Partyflock
 
Recensies · augustus 2014
­ Nederland
Pacha Ibiza House Anthems
zondag 31 augustus 2014
Zeg je Pacha, dan denk je al snel aan Ibiza en dat terwijl de eerste Pacha geopend werd in 1967 in Barcelona. Tegenwoordig heeft de club vestigingen in onder andere Moskou, Poznan, Berlijn, Londen, New York en Rio De Janeiro. Duidelijk is dat Pacha een belangrijke functie heeft binnen de wereldwijde clubscene.
Toolroom Ibiza 2014
zaterdag 30 augustus 2014
Het Ibiza seizoen is alweer lang en breed losgebarsten. De crème de la crème van het dj-wereldje weet de boel weer flink op z'n kop te zetten. Het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Toolroom Records heeft ook al jaren een dikke vinger in het Ibiza feestgedruis en daarom kan een ook dit jaar niet achterblijven met een 'Ibiza 2014' compilatie.
Bobina is een van de voorvechters van de Russische EDM scène en dan in hoofdzaak de trance wereld. En hij doet dat met succes. Zijn podcast Russia Goes Clubbing kent miljoenen aanhangers en ook de bijhorende cd-reeks doet het goed. Onlangs kwam het zevende deel alweer uit; Stage 007.
Soms, bij hoge uitzondering en bij een persoonlijk verzoek, behandelen we ook individuele tracks. Zo ook nu voor het nieuwe 'Ground Zero'-festival anthem, waarvoor Ophidian & Hamunaptra samen de studio zijn ingedoken.
Fabric 76 - Deetron
woensdag 27 augustus 2014
De Fabric reeks van de bekende Londense club Fabric gaat al heel wat jaren mee, maar tot op heden was het grote wachten tot technolegende Sam Geiser, beter bekend als Deetron, eindelijk ook een Fabric mix mocht samenstellen. Eerder dit jaar heeft hij dat (eindelijk) mogen bewerkstelligen en het resultaat hiervan in onlangs gereleast.
Ferry Tayle – The Wizard
dinsdag 26 augustus 2014
Het tweede artiestenalbum van Ferry Tayle belooft magisch te worden. Hoe magisch 'The Wizard' is, lees je in deze recensie.
Als je aan Cocoon denkt, dan denk je aan Sven Vath. Het label Cocoon staat al jaren in de schijnwerpers als één van dé beste technolabels. Het is gebruikelijk elk jaar een Cocoon 'Compilation' uitkomt en een Cocoon 'In The Mix'. De 'In The Mix' van dit jaar verzorgd door Mathias Kaden en Popof. Mathias Kaden heeft het eerste schijfje samengesteld en Popof het tweede schijfje.
Tradities zijn er om in ere te houden, zo dacht Cloud9. Want deze zomer werd het tweede deel van Hardstyle The Ultimate Collection 2014 uitgebracht.
Goodgreef – Future Trance
zaterdag 23 augustus 2014
De naam 'Goodgreef' is al jaren een begrip in de Engelse gelederen van de dance scene. Met hun nieuwe 'Future Trance' compilatie mogen Jordan Suckley, Craig Connelly en Photographer laten horen waarom zij de beloftes zijn in de trance toekomst.
Deadmau5 - While (1<2)
vrijdag 22 augustus 2014
Noem hem tegendraads, een tikkeltje arrogant en misschien wat brutaal. Maar dat de Canadees Deadmau5 kan produceren staat al jaren als een paal boven water. Wij checken zijn nieuwste album: While (1<2) welke na twee jaar studio het levenslicht zag.
Giuseppe Ottaviani – Magenta Live
donderdag 21 augustus 2014
Ongeveer een jaar na de release van zijn album 'Magenta' komt Giuseppe Ottaviani met 'Magenta Live'. De titel verraadt het al. Meer 'Magenta', maar dan in een 'Live' uitvoering.
Hardwell presents Revealed Volume 5
woensdag 20 augustus 2014
De afgelopen maanden waren hectisch voor Hardwell. Niet alleen verdedigde hij zijn nummer 1 positie met verve, ook mocht zijn eigen Revealed Recordings weer een aantal dikke hits bij schrijven. Op Revealed Volume 5 vinden we deze hits en meer!
Cosmic Gate – Start To Feel
dinsdag 19 augustus 2014
Het nieuwe album van Cosmic Gate, dat belooft wat. Wil precies weten hoe en wat, dan moet je snel de recensies gaan lezen.
Anushka - Broken Circuit
maandag 18 augustus 2014
Bij Partyflock kwam onlangs het debuutalbum binnen van de relatief onbekende formatie Anushka, bestaande uit producer Max Wheeler en vocaliste Victoria Port. Deze formatie is gespecialiseerd in het uitbrengen van funky platen met een flink wat jazz invloeden. Het is album uitgebracht is op het door de Fransoos Gilles Peterson opgerichte label Brownswood Recordings.
In tien jaar tijd is het Tomorrowland festival in België uitgegroeid tot bucketlist materiaal voor zowel partyganger als DJ. Om het decennium extra glans te geven kregen de bezoekers dit jaar niet één maar twee weekenden de kans om dit te vieren. Als cadeau geven wij jullie de recensie van Tomorrowland 2014.
Het was warm, zeg maar gerust bloedheet. Het lieflijke Brabantse dorpje Eersel veranderde voor 1 dag in "De Stad der Slachtingen". Niets en niemand werd gespaard en dat gevoel is nu terug....maar dan op cd.
