Partyflock
 
Recensies · juli 2014
­ Nederland
"We are the Elite". Een van de meest arrogante titels die de ronde doet, maar zeker met een knipoog moet worden gelezen. De heren achter deze track zijn terug met een nieuwe uitdaging voor je oren. Anarchistisch, Intens en HarDTttt.
Mumbai Science - Déjà Vu
woensdag 30 juli 2014
Dat onze Zuiderburen inmiddels wel raad weten met electro hebben we gemerkt aan The Subs. Vier jaar geleden kwam daar een nieuw duo bij: Mumbai Science. Hun debuutalbum Déjà Vu laat horen dat de mannen van alle markten thuis zijn.
Napolian - Incursio
dinsdag 29 juli 2014
De Amerikaans Napolian is op Soundcloud actief onder de naam Gunsandsynths. Een nickname die zijn sound perfect omschrijft: Hiphop beats aangevuld met heerlijke synths. Op ''Incursio'' gaat Ian Evans volop in de aanval.
De Zwitserse High Heels Breaker domineerde begin dit jaar nieuwsberichten bij Drumpoet Community. Nu is daar dan zijn debuutalbum, waarbij zijn voorliefde voor techno, soul en hiphop op prima wijze naar voren komt.
Na het succes van Ik Neem Je Mee en Bagagedrager is Gers Pardoel niet langer een eendagsvlieg. Met zijn vrolijke platen werd hij in korte tijd publiekslieveling van jong en oud. Over zijn nieuwe album De Toekomst Is Van Ons zijn we echter toch iets minder te spreken.
Ibiza Beats Vol. 7
donderdag 24 juli 2014
Zin in een zomerse chillout soundtrack om je vakantiegevoel extra kracht bij te zetten? Misschien is de nieuwste Ibiza Beats wel wat voor jou.
Clean Bandit - New Eyes
woensdag 23 juli 2014
Wie de afgelopen maanden het nummer 'Rather Be' niet heeft gehoord moet hoogstwaarschijnlijk in een grot hebben geleefd. De bekende hit samen met Jess Glynne zorgde voor wereldwijde bekendheid van de Engelse band Clean Bandit. Een logisch gevolg is het debuutalbum New Eyes.
Dat de al jaren lopende kwaliteitsserie In Trance We Trust nog maar bij deel 20 is, zegt veel. Na 2 jaren van releasestilte, slaat het label terug met maarliefst 3 mixen.
Lone - Reality Testing
maandag 21 juli 2014
Matt Cutler oftewel Lone is niet aan zijn proefstuk toe. 'Reality Testing' is al zijn zesde studioalbum, het tweede op het Belgische R&S Records.
Joakim - Tropics Of Love
vrijdag 18 juli 2014
De Fransman Joakim is alweer toe aan zijn vijfde studioalbum. Op ''Tropics Of Love'' laat hij een uitstekende mix horen van downtempo en synthpop, aangevuld met behoorlijk wat experimentjes.
Omdat de honger naar nieuwe potentiële vloervullers en 'uit-je-dak-gaan'-platen nooit te stillen is en hooguit tijdelijk vertraagd kan worden, hebben de brengers van de 'collectie der collecties' weer een nieuwe verzamelaar voor ons samengesteld. Dus ga er voor zitten en consumeer ook deze editie van "The Ultimate Collection 2014" totdat er niets meer van over blijft.
Pussy lounge - Part 3
woensdag 16 juli 2014
Onlangs was daar weer de ultieme editie van Pussy lounge en het concept breidt steeds meer en meer uit, met nu ook een stage op Tomorrowland. Voor het derde jaar op rij hoort daar ook een cd release bij. Mixers van dienst zijn nog steeds Ruthless, Darkraver, Paul Elstak en Mental Theo.
Protoculture zijn nieuwe album is geland en heeft de titel 'Music Is More Than Mathematics' meegekregen. Wat muziek en wiskunde met elkaar te maken hebben, lees je in deze recensie.
Digital Punk - Unleashed '14
maandag 14 juli 2014
Het gaat hard met Digital Punk het laatste jaar. Sinds de opstart van zijn podcast Unleashed is zijn carrière helemaal booming. Eind vorig jaar werd zijn concept omgezet in een feest en onlangs is de volgende stap gezet; een cd release. Digital Punk presenteert Unleashed 2014.
Ibiza spreekt nog steeds tot de verbeelding van menig EDM liefhebber, lang voor de term EDM was 'uitgevonden'. Ibiza Beats Chillhouse
biedt de fans het warmste en zwoelste van de huidige deephouse scène. Vorig jaar was er de eerste editie, ziedaar edition 2.
De zomer is weer aangebroken! Dat betekent dat het partyseizoen op the White Island weer in volle gang is en menig houseliefhebber het vliegtuig pakt voor zon, zee en beats. Om helemaal in de vibe te komen is Defected er ook dit jaar weer met een nieuwe In The House Ibiza.
