjak en beetje zout hmm.
Wortelstamppot anders: wortelen en aardappelstukjes koken, saus van gebakken rookspekblokjes, uien, sambal en kookvocht van de w/a erby en binden met donkere sauspoeder; alles mengen of stampen, lekker met (rook)worst, hamburger of zuurvlees.
Groenten die je lekker vindt blancheren en bereiden als salade in een saus van slasaus, droge bruchettamix, sambal, honing, suiker en citroen.
Wortelstamppot anders: wortelen en aardappelstukjes koken, saus van gebakken rookspekblokjes, uien, sambal en kookvocht van de w/a erby en binden met donkere sauspoeder; alles mengen of stampen, lekker met (rook)worst, hamburger of zuurvlees.
Groenten die je lekker vindt blancheren en bereiden als salade in een saus van slasaus, droge bruchettamix, sambal, honing, suiker en citroen.
Snij de courgette in dunne plakjes(minder dan een halve cm dik).
Warm een grillpan, ingesmeerd met wat olijfolie, op tot die heet is.
Leg de plakjes erop en grill zodat ze aan beide zijden goudkleurige ribbeltjes krijgen.
Kruid met wat provencaalse kruiden, peper en grof zeezout en laat afkoelen.
Giet voor het opdienen nog een scheutje truffelolie over de courgette-plakjes.
Warm een grillpan, ingesmeerd met wat olijfolie, op tot die heet is.
Leg de plakjes erop en grill zodat ze aan beide zijden goudkleurige ribbeltjes krijgen.
Kruid met wat provencaalse kruiden, peper en grof zeezout en laat afkoelen.
Giet voor het opdienen nog een scheutje truffelolie over de courgette-plakjes.
-Spitskool koken in nasikruiden
-Witlof in stukjes koken in kippenbouillon en .tijdens koken laurierbladkruiden erover doen..En bij het bakken peterselie erover doen
-Sperziebonen met rijst en ketjap manis erover heen als het klaar is.
-Zuurkool koken met met witte bonen erdoor heen en als laatste een gefruit uitje en rode paprika
-Rode kool met appels en rozijnen en kaneel
-Hak bonenschotel met rijst of aardappels.
-Chinese kool met noodels en ketjap manis (1 kool pp)
-Witlof in stukjes koken in kippenbouillon en .tijdens koken laurierbladkruiden erover doen..En bij het bakken peterselie erover doen
-Sperziebonen met rijst en ketjap manis erover heen als het klaar is.
-Zuurkool koken met met witte bonen erdoor heen en als laatste een gefruit uitje en rode paprika
-Rode kool met appels en rozijnen en kaneel
-Hak bonenschotel met rijst of aardappels.
-Chinese kool met noodels en ketjap manis (1 kool pp)
Voor 2 personen: 1 Paksoi in stukjes, stoven in roomboter(8 minuutjes ong.), 2 eetlepels zachte geitenkaas erbij en dit laten smelten, beetje zout en peper erbij.. Hartstikke lekker bij rijst of aardappelpuree... voor variatie kun je er extra dingen aan toevoegen wat je lekker vind... champignons, paprika, tauge...
Witlof met kaas (en ham als je vlees eet) uit de oven met aardappelpuree...
Groententaart (10duizend recepten online van te vinden...)
er valt zoveel te varieeren en er zijn zoveel soorten groenten... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen...
Witlof met kaas (en ham als je vlees eet) uit de oven met aardappelpuree...
Groententaart (10duizend recepten online van te vinden...)
er valt zoveel te varieeren en er zijn zoveel soorten groenten... laat je fantasie de vrije loop zou ik zeggen...
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 januari 2011 om 16:59:Wat zijn nou lekker groentegerechten of groente-aanvullingen op maaltijden?
Courgette, Aubergine, Avocado
Dat heb k nooit meer gegeten sinds ik het huis uit ben
Ik houd van alle "vieze" groentes
Ik vind spruitjes ook al zo lekker
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 2 mei 2011 om 18:37:Avocado
Rijpe avocado prakken met een beetje gezouten roomboter op een wit pistoletje































