Partyflock

Awakenings over organiseren van techno feesten

 
Forumonderwerp · 10184
IK weet niet of jullie het een keer gelezen hebben. Maar ik kwam net een oude artikel tegen van de Spits over Rocco Veenboer en Awakenings. Bij deze:

Rocco: Mr.­ Awakenings

Het is een regenachtige zondagmiddag. Rocco Veenboer zit met een flinke verkoudheid achter een glas jus d'orange in een Amsterdams café. De eigenaar van Monumental, organisator van de Awakenings feesten heeft het zwaar gehad de afgelopen week. Niet alleen fysiek vanwege de inspanningen die hij een week eerder heeft gedaan bij de terugkeer van Awakenings naar Amsterdam. Ook zag hij afgelopen donderdag twee LSDA-prijzen, voor beste organisatie en beste evenement, aan zijn neus voorbij gaan. Over het mislopen van de awards maakt hij zich echter niet zo druk. Er staat een festival op stapel dat zijn aandacht harder nodig heeft.


"Ik ben nu nog grieperig. Dat komt omdat ik de productie vorige week grotendeels zelf heb gedaan en dat is toch een aanslag op je gezondheid. Ik wilde echter dat de Return goed ging verlopen en zelf alle logistieke problemen van deze locatie leren kennen. Er waren nog wel wat kinderziektes maar die zullen de volgende keer verholpen zijn. De NDSM-loods is een echte Awakenings-locatie waar we terug gaan keren."

Na meer dan anderhalf jaar ballingschap in de Rotterdamse Now & Wow keerde Awakenings terug in Amsterdam, maar niet naar de originele locatie. De Gashouder, de ronde ton op het terrein van de Westergasfabriek waar het allemaal begonnen is, wordt immers nog altijd verbouwd. En de andere locaties ten spijt is dat toch de allermooiste.

"Het schijnt dat ze in maart volgend jaar klaar zijn. Het wachten is nu op het bestemmingsplan maar ik heb er alle vertrouwen in dat Awakenings volgend jaar ook in de Gashouder plaats zal vinden. Daar ga ik me hard voor maken. Verder zijn er nog steeds plannen om in de Rotterdamse Van Nelle-fabriek iets te gaan doen. Die heeft ook een techno uitstraling."

Hoewel Monumental zich voornamelijk op evenementen tot vijfduizend bezoekers richt, afgezien van het jaarlijkse festival, behoort het toch tot de grotere organisaties van Nederland. De reputatie van Awakenings in Nederland is zeer goed. Praktisch elk middelgroot evenement dat wordt georganiseerd gaat uitverkocht. Onder de organisaties die zich puur op techno en aanverwante stromingen richten is Monumental dan ook de onbetwiste nummer één. Hoe ziet Rocco de toekomst van techno in Nederland?

"Er zijn mensen die denken dat techno enorm groot gaat worden maar daar geloof ik niet in. Daar is het gewoon de muziekstroming niet voor, net even iets te moeilijk voor de massa. Bovendien zie ik nu ook dat er veel kleine organisaties zijn die maar met moeite het hoofd boven water kunnen houden. En nieuwe techno-organisaties die een grotere financiële armslag hebben en met nieuwe evenementen komen redden het ook niet omdat het publiek extreem kritisch is. Je moet goed weten waar je aan begint in deze scene. Ik vind dat niet erg want ik denk dat de markt redelijk verzadigd is. Wil je er nu nog tussen komen, dan zal je echt kwaliteit moeten brengen. Echt veel groter zal de technoscene dan ook niet worden, denk ik."

Is dat ook de reden dat Monumental dit jaar met het Awakenings Festival mikt op een bezoekersaantal van rond de 15 duizend mensen?

"Ik denk niet dat de groep pure technoliefhebbers veel groter is. In ieder geval is dat aantal voor mij voldoende. Dat moet wel gaan lukken, afgaande op de kaartverkoop tot nu toe en het goede gevoel dat vorig jaar is blijven hangen. Nog even uitzieken en dan gaan we er weer tegenaan om de editie van vorig jaar te evenaren en te overtreffen."


Awakenings vindt plaats op 6 juli. Bezoek voor informatie www.awakenings.nl
pfff jij schrijft me altijd verhalen ..hzm kopieren dan nie normaal :D maar eh... techno is grappig maar hardcore is beter :D
Vet stukkie

Rocco heeft gelijk en

AWaKeNInGs RulES
Heyyyy!

Bekend stukje Ritzi_Lee;-)
Waarom plaats je dit nu pas?

wel kik idd..
Whehe beter laat dan nooit he Mr.Da my friend. :)
khem gelezen in de Spits ja. Leuk stukkie:)
Rocco is de nummer 1 van de Technofeesten!
ja in de spits idd. hij staat ook her en der over het internet verspreid;)

maar die Rocco gozer heeft idd helemaal gelijk!
Ik kende het al en ik vond het een prachtig stukje.

Maar Techno is ook voor de meeste mensen te moeilijk. Mensen vinden techno lelijke kraak muziek waar je alleen maar bass en kraak-geluiden hoord. Maar voor mij is techno gewoon de muziek. Daar zit gewoon een verhaal achter. Het heeft ritme, perfecte underground industrieële geluiden en nog veel meer.

Techno is voor mij net AIDS, als je het eenmaal in je hebt, gaat het niet meer weg.

Techno tot de schijt ons dood: RR;-)opzekers
techno is inderdaad te moeilijk voor de doorsnee mensen.

hardstyle is nu helemaal "in" maar dat komt omdat het gewoon te simpel is voor woorden.

ik was vroeger ook hardhouse fan maar sinds ik techno ontdekt heb wil ik niet meer anders :d
met Grimpie eens*­
Awakenings is ech relaxed!!

Techno is gewoon zeer relaxte muziek...­
hoe Knoopje het verteld is het juiste...­

ben t 100% met m eens..­
Jullie zijn stuk voor stuk mensen naar m'n hart!

:D
zijn wij alle blij mee denk ik :D
Dank jullie wel voor de complimenten...:-D
hmmm ikke niet snappe!!! bespeur ik hier nou een stukje jaloezie of snap ik t echt niet!!!
maaruh ID&­T vinnik opzekers echt wel cool hoor als je dit wilt horen.­ als ik je tegenkom op Sensation dan krijg je van mij ook wel een schouderklopje hoor!
Ik heb dat interview geschreven Cono...;-)
shame shame!!!! maaruh goed werk geleverd.­
you owe me a BIERTJUH ok?
techno uber? :)
He tjeerdo leg dat eens uit dan? Hij vertelde zeker het verhaal dan en jij schreef het op?
2 Juan: Dat doet hij met een bandrecorder. ;)
Nee hoor, gewoon uit het blote hoofd. Kwestie van goed kunnen luisteren en op één lijn zitten... :-D ;-)