Partyflock

Te Koop: 2 Omnitronic DD 3250

 
Forumonderwerp · 10776
Ik heb de tafels van de week ' APK ' laten keuren bij m'n dealer, en ze verkeren in perfecte staat. Hier enkele (technische) specificaties:

Pas 4 maanden oud, inclusief 2 Stanton 500 elementen, stofkappen, handleiding, benodigde snoeren, slipmatten en doos. Oftewel, alles erop en eraan. Zijn weinig gebruikt, zo goed als nieuw.

Technische Specificaties: 2 Omnitronic DD 3250

­[img]http://www.omnitronic.de/main_pics/produkte/10603016.jpg[/img]

- Direct drive > hoge torque van 2,2 kg/cm
- Verstelbare toonarm
- Quartz-Lock button voor precieze afstelling van de pitch
- Drie snelheden(33 1/3, 45 and 78 RPM)
- Snelheid verwisselbaar van + - 10 % tot + - 20 %
- Snelle start/stop
- Strobe lamp
- Target lamp
- Verstelbare anti-skating

Prijsindicatie: rond de 700

Mailen (of MSN) naar davidvriesenga@hotmail.com
als ze pas 4 mnd oud zijn, waarom verkoop je ze nu al? Stoppen met draaien?
Aangezien op feesten e.d bijna overal Technics staan, wil ik die ook voor een makkelijke overstap ... ook al is het verschil tussen Omnitronic en Technics minimaal, ik ben een perfectionist :)
Jakuza
Artiest Jakuza
Nou moet je me ff niet keihard in lachen laten uitbarsten want in Duitsland ben je aan deze dingen NIEUW maximaal 300 euro kwijt. Dat zelfde geldt in iets mindere mate (+/- 350 euro) voor Nederland.

En trouwens, voor 498 euro heb je in Duitsland al Technicsjes... Dus koop toch meteen kwaliteit apparatuur. :)

See for yourself:
www.dj-laden.com --> 299 euro
www.conrad-shopping.de --> 289 euro
www.musik-produktiv.de --> 299 euro
ik vraag me enkel af waar die 3 knoppen rechts voor zijn?
ownee, 33 en 45 toure zitte links, maar dit lijkt net een technics bewerkt in photoshop ofzo alleen is t niet zichtbaar.
voor 78 toeren moet je ze alletwee indrukken dacht ik

alleen dat quartz lock wat tegenwoordig op die dingen zit snap ik ook nog niet...dan blijft ie op 0 staan of zo?

waar is dat goed voor? de ouwe vertrouwde technics hebben dat toch ook niet nodig..
Quartz Lock is idd vastzetten op Pitch 0. Lijkt idd soms een beetje overbodig voor dj's, maar dat was vooral gericht op oudere mannetjes etc (vergeet niet dat de Technics oorspronkelijk en nog steeds eigenlijk gewoon als hifi-apparaat was bedoeld en niet als dj-gear) die hun '50 en '60 plaatjes graag op normale snelheden wensten te horen.

Maar op zich kan die Quartz Lock best nuttig wezen, je kunt er tamelijk relexte effecten mee uithalen als je een beetje turntablist bent (slowdown of een crab scratch bijvoorbeeld). :)

En de nieuwe Technics heeft ook een aparte Quartz Lock switch, duzzz....
laatste aanpassing
waar dient die quartz lock voor??? ikke niet begrijpe whehehe. Ik vind t alleen maar irri zo een lock. ben ik hard aan t mixen, krijg ik die plaat maar nit gelijk, whjehehe, staat dat kreng nog aan. :s
Lol :)

Daarom hebben die dingen ook een lichtje ;D
Zoals ik al zei Jakuza >

Omnitronics worden niet meer geleverd momenteel, de fabriek is dicht dus dan staat het wel leuk zo'n lage prijs (excl. verzendkosten en element) maar je kan er niks mee.

Om het nogmaals te zeggen > Hier zit nog ruim 1,5 jaar garantie op, in NL gekocht, die hebben een eigen technische dienst waar ik ze van de week nog heb laten keuren.

