Partyflock
 

Korsakoff - Stiletto

door , gepubliceerd op , waardering: 73/100
Korsakoff - Stiletto
10 januari 2013
OrganisatieCloud 9 Music Site
ArtiestKorsakoff
LabelCloud 9 Dance
Genre: hardcore
Korsakoff zit al meer dan een decennium in het vak en sinds kort na de millenniumwisseling is ze uitgegroeid tot een van de boegbeelden van de mainstream hardcore. Samen met Outblast vertegenwoordigt ze een scene die in constante evolutie is. In 2006 bracht ze haar debuut 'The Sound Of' uit en twee jaar later startte ze een traditie door 'Unrivalled' uit te brengen. In 2010 was daar 'Pink Noise' en nu staat ze er weer met 'Stiletto', een vrouwelijke titel met punch voor een vrouw met meer dan voldoende punch in zich. Ze wordt door velen de queen of hardcore genoemd, maar voor die titel moet ze wedijveren met Lady Dana. Ze heeft evenwel het pad geëffend voor ander vrouwelijk geweld zoals DaY-Mar en AniMe. Het album werd uitgebracht op de Belgische editie van Masters of Hardcore, een tweede traditie als we de organisatie mogen geloven. In 2011 bracht Angerfist immers Retaliate uit op het Masters of Hardcore event.

Korsakoff brengt ons twee schijfjes, eentje met de full length tracks en een tweede met een uitgebreide mix. Veertien tracks van het eerste schijfje aangevuld met nog enkele andere tracks. Een nieuwe trend? Crypsis bracht eerder ook al iets gelijkaardigs uit. En wat in de raw hardstyle kan, kan ook in de hardcore moet Lindsay gedacht hebben. Het openingsnummer "Stiletto", gelijknamig aan het studioalbum, is een perfecte weergave van waar Korsakoff voor staat. Ze zoekt niet alleen de nieuw geboren festivalcore op, wat is begonnen bij onder andere Endymion en ook door Evil Activities en The Viper hard gevolgd worden, maar ze spit ook de andere kant van de mainstream hardcore uit; de iets ruwere kant. "Stiletto" zit daar net middenin met een goeie sound en een leuke kick. De festivalcore komt daarna wel al snel op de proppen met "Come To Me". Misschien niet het alleraardigste nummer op het album, de stijl krijgt veel kritiek van hardcore fans. Maar wat er ook van zij, velen gaan toch zwaar uit de bol op de zomerse festivals. "Amber" gaat dan weer een hele andere toer op met een hollere kick dan gebruikelijk en een catchy melodielijn. Dit kan zeker als een van de betere tracks op het album beschouwd worden, net als "Blind", "Center Of Mass" en vooral "The Revelation".

Het anthem nummer "The Torment Of Triton" heeft een iets donkerdere kick dan gebruikelijk, maar het is wel een typisch Masters of Hardcore anthem nummer. Op dat vlak blijven ze hun stijl helemaal trouw. Iets wat bijna lijnrecht tegenover het anthem nummer van Syndicate staat. "Hymn Of Syndicate" is een zeer leuk nummer dat de echte hardcore fan vast wel zal boeien. Samen met Outblast creëerde ze ook nog "Eternity (You Will Never Be Forgotten)", maar dat haalt bij lange niet het niveau van de eerder genoemde samenwerking. Het is wel positief om te zien dat Korsakoff het vooral alleen doet. Weinig samenwerkingen of remixes. "Unconquered" is nog de enige andere samenwerking. Het met Re-Style geproduceerde nummer is an sich geen slecht nummer, maar het kan toch niet helemaal boeien. Ook de remixes zijn niet helemaal het je dat. "State Of Emergency" maakte een degelijke remix van "Pink Noise". De Outblast remix van "No More Noctophobia" is kwalitatief beter. Maar het zijn vooral de eigen tracks die in het oog springen. "Section Break" is een vreemde eend in de bijt, maar wel een zeer aangename. Van dit soort nummers mag Korsakoff er best meer maken. Het is meer uptempo, het bevat meer ruwheid en duisternis en het spreekt tot de verbeelding.

