Partyflock
 
Forumonderwerp · 1109585
Poll, geopend op dinsdag 4 januari 2011, looptijd van 5451.2 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Lekker wild vlees

1243%
Wild zwijn
932%
Edelhert
518%
Fazant
27%
Roodbont rund
00%
Gans

ben wel benieuwd, ben niet zo thuis in de wildvleesmarkt

wat zou jij kiezen?
 
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Edelhert"


met kerst hertenbiefstuk gehad..weet ik veel of meneer edel was maar was goed te bikken :honger:
eend ook goed te vreten ja

alleen hebben ze daar niet
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 14:00:
alleen hebben ze daar niet


slechte wildvleesmarkt!!
:lol: gaat om een restaurant
slecht restaurant!! :P
 
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 14:01:
gaat om een restaurant


zelf eend meenemen
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
wat zou jij kiezen?


de achterkant van chiwa :honger:
Hert, rund, eend. :lekker:
Mag het ook allemaal..?
Love wild(L)

Struisvogel, Kangoeroe en Springbok ook erg lekker..(Y)
vooral eend :honger: zo mals dat vlees :O
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Fazant"


Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Je moet wel een keuze maken!


Allen nooit geproefd dus geen idee :rot:
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
wat zou jij kiezen?


Kangoeroe of Emoe :kwijl:


Maar al het wild smaakt uiteindelijk 'een beetje naar kip' :lol:
:lol: tastes like chicken
Uitspraak van Karian op dinsdag 4 januari 2011 om 15:09:
Maar al het wild smaakt uiteindelijk 'een beetje naar kip' :lol:


nou vind ik wel meevallen :jaja: maar een roodbonte rund smaakt niet anders dan een zwartwitte hoor...
 
Ree !
Uitspraak van Chemical Sister op dinsdag 4 januari 2011 om 16:53:
nou vind ik wel meevallen :jaja: maar een roodbonte rund smaakt niet anders dan een zwartwitte hoor...


Mijn opmerking was ook sarcastisch ;)

Heb trouwens ook een keer krokodil gegeten. Dat vond ik dus niet lekker....
Uitspraak van Karian op dinsdag 4 januari 2011 om 17:10:
Heb trouwens ook een keer krokodil gegeten. Dat vond ik dus niet lekker....


nee ik ook niet :s smaakte naar taaie kip van 20 jaar oud :/ dat was dus echt weggegooid geld. goedkoop was het ook al niet...
iig geen zwijn, penetrant vlees.. Hert is opzicht goed te doen als je niet echt een wild eter bent. Het heeft een iets zoete smaak. Fazant is ook wel prima alleen ligt het er wel aan of die kok een beetje verstand heeft van vlees garen anders is deze al snel te droog, ook kunnen ze een fout maken bij het trancheren door dit op de draad te doen hierdoor zal het vlees rul smaken..

waar ga je eigenlijk eten?
 
Kangoeroebiefstuk is wel erg lekker moet ik zeggen. Gans is wel redelijk apart, heeft een sterke smaak t.o.v. eend en schijntt ook best lastig goed klaar te maken te zijn, maar ik vind dat zelf ook wel weer wat hebben. Maar kan me prima voor stellen dat dat niet iedereen die smaak bevalt.
Uitspraak van Djerk op woensdag 5 januari 2011 om 11:07:
waar ga je eigenlijk eten?


de Echoput (bij Hoog-Soeren)
haha, tof zou ik eerst beginnen.. mijn chef was daar intrum.
 
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Fazant"


Maar het liefste haas, en dan ook uit Noord-Holland. Daar groeien namelijk meer jeneverbessen wat zijn smaak ten goede komt
 
Uitspraak van Djerk op woensdag 5 januari 2011 om 11:07:
Fazant is ook wel prima alleen ligt het er wel aan of die kok een beetje verstand heeft van vlees garen anders is deze al snel te droog,


Sous-vide koken op 65 graden. Het liefst op het karkas. Daarna lekker kleuren en onder de warmte lamp op temperatuur laten komen.
 
Uitspraak van *CrystaL* op dinsdag 4 januari 2011 om 14:22:
Struisvogel, Kangoeroe


Is geen wild ;)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 januari 2011 om 01:32:
Daarna lekker kleuren en onder de warmte lamp op temperatuur laten komen


wij garen onder de warmte lamp onder een stukje slagers folie, vind het een briljante manier van garen als je het tenminste beetje door hebt. Gruwlijk gaaf om te horen of mensen vragen of het uit een Röner komt :lol:
maar goed de wild periode is al weer bijna klaar, en fazant en eend mag al niet meer geschoten worden dus wij gaan weer aan de kaart sleutelen.. nog een leuke vervanger in je hoofd waar ik wat mee kan civic driver?
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Djerk op donderdag 6 januari 2011 om 11:32:
of mensen vragen of het uit een Röner komt


dat bedoelde ik met sous-vide koken :D
Uitspraak van Djerk op donderdag 6 januari 2011 om 11:32:
wij garen onder de warmte lamp onder een stukje slagers folie


Doe ik meestal met zalm zodat hij zijn eiwitten niet verliest
Uitspraak van Djerk op donderdag 6 januari 2011 om 11:32:
nog een leuke vervanger in je hoofd waar ik wat mee kan civic driver


Taling, houtsnip, patrijs? is wel import want het mag hier niet geschoten worden
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 januari 2011 om 22:42:
houtsnip


doe ik indd ook nog wel eens wat mee, de man van de bazin heeft een jacht gebied in duitsland, dus met duitse verklaring erbij mag het wel :)

nog een idee voor een entreè met vis, ben beetje klaar met carpaccio van wilde zeebaars, Soorten vis maakt niet uit want de eigenaren hebben ook een vis handel "dutch canadian foodline" dus de levering is het probleem niet ;)
 
Uitspraak van Djerk op vrijdag 7 januari 2011 om 01:07:
nog een idee voor een entreè met vis


Rode mul, heilbot is ook mooi nu, het seizoen met skrei begint zo. Dat zijn nu mooie vissoorten. Of wil je dat ik een heel gerecht voor kauw? ;)
Ging jij trouwens niet naar Aruba ofzoiets?
al terug, en het was sint maarten.. Heb al een mooie roullo van heilbot en zalm farce.. en bij een piece al ergens een mooie tarbot over de graat doorgezaagd en op graat gegaard. Maar hoor graag nieuwe leuke ideën ;) voorkauwen is niet nodig :P
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Je moet wel een keuze maken!


Als ik dan toch moet kiezen geef mij dan maar konijn uit de oven door mijn moeder gemaakt O:)
Artiest Manic
ik zie geen haas ertussen staan :honger:

hertenbiefstuk ook heerlijk :kwijl:
eeet geen wild :|
 
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
Lekker wild vlees


Lekker voor de kat :D
Uitspraak van Rob. op dinsdag 4 januari 2011 om 13:49:
wat zou jij kiezen?


ik eet bijna alles qua vis en vlees, dus ook wild, ga soms wel eens mee met mijn oom, jagen
 
krokodil
 
no thanks ...eet liever vis :)
 
waterkonijn ook lekker
Uitspraak van verwijderd op donderdag 17 februari 2011 om 14:48:
waterkonijn


Overschot nu in Grunn :kwijl:

ot

wild zwijn aan het spies met halve liters en een kampvuur
 
Uitspraak van Ruud Duur op donderdag 17 februari 2011 om 15:30:
nienke aan het spies