Partyflock
 
Recensies · juni 2015
­ Nederland
Gelukkig hebben we altijd nog mensen die geen boodschap hebben aan rustig aan doen en subtiliteiten. Donker en duister zijn de kernwoorden als we het hebben over Julien Billaud oftewel Desolation. "Darkness is where I shine" zou zomaar wel eens zijn lijfspreuk kunnen zijn.
Julian Calor - Evolve
woensdag 24 juni 2015
De 21 jarige Julian Calor is niet alleen bescheiden, maar ook nog eens enorm getalenteerd! We zijn dan ook erg benieuwd naar zijn debuutalbum 'Evolve'
Galantis - Pharmacy
maandag 22 juni 2015
"I wanna runaway!" Wie heeft deze tekst uit de gelijknamige hit van Galantis níet stiekem mee gezongen? Het bleek de grootste hit tot nu toe van het Zweedse duo en dan kan een album natuurlijk niet uitblijven. Zou Pharmacy nog méér potentiële hits bevatten?
Tiesto – Just Be (2015) (Retro Review)
zaterdag 20 juni 2015
Tiësto's tweede studioalbum kent een 'nieuwe' release, het originele album inclusief een flink aantal bekende remixen. Is deze heruitgave hiermee totaal overbodig of een essentieel museumstuk voor in je platencollectie?
Is het Embrionyc, of toch niet? Dat was de eerste vraag die jaren terug kwam opborrelen toen Mindwalker zijn eerste album "What is Beyond Horizons" uitbracht. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en heeft Mirco Abete zijn stijl verder ontwikkelt tot een kruising van heftige industrial gecombineerd met IDM- en Hard-techno-invloeden. Nu presenteert hij ons zijn tweede album "The World is out there".
Techno is echt niet alleen voor de huidige generatie artiesten. Ook de pioniers van weleer doen nog steeds mee op het hoogste niveau. Hun stijl: Analoog ipv Digitaal. Geef hen maar knopjes, draadjes en schuifjes i.p.v. gestileerde laptops en sd-cards. Met "Black Ground" geven Ludus Pinsky en Alexander Robotnick wederom hun visitekaartje af.
The Flying Dutch 2015
zondag 14 juni 2015
Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Drie steden, drie feesten, één dag. De crème de la crème van de Hollandse dance scene mocht zich een dag lang laten rondvliegen van feest naar feest om de dagjesmensen aan het dansen te krijgen. Of dat ook gaat lukken met de CD lees je hier.
Bobina – #Uplifting
zaterdag 13 juni 2015
Die vliegende kat prijkend op de kleurrijke en speelse hoes laat samen met de titel van Bobina's nieuwste album/compilatie vrij weinig aan de verbeelding over. De vraag rijst dan ook: Hoe hoog vliegt het beestje en moeten we stichting Amivedi inschakelen?
Ruede Hagelstein - Apophenia
vrijdag 12 juni 2015
Als resident DJ van de Berlijnse club Watergate, is Ruede Hagelstein niet meer weg te denken uit de scene van de Duitse techno hoofdstad. Apophenia is Ruede's debuutalbum welke laat horen hoe divers deze producer in de loop der jaren geworden is.
Ghost Culture - Ghost Culture
woensdag 10 juni 2015
Er was eens, in de donkere stegen die Londen kent, een producer. Een producer wie met magische talentvolle krachten zijn verhaal wist te vertellen. En dát verhaal beste lezers, is gebundeld op de schijf: Ghost Culture.
Felix Laband - Deaf Safari
maandag 8 juni 2015
Toen Zuid-Afrikaan Felix Laband nog een tiener was, begon hij met het maken van muziek. Na in een paar punkbands gespeeld te hebben, ontdekte hij elektronische muziek en in dat genre heeft hij onlangs zijn vierde album uitgebracht getiteld 'Deaf Safari'.
Fort Romeau - Insides
zaterdag 6 juni 2015
Mike Greene aka Fort Romeau, woonachtig in Londen, is een jonge producer met een voorliefde Chicago house. Vanuit deze voorliefde is het album 'Insides' ontstaan dat uitgebracht is op het label Ghostly International.
Diep en duister, niet knetterhard maar wel weer meeslepend, dat is het geluid van Monophobia, de nieuwe techno-avond van Anthony Rother. Laat daar nu net een eerste compilatie van verschenen zijn.
De Duitse Dennis Sheperd is een bescheiden en begaafd producer. In 2011 maakte hij met zijn debuutalbum indruk met zijn toegankelijke en vooral vocaalgedreven trancegeluid. Het langverwachte vervolg is nu eindelijk binnen handbereik.
Applescal - For
dinsdag 2 juni 2015
Applescal, een pseudoniem van Pascal Terstappen, geldt al enige jaren als een begenadigd en gevierd electronica en techno producer. Onlangs heeft hij met 'For' zijn vierder studioalbum uitgebracht. Een album boordevol muzikale variatie.
Enkele maanden geleden vond Qapital plaats. Bij het evenement hoort natuurlijk ook een cd!
Desolation - Darkness Is Where I Shine
Julian Calor - Evolve
Galantis - Pharmacy
Tiesto – Just Be (2015) (Retro Review)
Mindwalker - The World Is Out There
The Analog Session – Black Ground
The Flying Dutch 2015
Bobina – #Uplifting
Ruede Hagelstein - Apophenia
Ghost Culture - Ghost Culture
Felix Laband - Deaf Safari
Fort Romeau - Insides
Anthony Rother presents The World of Monophobia
Dennis Sheperd – Fight Your Fears
Applescal - For
Qapital 2015 - Mixed By E-Force