Partyflock
 

Fabric 31 - Marco Carola

anoniem gepubliceerd op
Fabric 31 - Marco Carola
28 november 2006
OrganisatieFabricLive
ArtiestMarco Carola Site
LabelFabric Records
Genre: minimal, techno
Marco Carola, opgegroeid in Napels, Italië, kwam in aanraking met electronische muziek via de vader van een goede vriend van hem. Deze man was een grote meneer in het nachtleven van Napels en zodoende bracht Marco veel tijd door in discoteken en studio’s. De muziek greep hem en het duurde dan ook niet lang voordat hij zijn eigen draaitafels aanschaftte. In het begin draaide hij vooral Italo-house, wat wij allemaal wel kennen van de vakanties in Italië. Hoewel hij deze stijl draaide voor een publiek van soms wel 3000 mensen, raakte hij in aanraking met een andere stijl die hem veel meer deed: techno. Omdat deze muziekstijl nog vrij onbekend was, was het moeilijk om een platenmaatschappij te vinden die zijn platen uit wilde brengen, want inmiddels was hij al druk aan het produceren geslagen. Een logisch vervolg was dan ook dat Marco zijn eigen label oprichtte, Design Music genaamd. Inmiddels is hij eigenaar van meerdere labels, zoals Zenit, Question en Do.Mi.No.

Het switchen van stijlen (van Italo-house naar techno) is iets wat Marco Carola vaker deed in zijn carrière. Hij zegt hierover het volgende: ‘Ik denk dat mijn stijl continue aan het veranderen is. Ik begon met house, ging daarna over op tribal-techno en richt me nu voornamelijk op minimal. Het is niet zo dat ik een trend volg, ik draai gewoon wat ik echt, écht leuk vind, maar let daarbij wel goed op dat het funky blijft aandoen’. Hoewel hij al een lange carrière achter de rug heeft, is deze cd (uit een reeks van Fabric-cd's, één van de grootste en bekendste discotheken van Londen) gek genoeg de eerste dj-mix die hij uitbrengt.
‘I was probably waiting for the right time to do a mix-cd. I think a mix-cd is something special, it’s different. You don’t really listen in a club, you probably listen in the car, or at home or in the office.. What I’m actually playing today, you can listen to everywhere. At this point I realised it was really the time to do something like this. There are many, many mix-cd’s and I didn’t want this to be just one of them. I wanted to do it in a special way. With Fabric, with the attention they pay to the artist and the label, it’s perfect like this’.

Kortom, hij heeft er veel moeite voor gedaan er iets specials van te maken. Laten we luisteren wat dit heeft opgeleverd.

De openingstrack (‘Matt John - IQ’) is rustig van aard, een prima binnenkomer die de luisteraar als het ware een beetje laat warmdraaien. De rustige beats van deze track worden af en toe onderbroken door een sneller en levendiger intermezzo, welke spanning met zich meebrengt en doet verlangen naar meer. Dat ‘meer’ schotelt Marco Carola ons voor in het volgende nummer, hier gaat het tempo namelijk iets meer omhoog en het geheel swingt wat meer. Halverwege het nummer volgt een goedgeplaatste break, waarna het weer op dezelfde voet verder gaat. Zo zijn de eerste nummers van de cd vergelijkbaar met elkaar. Levendige tracks met veel percussie, redelijk swingend en moeilijk om bij stil te blijven zitten. Vanaf nummer zes gaan we wat meer de diepte in, deze track (Timo Anttila - Nakuta’) maar ook het hierop volgende ‘Barem - Cilindro’ blinkt uit in zijn eenvoud, maar is zeer zeker de moeite waard. Knap hoe je met zo weinig geluiden toch een pakkend nummer kunt maken. Beide nummers sluiten tevens naadloos op elkaar aan.

