Partyflock
 

Paul van Dyk - From Then On

door , gepubliceerd op , waardering: 92/100
Paul van Dyk - From Then On
7 november 2017
ArtiestPaul van Dyk Site
bekijk bij iTunes
bekijk bij Bol.com
Genre: trance
Iedereen heeft weleens een dipje. Soms gaat het gewoon niet lekker en daar is soms wat aan te doen en soms ook niet. Wat is het recept om een recensent en tevens trance liefhebber van zijn winter depressie af te helpen? Juist, het hagelnieuwe album van Duitse trance grootheid Paul van Dyk. Deze man behoeft echt geen introductie meer, degene die hem niet kent, nodig ik van harte uit om alle recensies van zijn albums terug te lezen op Partyflock en zij oudere werk te beluisteren. Er zal dan een wereld voor je open gaan.

Geen gezeur… Gewoon Trance
Het nieuwe album van Paul van Dyk getiteld 'From Then On' typeert een pittige periode. Namelijk een revalidatie periode na zijn val van het podium op het A State of Trance festival in Utrecht in 2016. Uiteindelijk zonder kleerscheuren doorheen gekomen en meteen weer gaan produceren, zoals het een echte legende betaamt. Het resultaat hebben nu voor ons liggen

From Then On
Het achtste studio album van Paul van Dyk telt veertien hagelnieuwe tracks en probeert eigenlijk terug te grijpen op dat nostalgisch gevoel en de sound van de trance uit de jaren negentig. Veel producers zijn vaak geswitcht naar andere stijlen, maar Paul van Dyk blijft trouw aan zijn eigen stijl, namelijk de euforische en uplifting trance. Over de gehele linie gezien, is het een zeer lastige opgave om een track te kiezen die er bovenuit steekt. Opvallende tracks zijn 'I Am Alive' en de collab met M.I.K.E Push en Fred Baker genaamd 'Inhale'. Qua collabs zijn de tracks met Pierre Pienaar, Ronald van Gelderen en Jordan Suckley ook minstens net zo goed. We kunnen iedere track afzonderlijk bespreken, maar het niveau van de tracks is eigenlijk niet in woorden te omschrijven. Je zou dit album als bijna perfect kunnen afgeven.

Met de release van dit album, is tevens een hagelnieuw live concept in het leven geroepen namelijk 'AEON' by Paul van Dyk. Dit concept is speciaal gemaakt voor de live beleving van de tracks op dit album. De eerste shows zullen in de Verenigde Staten gaan plaatsvinden. Hopelijk komt Paul van Dyk snel naar Nederland met dit concept.

Trance!
Het is heel lastig om een objectieve conclusie te formuleren bij albums die zo subliem in elkaar steken. Het vorige album van Paul van Dyk ('Politics of Dancing 3) kreeg van mij de perfecte score. Voor dit album blijf ik daar onder zitten

Score: 92/100

paulvandyk.com

Tracklist

  1. While You Were Gone (w/ Vincent Corver)
  2. Inhale (w/ M.I.K.E. Push & Fred Baker)
  3. Touched By Heaven
  4. I Am Alive
  5. Everyone Needs Love (w/ Ronald van Gelderen ft. Gaelan & Eric Lumiere)
  6. Breaking Dawn (w/ Alex M.O.R.P.H.)
  7. Vortex (w/ James Cottle)
  8. The Code (w/ Jordan Suckley)
  9. Stronger Together (w/ Pierre Pienaar)
  10. From Then On (w/ Leroy Moreno)
  11. Fairytales (w/ Steve Allen)
  12. Close Call (w/ Tristan D)
  13. Escape Reality Tonight (w/ Emanuele Braveri ft. Rebecca Louise Burch)
  14. Safe Haven

3 opmerkingen

een behoorlijk hoge score vind ik persoonlijk....heb het album al een tijdje en vind het album best oke, maar niet heel bijzonder.
Vind de scores voor trance cds vaak erg hoog op pf. Heb deze cd nog niet geluisterd maar kom regelmatig cds tegen met een beoordeling van rond de 90 waarvan er 10 in een dozijn passen.
Beste Trance Album van 2017! Voor mij een 100/100% score!