Het tweede schijfje omvat de veertien tracks van de eerste cd, aangevuld met "Boozed", "Global", "Keep The Vibes Alive", de Re-Style remix van "Unrivalled" en het eigen geremixte "Rattlebrain". Vooral die laatste springt in het oog. Dit is een leuke mix en een aardige toevoeging aan het album. Al bij al heeft Korsakoff een oerdegelijk album neergezet, geheel in haar eigen stijl. Maar met voldoende variatie binnenin het album zelf als voldoende variatie ten opzichte van haar eerdere releases. Het is evenwel geen album dat maandenlang in de (cd)speler zal blijven zitten.

Score: 73/100

www.djkorsakoff.com

Tracklists
The Album
  1. Korsakoff - Stiletto
  2. Korsakoff - Come To Me
  3. Korsakoff - The Torment Of Triton
  4. Korsakoff & Re-Style - Unconquered
  5. Korsakoff - Amber
  6. Korsakoff & Outblast - Eternity (You Will Never Be Forgotten)
  7. Korsakoff - No More Goodbye
  8. Korsakoff - Pink Noise (State Of Emergency Remix)
  9. Korsakoff - Center Of Mass
  10. Korsakoff & Outblast - Hymn Of Syndicate
  11. Korsakoff - Blind
  12. Korsakoff - The Revelation
  13. Korsakoff - No More Noctophobia (Outblast Remix)
  14. Korsakoff - Section Break
Extended Mix
  1. Korsakoff - Stilleto
  2. Korsakoff - No More Goodbye
  3. Korsakoff - Come To Me
  4. Korsakoff - Blind
  5. Korsakoff - Boozed
  6. Korsakoff & Re-Style - Unconquered
  7. Korsakoff - Pink Noise (State Of Emergency Remix)
  8. Korsakoff - The Revelation
  9. Korsakoff - Amber
  10. Korsakoff - Global
  11. Korsakoff - Torment Of Triton
  12. Korsakoff - Hymn Of Syndicate
  13. Korsakoff - Keep The Vibes Alive
  14. Korsakoff - No More Noctophobia (Outblast Remix)
  15. Korsakoff - Eternity (You Will Never Be Forgotten)
  16. Korsakoff - Center Of Mass
  17. Korsakoff - Unrivalled (Re-Style Remix)
  18. Korsakoff - Rattlebrain (Korsakoff Remix)
  19. Korsakoff - Section Break

31 opmerkingen

Werkzaam bij Partyflock
Ondanks dat ze veel meer albums heeft uitgebracht dan bijvoorbeeld Day-Mar en Anime, vind ik haar absoluut geen "Queen of Hardcore". Te algemene stijl. Geen echte uitschieters. Al mag gezegd worden dat de titel track "Stiletto" en "Center of Mass" zeker goed aan te horen zijn.
hoewel er wel leuke tracks op staan is ze voor mij ook zeer zeker geen queen of hardcore.
de tracks op dit album zullen het zeer goed doen om af te sluiten op een hardstyle stage met een zonnetje en een pintje erbij of gewoon lekker voor thuis of in de auto.
gewoon voor op een hardcorestage denk ik dat deze tracks niet erg bijdragen aan het stampgehalte van menig bezoeker. zeker niet later in de nacht/middag.
Artiest {SHOWLIST artist 90830, 98185}
erg matig album

day-mar en Anime brengen wel heel wat betere tracks uit
laatste aanpassing
Uitspraak van Melvin(D-Future) op zaterdag 12 januari 2013 om 13:29:
erg matig album

day-mar en Anime brengen wel heel wat betere tracks uit


Ben ik het persoonlijk niet hellemaal mee eens.. Juist onverwacht vergeleken met wat we de laatste tijd hebben gehoord van korsakoff was dat echt schijt en poep!! Kijk Daymar is zoiezo Goed!!
Ik vind Korsakoff ook echt geen queen of Hardcore. De laatste 2 jaar komt ze toch echt met veels te veel vrolijke en cheesy Hardcore.
Uitspraak van BartCore op zondag 13 januari 2013 om 00:22:
Ik vind Korsakoff ook echt geen queen of Hardcore


De enige reden waarom ze bekend is geworden, is omdat Bass D en King matthew (Organisatie MOH) haar gelanceerd hadden puur voor de vorm, omdat er een lekker wijf nodig was in de scene als artiest. In één keer stond ze daar toen naast (ik geloof) outblast. Was gewoon marktwerking, want niemand in nederland kende haar.