Na de Latijns aandoende percussie van Paco Osuna en de acidinvloeden van ‘Ac|ddrop’ (track tien, afkomstig van Fraktion) gaat het tempo met de lekkere funky basslines van ‘Marc Houle - Kicker’ weer iets omhoog. Ook funky is het hierop volgende ‘Audio Werner - Onandon’, wat één van de weinige tracks op de cd is waar vocals in voorkomen (zij het dat deze nogal vervormd zijn). Een aansprekende naam op deze cd is onze natuurlijk eigen 2000 and One, die samen met Dave Ellesmere verantwoordelijk is voor het bekende ‘Pecan’ (nummer veertien), een lekkere opbouwende track. Dan is het daarop volgende ‘Change’ van Details een stuk ingetogener en minimaler, maar desalniettemin net zo pakkend. Zo werkt Carola toe naar het einde van de cd, waarbij zeker ‘Escarabajos’ nog opvalt vanwege de lekkere warme en opzwepende melodie en waarbij het slotstuk voor rekening komt van Alex Smoke met ‘Plunder’. En zo komt er een eind aan de eerste mix-cd van Marco Carola. Of deze mix zo speciaal is als hijzelf doet voorkomen valt te betwijfelen, wereldschokkend of iets dat we nog nooit gehoord hebben is het niet. Desalniettemin is de mix die lekker wegluisterd toch voor de minimal liefhebbers wel verplichte kost.

Score: 75/100


www.fabriclondon.com
www.marcocarola.net
Tracklist
  1. Matt John - Io
  2. Erikotanabe - Eclat and Prudo (Alfa Romero remix)
  3. Chris Carrier - Sure Shot
  4. Marek Bois - You Got Good Ash (Gabriel Ananda remix)
  5. Fusiphorm - I am…you! (Someone Else remix)
  6. Timo Anttila - Nakuta
  7. Barem - Cilindro
  8. Mathias Kaden - Snowman
  9. Paco Osuna - Cretine
  10. Fraktion - Ac|drop
  11. Marc Houle - Kicker
  12. Audio Werner - Onandon
  13. Dolly La Parton - Whenever
  14. Microfunk a.k.a. 2000 and One and Dave Ellesmere - Pecan
  15. Details - Change
  16. Dario Zenker - Newbe (Heartthrob’s are u gay remix)
  17. Ernie - Escarabajos
  18. Alex Smoke - Plunder

60 opmerkingen

Eerste drie nummers zijn funkier than a mofo! Lekka! Fijne schijf, nette review :)
 
Prima review, muziek zegt me niet zo heel veel. Heb volgens mij wel eens compilaties van hem voorbij zien komen, maar heb 't even niet meer 'top of mind' ..
hele dikke fabric release.
10. Fraktion - Ac|drop

:respect: :bounce:
 
mmm...

ben benieuwd
 
:respect: voor deze spaghetti eter :P

vind em wel meer waard dan een 75/100 :yes:
Heel lekker plaatje hoor! (Y)
the pecan!!!!!!! geniaal
is het op muziek maat,,dus wil zechen,,de termen,van muziek,,is het wel echt muziek
daar keiken zei niet meer na,,want de danceplaten maatschapei's heben de termen van muziek,,niet,,warom zit je dan op die plaats,,ter weil je er niet hoort,en de echte die het wel kenen,worden op un VIEZE manier buiten gezet,,LET NOG MAAR OP !
laatste aanpassing
 
dope cdtje, maar doe mij toch maar de carola techno uit 2002/2003..
 
Uitspraak van actief op dinsdag 28 november 2006 om 16:59:
maar doe mij toch maar de carola techno uit 2002/2003

ja is wel raar dat dat sord dj op eens allemaar minimaal draaien,zal wel omdat ze op eens minder geboekt worden.
Ik vind het niet geloofwaardig over komen zoals bij djs als hawtin,villalobos en noem het maar op die al jaren niks anders doen.

En ander voorbeeld is Misstress Barbara,staat bekend voor groovy stevige techno maar draait nu ook minimaal,,,,,vreemd heel ongeloofwaardig naar mijn idee
 
Uitspraak van Bojeee op dinsdag 28 november 2006 om 16:44:
the pecan!!!!!!! geniaal

idd een killer track:)
 
Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 28 november 2006 om 17:17:
vreemd heel ongeloofwaardig naar mijn idee


Wat een onzin, ik ben blij dat DJ's zich vernieuwen en ook eens wat anders draaien.

Marco Carola draait niet zomaar mnml maar echte funky shit, zeker een aanwist tussen de vele abstracte clickclack die je veel hoort.

Ik ben blij dat niet elke DJ tot z'n 80e dezelfde stijl draait!
Uitspraak van dj tony producer op dinsdag 28 november 2006 om 16:59:
LET NOG MAAR OP !

Dat doe ik al tijden Tony.. ga altijd kapot om je reacties :roflol:
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 28 november 2006 om 17:27:
Wat een onzin, ik ben blij dat DJ's zich vernieuwen en ook eens wat anders draaien.