Answer Code Request - Code
vrijdag 11 juli 2014
Answer Code Request zag in 2011 zijn carrière een enorme boost krijgen. Drie jaar later is 'Code' zijn debuutalbum als producer.
KiNK – Under Destruction
donderdag 10 juli 2014
De analoge muziekvirtuoos KiNK heeft de laatste jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd. Zijn debuutschijf neemt je mee naar zijn Bulgaarse afbraak omgeving.
Wederom hebben we de hand weten te leggen op het werk van een nu nog redelijk onbekende artiest uit de Noisj-stal. Verwacht muziek in het verlengde van Embrionyc, Mind Walker en Razor Edge.
Chopstick & Johnjon - Twelve
dinsdag 8 juli 2014
Chopstick & Johnjon zijn al meer dan tien jaar samen actief, maar het heeft een tijd geduurd voordat ze hun debuutalbum uitbrachten. Op hun eigen label Suol dan nog wel. Een schot in de roos of al over hun piek?
Drumpoet Community komt naar buiten met het nieuws van dit voorjaar. Allereerst een EP van High Heels Breaker, met onder andere briljante remixen van Dave Aju en David August. Daarnaast is er nog een EP van Brame, een Ierse tiener met talent.
De Nederlander Lenzman brak in 2007 al door, maar het duurde toch zeven jaar vooraleer hij zijn eerste studioalbum uitbracht. 'Looking At The Stars' is zijn eerste wapenfeit op dat vlak.
De zomer is net begonnen en dat betekent dat er weer een boel tradities de kop op steken. Een nieuwe versie van In Search Of Sunrise is intussen al een van die tradities geworden. Deze keer gaat de reis naar Dubai en is Lange guest mixer van dienst.
In navolging van die van Ferry Corsten releast Black Hole Recordings ook het opgepoetste mixcompilatiedebuut van Armin van Buuren.
Gras, tenten, zon, bier, publiek uit alle windstreken en een leger aan artiesten. Volume maximaal en een smile on your face. Dat was Harmony 2014. Laat de cd maar weer een mooie voortzetting zijn van wat was. Check it out.
Rebolledo - Memento Drive
woensdag 2 juli 2014
Rebolledo is een dj/producer afkomstig uit Mexico. Bekendheid vergaarde hij voornamelijk als onderdeel van de Pachanga Boys. De inspiratie voor het maken van de op Kompakt uitgebrachte mixcompilatie 'Memento Drive' haalde Rebolledo uit het 70's album 'Wally On The Road' van Wally Gonzalez, die hij in Japan op de kop wist te tikken. Het album omschrijft Rebolledo als "rauw en vol pit". Een perfecte combinatie naar zijn mening.
Disney's Dconstructed
dinsdag 1 juli 2014
Laat je niet misleiden door de titel, want Disney's Dconstructed is alles behalve kinderspel. De meest 'memorabele' Disney songs werden door grote namen als Armin van Buuren, Mat Zo en Avicii geremixt in uiteenlopende stijlen. Hoe dit uitpakt lees je hier!
Carnage & Cluster - The Manhattan Project31 jul 2014
Mumbai Science - Déjà Vu30 jul 2014
Napolian - Incursio29 jul 2014
High Heels Breaker - High Heels Breaker28 jul 2014
Gers Pardoel - De Toekomst Is Van Ons25 jul 2014
Ibiza Beats Vol. 724 jul 2014
Clean Bandit - New Eyes23 jul 2014
In Trance We Trust 020 – Menno de Jong, Mike Saint-Jules & Sneijder22 jul 2014
Lone - Reality Testing21 jul 2014
Joakim - Tropics Of Love18 jul 2014
Hardcore - The Ultimate Collection 2014 Volume 217 jul 2014
Pussy lounge - Part 316 jul 2014
Protoculture – Music Is More Than Mathematics15 jul 2014
Digital Punk - Unleashed '1414 jul 2014
Ibiza Beats Chillhouse - Edition 213 jul 2014
Defected In The House Ibiza 201412 jul 2014
Answer Code Request - Code11 jul 2014
KiNK – Under Destruction10 jul 2014
Shatterling & Insectoid in Isolation - Waking Beyond Reach9 jul 2014
Chopstick & Johnjon - Twelve8 jul 2014
Drumpoet Community - Spring News7 jul 2014
Lenzman - Looking At The Stars6 jul 2014
In Search Of Sunrise 12: Dubai - Mixed By Richard Durand & Lange5 jul 2014
Armin van Buuren – Boundaries Of Imagination (Remastered)4 jul 2014
Harmony of Hardcore 2014 - The Myths Of The Ultimate Hardcore Feeling3 jul 2014
Rebolledo - Memento Drive2 jul 2014
Disney's Dconstructed1 jul 2014