Hoe dan ook. Ze heeft een paar leuke tracks op haar naam staan. Ookal weet ik wel zeker dat veel van die producties niet van eigen hand komen.


De Queen of hardcore is nog altijd dj Dana. Net als dat Michel Jackson the king of pop is en madonna The Queen of pop, etc
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op zondag 13 januari 2013 om 02:38:
Ookal weet ik wel zeker dat veel van die producties niet uit eigen hand komen.


Catscan. :)
het stemt me wel blij dat er zovelen lady dana niet vergeten :-)
:roflol:

Uitspraak van Epistaxis op zondag 13 januari 2013 om 09:54:
Ookal weet ik wel zeker dat veel van die producties niet uit eigen hand komen.
Catscan


en bij Miss K8 is het Angerfist en Anime is Het Mad Dog :lol:
drm totaal geen respect voor deze 3 dames!
Uitspraak van toerist op zondag 13 januari 2013 om 02:38:
Ik vind Korsakoff ook echt geen queen of Hardcore
De enige reden waarom ze bekend is geworden, is omdat Bass D en King matthew (Organisatie MOH) haar gelanceerd hadden puur voor de vorm, omdat er een lekker wijf nodig was in de scene als artiest. In één keer stond ze daar toen naast (ik geloof) outblast. Was gewoon marktwerking, want niemand in nederland kende haar.

Hoe dan ook. Ze heeft een paar leuke tracks op haar naam staan. Ookal weet ik wel zeker dat veel van die producties niet uit eigen hand komen.


De Queen of hardcore is nog altijd dj Dana. Net als dat Michel Jackson the king of pop is en madonna The Queen of pop, etc


Ja een paar jaar terug vond ik wel dat ze lekkere nummertjes maakte.
Maar ik ga dan toch voor Day Mar en s'Aphira.
laatste aanpassing
Dana was at last produced by Promo. ;) Before that by many others.
laatste aanpassing
beste vrouwelijke DJ/producer die de scene gehad heeft is mijns inziens Daisy. Jammer dat ze gestopt is..
Artiest Exxon
er staan wel 2 lekkere tracks op voor het doen van korsakoff! sowieso zijn de kicks een stuk vooruit gegaan!
 
Ze produceert haar eigen muziek niet eens zelf 90% van de keren dat ze met een nieuw nummer aan komt zetten... dikke (N)
laatste aanpassing
 
Festivalcore? Really? :')
Uitspraak van Brother Justin op maandag 14 januari 2013 om 19:42:
beste vrouwelijke DJ/producer die de scene gehad heeft is mijns inziens Daisy. Jammer dat ze gestopt is..


Ybrid! :D
 
Uitspraak van DJ Ressurection op zaterdag 12 januari 2013 om 12:45:
lekker voor thuis of in de auto


:jaja: gaat best :D

Uitspraak van T-ERROR op zondag 13 januari 2013 om 12:10:
en bij Miss K8 is het Angerfist


Zou kunnen, maar dan nog, lekker belangrijk, het zijn goede tracks & draaien kan ze wel, dus miss heeft ze jou respect niet maar de mijne zeker wel ;)

En voor AniMe, geldt precies hetzelfde, vind t persoonlijk best lekkere platen, en op een feest totaal geen moeite mee om een uur of langer aan te horen :)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van BartCore op zondag 13 januari 2013 om 00:22:
Ik vind Korsakoff ook echt geen queen of Hardcore. De laatste 2 jaar komt ze toch echt met veels te veel vrolijke en cheesy Hardcore.


jonge.. dat doet iedereen toch.. enige wat goed is is TOA rest is gewoon k3 muziek.

heb nu al iets van 5 jaar geen ''hardcore'' meer geluisterd door dit soort praktijken . tegenwoordig luister ik alleen maar zware donkere techno die je bijna nergens vind.. underground spul .. maar dan ook echt!!
Hardcore is echt iets wat sporadisch echt hardcore is
laatste aanpassing
gaan we weer... benieuwd wat de definitie van ECHTE hardcore nou eigenlijk is.. want waar heb ik al die jaren naar geluisterd dan???