Marco Carola draait niet zomaar mnml maar echte funky shit, zeker een aanwist tussen de vele abstracte clickclack die je veel hoort.


Eens en oneens. Vind dat Marco Carola niet bepaald progressie heeft geboekt met zijn stijlwisseling. Doe mij ook maar de Carola uit 2002, met als hoogtepunt zijn set op Shockers.
Uitspraak van BrainErp op dinsdag 28 november 2006 om 19:00:
Eens en oneens. Vind dat Marco Carola niet bepaald progressie heeft geboekt met zijn stijlwisseling. Doe mij ook maar de Carola uit 2002, met als hoogtepunt zijn set op Shockers.


Correct!
ach ja ik snap heus wel dat dj's na zo'n lange tijd veranderen van stijl. Vind dat Carola het in dit subgenre het erg goed doet.

DE funky loopjes techno die hij in die tijd deed is natuurliujk ook doodgegaan. Ergens dus ook logisch dat hij is veranderd.

Verder is het zeker een goede cd. Niet super innovatief ofzo maar zeker koopwaardig en lekker voor thuis
laatste aanpassing
carola is echt mijn favoriete technodj, ik snap niet dat iedereen zo zit te zeiken over zn switch van techno naar 'minimal' want als je luistert naar wat ie draait hoor je dat hij een mix draait van minimal, superfunky techno en detroit/chicago house.
genoeg dj's die nu alleen maar geklikklak draaien en eerst altijd keihard beukten.
marco is juist 1 van de weinigen die de grens tussen techno en minimal doet vervagen, en DAT maakt em zo goed :D

en erg jammer dat ie pecan erop heeft gezet.
leuk nummer maar te simpel, had net zo goed op een mixcd van jean kunnen staan.
(zou me niks verbazen als die em ook draait)

had ie beter doppelwhipper erop kunnen zetten
switchen van techno naar minimal is niet erg maar zijn huidige sets zijn echt fucking boring om naar te luisteren en dat hoeft minimal niet te zijn. Heb al een paar keer enkele Meganite sets geripped maar kan er niet naar luisteren. Geef mij ook maar de Carola van een paar jaar terug.
 
Ik vind dit een heel erg vette cd die zeker hier in de kast gaat komen.

@ Jan Liefhebber: Misstress Barbara draaide op Mystery Land echt alles behalve minimal hoor ;-)
Doet ze wel vaker niet. Op feestjes in Spanje (buiten Barcelona) draait ze normaal geproken ook wat harder, omdat de mensen dat daar nu eenmaal wensen en verwachten van haar.
Fantastische mixed-cd!! Helemaal mijn ding dit. Top werk van Carola
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Varela op dinsdag 28 november 2006 om 22:09:
switchen van techno naar minimal is niet erg maar zijn huidige sets zijn echt fucking boring om naar te luisteren en dat hoeft minimal niet te zijn. Heb al een paar keer enkele Meganite sets geripped maar kan er niet naar luisteren. Geef mij ook maar de Carola van een paar jaar terug


ik vond hem vroeger er goed :)
meganite ben ik ook meerdere keren bij geweest, maar ik vond em er prima draaien hoor.. maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn.
op voltt en traffic draaide hij iig allesbehalve saai, en ik was niet de enige die daar zo over dacht.
 
Artiest Hance
Kan iemand mij uitleggen wat er zo tof is aan die Microfunk - Pecan?
laatste aanpassing
hoe simpler hoe beter ;p

doe mij maar Carola die 7th Question draait
Uitspraak van Varela op dinsdag 28 november 2006 om 22:09:
Heb al een paar keer enkele Meganite sets geripped maar kan er niet naar luisteren.


er is een wereld van verschil of je een setje ripped en luistert of dat je er live bij bent...ik heb de set van Voltt ook op MP3 en is stukken minder dan toen ik er live bij was....
Dat ie geswitched is is jammer maar ook niet jammer...hij heeft een fris geluid tussen de klik klak minimal...de sound van hem blijf funken, rollen en pompen...en die climaxen die hij in zijn sets bouwt blijven geweldig :kwijl:
Ik ga dit cdtje zeker wel aanschaffen :yes:
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 29 november 2006 om 00:45:
Kan iemand mij uitleggen wat er zo tof is aan die Microfunk - Pecan?


Nee, het is muziek. Dat kan je niet uitleggen :)
 
dope cdtje, maar doe mij toch maar de carola techno uit 2002/2003..