Douglas Greed – Driven
vrijdag 15 augustus 2014
De Oost-Duitse Douglas Greed schotelt ons zijn tweede artiestenplaat voor. Gul strooiend met lichtexperimentele en diepe sounds moet 'Driven' een logische stap voorwaarts zijn.
Gareth Emery - Drive
donderdag 14 augustus 2014
Het nieuwste artiestenalbum van Gareth Emery, geïnspireerd op zijn trip door het Amerikaanse vasteland. Eens kijken of dit tripje ook muzikaal zijn vruchten afwerpt.
John Digweed – Live In Miami
woensdag 13 augustus 2014
De laatste clubnacht van John Digweed in het iconische 'Vagabond' in Miami, vastgelegd op een 3cd mixcompilatie met John zijn karakteristieke sound.
Sean Piñeiro - Saved Once Twice
dinsdag 12 augustus 2014
Sean Piñeiro heeft een tijdje in Nederland gestudeerd, maar is na een tijdje rondzwerven neergestreken in Berlijn. In de hoofdstad is hij al een paar jaar aan het knutselen met samples. Het resultaat is nu eindelijk daar: "Saved Once Twice", een adembenemend ambient/IDM avontuur.
"The Path Of Spectrolite" stamt alweer uit 2011, maar het album van Imaginary Softwoods dreigde in de vergetelheid te raken. Gelukkig hebben de heren van Archives Intérieures besloten om dit dromerige ambient album te vereeuwigen in hun archief.
Iedereen heeft ze wel, van die oude cd's die je geregeld met plezier weer uit de cd-kast trekt. Zo'n cd kan zijn het op Ministry Of Sound uitgebrachte Sessions gemixt door Steve Angello.
Bloomingdale 2014
vrijdag 8 augustus 2014
Trek je zwembroek aan en pak je luchtige avondkleding bij elkaar aan want het is weer zover; Franky Rizardo neemt ons ook dit jaar weer mee op vakantie in eigen land en sleept ons in de warme middag en zwoele zomeravond van Bloomingdale 2014.
Sensation, het paradepaardje van ID&T telt alweer zijn veertiende jaargang. Ook dit jaar werd er weer voor een thema gekozen welke ditmaal een carrousel voor de zintuigen betrof in een speeltuin voor volwassenen. Het zintuig gehoor wordt geprikkeld door de begeleidende cd.
In een stijlvol hoesje brengt de Engelse trancemeester Solarstone een evenzo stijlvolle release. Met maar liefst 3 ingepakte kunststukken hebben de bewonderaars van progressive, trance en chillout weer iets om goed van te genieten.
Hoe klinkt hardcore als het niet is geproduceerd om te shockeren of om de hardste te zijn?
Laten we dat eens vragen aan Boris & Uskovic, die net hun eerste album "Dispensationalist Theology" hebben uitgebracht via Dream Machine en Noisj.
Met het thema Survival Of The Fittest was ook de 2014 editie van Defqon. 1 weer een succes. Ditmaal de taak aan Coone, Art of Fighters, B-Front en Audiofreq om de compilatie in elkaar te mixen, welke vier stijlen betreft. Laten we eens beluisteren wie er als fitst uit de strijd is gekomen.
Tiësto - A Town Called Paradise
vrijdag 1 augustus 2014
Bijna vijf jaar na 'Kaleidoscope' keert Tiësto terug met een nieuw album: 'A Town Called Paradise.' Zoals de hoes al doet vermoeden is Tijs Verwest inmiddels een popster en Las Vegas zijn nieuwe thuis. Dat de Tiësto sound anno 2014 dan ook toegankelijker dan ooit is zal niemand meer verbazen.
Pacha Ibiza House Anthems31 aug 2014
Toolroom Ibiza 201430 aug 2014
Bobina - Russia Goes Clubbing: Stage 00729 aug 2014
Ophidian & Hamunaptra – Beyond Dusk And Dawn (Official Ground Zero 2014 Hardcore Anthem)28 aug 2014
Fabric 76 - Deetron27 aug 2014
Ferry Tayle – The Wizard26 aug 2014
Cocoon In The Mix - Mathias Kaden & Popof25 aug 2014
Hardstyle The Ultimate Collection 2014 - Volume 224 aug 2014
Goodgreef – Future Trance23 aug 2014
Deadmau5 - While (1<2)22 aug 2014
Giuseppe Ottaviani – Magenta Live21 aug 2014
Hardwell presents Revealed Volume 520 aug 2014
Cosmic Gate – Start To Feel19 aug 2014
Anushka - Broken Circuit18 aug 2014
Tomorrowland 2014 - Music Will Unite Us Forever17 aug 2014
Dominator 2014 - The Hardcore Festival: Metropolis of Massacre16 aug 2014
Douglas Greed – Driven15 aug 2014
Gareth Emery - Drive14 aug 2014
John Digweed – Live In Miami13 aug 2014
Sean Piñeiro - Saved Once Twice12 aug 2014
Imaginary Softwoods - The Path Of Spectrolite11 aug 2014
Ministry Of Sound presents Sessions - Mixed By Steve Angello (Retro Review)9 aug 2014
Bloomingdale 20148 aug 2014
Sensation - Welcome To The Pleasuredome7 aug 2014
Solarstone – Electronic Architecture 36 aug 2014
Boris & Uskovic – Dispensationalist Theology5 aug 2014
Defqon.1 2014 - Survival Of The Fittest4 aug 2014
Tiësto - A Town Called Paradise1 aug 2014