OT duidelijke recensie, album kan me alleen niet zo veel boeien..
Artiest Reset1
Wat een goedkope verkoop strategie :S

soort van dreamdance nummer maken, of die bestond al met een bass erachter :s

Leuk youtube filmpje waarin Korsakoff erotisch gekleed is om zo je muziek te verkopen, waar gaat dit heen. Deze clip lijkt wel eentje van de playboy :Yes:

Als je niet uit kijkt bestaat de scene straks nog, alleen uit lekker dames, die misschien ook nog beetje kunnen draaien, maar dat is zelfs niet meer zo moeilijk met de apparatuur van tegenwoordig. :yes: Voor producen zullen dames die er goed uit zien en die daar moeite mee hebben een assistent krijgen :s
laatste aanpassing
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 18 januari 2013 om 15:45:
jonge.. dat doet iedereen toch.. enige wat goed is is TOA rest is gewoon k3 muziek.


bullshit.. TOA is grappig als je van industrial en die shit houd..gewoon voor mainstream hardcore hoef je daar totaal niet naar te luisteren.
melodieuze hardcore kan prima hoor..ik noem een so many sacrifices?

dat het niet underground is boeit me overigens geen flikker.
Doet me helemaal niets! Hoe lekker ze der ook uit ziet.....

En over vrouwlijke dj's gesproken... Wat is Dj Daisy toch een gemis :(
 
Artiest G-Member
Boeie......tis gewoon een lekker ding, rest boeit me niet LOL
Dat vrouwke heeft nog nooit zelf in een studio gezeten. Muziek is altijd door Catscan en/of outblast gemaakt. Ik moet zeggen dat ze mixtechnisch er wel op vooruit gegaan is.

Andere vrouwelijke dj's zoals Anime, MissK8, Day-Mar kunnen zelf niks produceren. Geef mij maar Miss Hysteria, Daisy en Miss flower die echt zelf kunnen produceren. Queen of hardcore?? Nee die titel is en blijft van Dana.

Er is nu een nieuwe garde dames aan het komen zoals Dailucia, Amada enz.. staan er ook alleen omdat ze de juiste pikken pijpen!! Draaien goed.. maar produceren kennen ze allemaal niet
heb niet de moeite genomen om dit te luisteren
laatste aanpassing
Uitspraak van Pascal_1974 op zondag 20 januari 2013 om 16:52:
Er is nu een nieuwe garde dames aan het komen zoals Dailucia, Amada enz.. staan er ook alleen omdat ze de juiste pikken pijpen!! Draaien goed.. maar produceren kennen ze allemaal niet


haha :roflol: ik moest lachen
Uitspraak van Pascal_1974 op zondag 20 januari 2013 om 16:52:
Ik moet zeggen dat ze mixtechnisch er wel op vooruit gegaan is.


Ik ook :) Afgelopen editie Freestyle Maniacs toch echt een beukset neergezet hoor :yes:
Al met al geen queen of Hardcore.. Dat is Dana
 
Werkzaam bij Pservice
Artiest {SHOWLIST artist 54629, 78775}
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 18 januari 2013 om 15:45:
heb nu al iets van 5 jaar geen ''hardcore'' meer geluisterd door dit soort praktijken . tegenwoordig luister ik alleen maar zware donkere techno die je bijna nergens vind.. underground spul .. maar dan ook echt!!


ojee, jij bent zo gaaf!
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 18 januari 2013 om 15:45:
heb nu al iets van 5 jaar geen ''hardcore'' meer geluisterd door dit soort praktijken . tegenwoordig luister ik alleen maar zware donkere techno die je bijna nergens vind.. underground spul .. maar dan ook echt!!
Hardcore is echt iets wat sporadisch echt hardcore is


hipster lvl100
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 18 januari 2013 om 15:45:
tegenwoordig luister ik alleen maar zware donkere techno die je bijna nergens vind.. underground spul .. maar dan ook echt!!


Post ns wat lekkere tracks dan. :)