HE-LE-MAAL mee eens..
Zal carola @ shockers nooit meer vergeten, jammer dat we die sound niet meer van hem zullen horen.. :(

Avalanche (L)
Is toch alweer een paar weken uit deze cd, maar goed. Best een fijn cdtje, kan zijn manier van mixen ook wel waarderen (Y) Staan trouwens "maar" 3 kutnr's op ofzo, ik ga hem iig niet kopen! 8)
ik vind hem erg goed
erg goed gemixt en precies wat ik wil horen

ik kan niet wachten totdat hij weer in nl komt draaien
 
Marco Carola is er niet bepaald op vooruit gegaan. Die minimal trend vind ik wel weer best. Als ik dan een Magda hoor op Awakenings, of een Tony Rohr, dan denk ik van ja, lekker. Om daarna weer lekker meegenomen te worden door een stoomtrein. Zoals Markantonio en Rino Cerrone zaterdag. Die juist de oude Carola sound draaien. En die is lekker.

Marco Carola op Shockers is inderdaad legendarisch. Jammer dat hij deze stijl niet meer draait. Zou graag weer eens zo'n set van hem zien.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 29 november 2006 om 13:56:
Marco Carola op Shockers is inderdaad legendarisch. Jammer dat hij deze stijl niet meer draait. Zou graag weer eens zo'n set van hem zien.


en dan in de westergas :kwijl:
Sowieso wil ik Marco Carola graag eens zien op Awake in de gas...
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 892, 3487}
Artiest {SHOWLIST artist 65572, 30089}
Carola Rocks !
wel veel oude tracks als ik het zo lees...maar ik ga het een kans geven...
Artiest {SHOWLIST artist 23234, 26378, 24374}
Uitspraak van verwijderd op woensdag 29 november 2006 om 00:45:
Kan iemand mij uitleggen wat er zo tof is aan die Microfunk - Pecan?laatste aanpassing 29 november 2006 00:48


ie oe, ie oe, ie oe, ie ie ie oe :P
 
Artiest {SHOWLIST artist 53746, 54390, 44415, 55262}
Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 28 november 2006 om 17:17:
ja is wel raar dat dat sord dj op eens allemaar minimaal draaien,zal wel omdat ze op eens minder geboekt worden.
Ik vind het niet geloofwaardig over komen zoals bij djs als hawtin,villalobos en noem het maar op die al jaren niks anders doen.

En ander voorbeeld is Misstress Barbara,staat bekend voor groovy stevige techno maar draait nu ook minimaal,,,,,vreemd heel ongeloofwaardig naar mijn idee
klopt als een bus, 3 jaar geleden was minimal iig een stuk spannender dan tegenwoordig..
 
Artiest Search
Veel dj's switchen en zijn geswitcht van hun eigen geluid naar minimaal, dat noem ik niet vernieuwen maar meelopen met de rest. DJ's moeten gewoon draaien waar hun hart ligt, en niet meelopen met de hype, alleen op die manier kun je goed onderscheiden van de rest.

Oja... Carola, ik zal die cd is checken, ik verwacht er niet veel van, dat deed ik wel op voltt en dat was ff een tegenvaller.:gaap:
Uitspraak van COÑO op donderdag 30 november 2006 om 13:51:
Sowieso wil ik Marco Carola graag eens zien op Awake in de gas...

ja daar wacht ik ook op
ik vraag me af wanneer hij weer eens naar nederland komt
marco staat echt boven aan mijn lijstje
 
Uitspraak van BrainErp op dinsdag 28 november 2006 om 19:00:
Eens en oneens. Vind dat Marco Carola niet bepaald progressie heeft geboekt met zijn stijlwisseling. Doe mij ook maar de Carola uit 2002, met als hoogtepunt zijn set op Shockers.

KIP-PEN-VEL! De techno-set der techno-sets :D
 
Uitspraak van actief op maandag 4 december 2006 om 14:52:
Doe mij ook maar de Carola uit 2002, met als hoogtepunt zijn set op Shockers.

zeker weten! blijft mijn favo set!
Weet niet wat iedereen loopt te poepen!! Minimal is gewoon te gruwelijk!!
Artiest {SHOWLIST artist 27181, 10918}
Uitspraak van actief op maandag 4 december 2006 om 14:52:
Uitspraak van BrainErp op dinsdag 28 november 2006 om 19:00:
Eens en oneens. Vind dat Marco Carola niet bepaald progressie heeft geboekt met zijn stijlwisseling. Doe mij ook maar de Carola uit 2002, met als hoogtepunt zijn set op Shockers.

