Partyflock

Nieuwe rijopleiding begint volgend jaar

 
Forumonderwerp · 10730
Nou als dit echt gaat werken zou wel beter zijn :):)
Voor de mensen die net als ik nog moeten gaan beginnen:


RIJSWIJK - Nederland krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe rijopleiding. Mensen die in de toekomst hun rijbewijs willen halen, moeten niet alleen goed kunnen sturen en schakelen, maar ook kunnen anticiperen en risico's leren herkennen.Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk heeft dinsdag een plan van aanpak voor de nieuwe Rijopleiding In Stappen (RIS) aangeboden aan minister Netelenbos van Verkeer. De landelijke invoering van de leermethode volgt op een proef die in 1999 en 2000 in Gelderland is gedaan.

Het slagingspercentage kwam daar neer op 82, terwijl het landelijk gemiddelde rond 44 procent ligt. Het CBR verwacht, na een correctieberekening, dat de RIS kan zorgen voor een landelijk slagingspecentage van 70.

Leerlingen krijgen vanaf volgend jaar een cursus in vier stappen. Ook krijgen ze huiswerk mee. Zo kan een opdracht bijvoorbeeld zijn om een route voor te bereiden met behulp van een wegenkaart. De student moet die route dan rijden zonder hulp van de instructeur.

"De kans om in een keer te slagen, wordt gewoon veel groter met deze methode", aldus directeur J. Vaessen van het CBR. Voordat echter de leerlingen aan de slag kunnen, moeten eerst de instructeurs worden opgeleid. Vaessen verwacht dat dat in de eerste helft van 2003 gebeurt. Of alle ongeveer 6500 instructeurs opgeleid willen worden, is onduidelijk. "Ik merk wel dat de meeste rijschoolhouders zeer enthousiast zijn."
kut voor je wodan
:s Moet nog beginnen...Zie het voordeel nie zo...
ondanks wat die bureaumannetjes allemaal zeggen, het wordt er allemaal maar moeilijker op hoor :/
gelukkig heb ik dat roze papiertje al :D
Nou, ben ik ff blij dat ik dat ding al heb tegen de tijd dat dat ingevoerd wordt!! :P
ja ik moet overmorgen op voor me bromfietscertivicaat ik heb het nu maar een beetje vaard achter gezet want anders moet ik volgend jaar ook nog praktijk lessen gaan volgen voor de scooter!
en aangezien ik bang ben in een auto ga ik nooit me rijbewijs halen:D
2 dance@­g jij mag hem dan wel hebben maar je kan alleen niet rijdenmaar dat maakt mij niet uit
ben :) dat ik het voor die tijd al heb
Ik heb dat gedeeltelijk gehad, kreeg ook huiswerk mee enzo, met zo´n boekje dat je t in 4 fasen kon halen... ben gisteren gezakt..:(
He Edje... 21 en dan nog beginnen ;)...

Maar het voordeel is wel dat je in ieder geval meer zekerheid hebt dat je slaagt!
O dat is wel goed nieuws voor de mensen dat je meer zekerheid hebt dat je slaagt :D

Ik heb hem gelukkig al :D