In Nederland zijn ze 467 euro per stuk (staat op djgear.nl) maar ook die leveren niet. Je moet niet met Duitsland vergelijken, misschien hebben ze een lage prijs, maar what about de service ? En als ze kapot gaan ? Ben je ze dus mooi 3 maanden kwijt (sturen ze de boel op naar de fabriek) en kan je op een houtje bijten ...
Knoppen links > 33 1/3 en 45 RPM > alle 2 indrukken maakt 78 RPM

Knoppen rechts > 10 % pitch of 20 % en de quartz lock button
laatste aanpassing
Lees voor al die kosten de post in die andere topic van jullie maar eens. Voor 345 heb je alles inclusief element. Verzendkosten zijn over het algemeen gratis bij dit soort "dure" goederen. Die vergoedt de zaak zelf. Van DJ-Laden en Elevator weet ik dit zeker, aangezien ik vaak apparatuur bij hen bestel.

Bovendien zullen ze Omnitronics gwoon nog hebben staan, aangezien er naar die dingen echt niet bijzonder veel vraag is. En dan heb je nix geen fabriek nodig. Hooguit een opslagkamer ;).

Waarom zou ik niet met Duitsland gaan vergelijken ? Ten eerste is de kans dat een draaitafel kapot gaat, ronduit klein (Nja, dan weet ik natuurlijk nix over de kwaliteit van een Omnitronic, al twijfel ik daar wel aan). Ten tweede, kun je draaitafels van welk merk dan ook, gwoon laten fixen bij de lokale reparateur. Mja, waarom ook Omnitronics kopen, als je voor het zelfde geld Gemini's hebt, die je tafeltjes komen ophalen, het binnen een week fixen en weer braaf voor de deur komen brengen. (Jaja, dat heeft mijn buurman gehad. Was ik erg van onder de indruk). ;)
Jammer dat mensen niet altijd weten waar ze over praten ...

Er is juist een booming vraag naar Omnitronics, mede door de goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kan het geloven of niet, maar een Omnitronic heeft een hogere torque dan een Technics, je hebt gewoon echt kwaliteit in je bezit. Gemini ? Whaha, grappenmaker... een PT 2400 zit ONDER een DD 3250, uitgebreid getest door new-line.nl (moet je vast wel kennen ;))

En voor een beetje service betaal je nou eenmaal, er zit nog ruim 1,5 jaar garantie op, mensen helpen je perfect. In Duitsland leveren ze alleen en dan houdt het op... Geen service .. nix ... erg riskant, neem nou dieboxhifi.de ... die lui moet je eerst 100 keer mailen en bellen willen ze wakker worden ! Ik heb alleen maar slechte verhalen gehoord. Of het komt verkeerd aan, of veeeelste laat ... wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn, maar het geeft meer vertrouwen als je gewoon een goeie band hebt met je dealer en die je helpen wanneer je ze nodig hebt. Dan betaal je misschien ietsje meer, maar je hebt wel zekerheid !
Omnitronic kan niet boeien. Het is geen Technics. Klaar. Tuurlijk er zijn meer dan genoeg goede draaitafels, maar het zijn geen Technics. Klaar.

En als we dan toch meteen met hogere Torque enzo gaan gooien: Neem dan gelijk de Vestax PDX-2000. Op drie van die schatjes werk ik, en dat is werkelijk waar de hemel. Maar gwoon Technicsjes in een club ? Poeh, maakt nix uit, ik kan overal op werken.

New-Line ? Ja ken ik. Te duur.

Ja sorry, het lijkt me duidelijk dat we het hierover toch nooit eens gaan worden, maar ik vind de prijs die jullie vragen gwoon way te hoog. Klaar. Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken.
laatste aanpassing
nothing beats technics

punt

maar ik wil nog steeds weten waar die 3 knoppen rechts voor zijn
Moet je es goed kijken in dit topic ;)
quartz lock?

maar dat is toch maar 1 knop?

of zit ik er weer naast
.......

Ja 1 knop en die andere 2 is 10 en 20% pitch
Ardo
Artiest Ardo
to dystorsion
---------
>>? Whaha, grappenmaker... een PT 2400 zit ONDER een DD 3250, uitgebreid getest door new-line.nl

Waar heb je dat gelezen?? Ik vrees dat je hier of een fout maakt of uit je nek lult.

Ik denk dat je eerder de vergelijking kunt maken met een PT 2100 en een DD 3250. Zoiets hebben ze op New-line ook gezegd.....