KIP-PEN-VEL! De techno-set der techno-sets

Ik hoor niemand over zijn set op AwakeFest 2002. Die vind ik nog vetter.......:respect:
Weer een mix CD :gaap:

Hebben die lui niks beters te doen dan andermans producties uit brengen.
Uitspraak van frenzzz op zondag 10 december 2006 om 22:46:
Weet niet wat iedereen loopt te poepen

wat tikken....maar poepen ; nee niemand zien poepen hier sorry, misschien iemand anders!!
wat een gezeik allemaal om al dat geswitch. Je muziek smaal mag tegenwoordig ook al niet meer veranderen? Als dat echt zo zou zijn zouden de meesten nu nog naar hard house luisteren. Daar begonnen de meesten een jaar of 4, 5 mee...

blijf maar klikken en klakken hoor mensen, ik was eerst ook van de snoei techno en ook van de minimal ja sorry...
 
Uitspraak van actief op dinsdag 28 november 2006 om 16:59:
maar doe mij toch maar de carola techno uit 2002/2003..

Indeeeeeeeeeeed!!
 
Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 28 november 2006 om 17:17:
ja is wel raar dat dat sord dj op eens allemaar minimaal draaien,zal wel omdat ze op eens minder geboekt worden.
Ik vind het niet geloofwaardig over komen zoals bij djs als hawtin,villalobos en noem het maar op die al jaren niks anders doen.

En ander voorbeeld is Misstress Barbara,staat bekend voor groovy stevige techno maar draait nu ook minimaal,,,,,vreemd heel ongeloofwaardig naar mijn idee

Also agree! :S
Uitspraak van Miesjh op maandag 11 december 2006 om 17:07:
Ik hoor niemand over zijn set op AwakeFest 2002. Die vind ik nog vetter.......

:yes:
 
Erg lekker CD-tje dit!
Uitspraak van BCD op maandag 11 december 2006 om 23:44:
wat een gezeik allemaal om al dat geswitch. Je muziek smaal mag tegenwoordig ook al niet meer veranderen? Als dat echt zo zou zijn zouden de meesten nu nog naar hard house luisteren. Daar begonnen de meesten een jaar of 4, 5 mee...

blijf maar klikken en klakken hoor mensen, ik was eerst ook van de snoei techno en ook van de minimal ja sorry...

Helemaal mee eens!!
 
vette mix, top
 
Goed nieuws: Marco Carola staat in de line-up van Awakenings op Zondag 8 april. Ik ben erbij.

Wat betreft zijn stijl: tuurlijk moet hij dat helemaal zelf weten. Ik vind minimal op zich ook niet verkeerd. Maar er zijn andere grootheden wat betreft Minimal: Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin, Magda, Ricardo Villalobos.... Monika Kruse, Chris Liebling, Marco Carola en al die andere honderd mensen die zijn geswitched bakken er in mijn ogen gewoon weinig van. Ik luister wel minimal, maar de sets/platen van deze mensen zijn gewoon matig.

Daarom hoop ik gewoon dat mensen als Liebling, Kruse en Carola teruggaan naar hun roots. Gewoon weer keihard funky techno draaien. En Marco Carola mag daar 8 april mee beginnen van mij.

Het thema van Awakenings 10-jaar is classics dus als hij zich daar een beetje aanhoud dan moet het helemaal gaan goedkomen. Ik kan niet wachten.
 
Werkzaam bij TheThirdfloor.nl
Artiest Gazzop
Alleen al aan alle reacties hierboven te lezen, zitten 1000en echte techno-liefhebbers te wachten op sets uit 2001 t/m 2003...
Rocco, ik hoop echt dat je uit het goede hout gesneden bent en dat je die Italiaanse en andere techno-goden, maar eens flink duidelijk maakt, dat april Awake 2007 een ouderwetse rollende, dampende stoomlocomotief wordt, die drie dagen non-stop gaat rijden!!
Cker wel een geslaagd schijfje ;)
Is wel een birthday cadeau waard :D
Dank je wel Machiel :)
Vet relaxt cd dit, laatste twee tracks zijn ook zwaar oke (y)
ik hou van zn funky style bass lijnen zijn dik in techno imo