Partyflock
 
Recensies · juli 2008
­ Nederland
Sensation 2008
dinsdag 29 juli 2008
Over het evenement zelf is al genoeg gezegd en geschreven. Het is al jaren een fenomeen en is nu bezig de gehele wereld te veroveren. Zoals ieder jaar na de Amsterdamse editie ligt de gelijknamige CD compilatie ook nu weer in de schappen. De CD bevat oude, nieuwe en bovenal lekkere dance- en electroknallers. Hoe deze dubbelaar precies klinkt, zal nu uitgelicht worden.
Ruhr in Love 2008
dinsdag 29 juli 2008
Nieuw in de Radio Sunshine Live Festival Collection is de compilatie-cd van Ruhr in Love, het feest dat op 28 juni in het OlgaPark in het Duitse Oberhausen gegeven werd. In navolging van de Winterworld en Mayday compilatie, bestaat ook deze cd uit twee (aan elkaar gemixte) schijfjes.
De Nederlandse koningin van de hardtechno, Miss Djax, is terug. Dit keer met de 'kick off' van een gloednieuwe hardtechno mixcompilatie-reeks. En ze schopt hard!
Cocoon Compilation H
zaterdag 26 juli 2008
De compilatie cd’s van Cocoon Recordings heten heel simpel en doeltreffend ‘Cocoon Compilation’. In plaats van de delen uit deze reeks aan te duiden met cijfers, wordt dit echter met letters gedaan. De laatste editie is deel ‘H’, oftewel nummer acht.
Black 2008
zaterdag 26 juli 2008
De reactie’s over het feest zijn lovend. De dj’s zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zal deze cd in dezelfde lijn passen? Het idee is ook weer erg goed. In volgorde van de timetable van die avond kunnen we de cd ook beluisteren. Opbouwend naar het steeds hardere werk. Hoe dit alles uitpakt? We gaan het horen.
DJ Shah - Songbook
woensdag 23 juli 2008
Ook de Duitse DJ/producer Shah maakt in zijn muzikale carrière de belangrijke stap van een eigen artiestenalbum. Zijn debuut heet 'Songbook'. Warme zonnige klanken in een verregend Hollands zomerseizoen... hoe pakt deze combinatie uit?
De 'Clubbers Guide Ibiza ’08' is uit, bestaande uit twee cd's en een gids waarin veel informatie over Ibiza in te vinden is!
Rehab - Take 1
woensdag 23 juli 2008
Rehab is een jonge DJ en vooral bekend om zijn mix van electro house, club en tech-house. De man is zo langzamerhand een bekende in de Nederlandse danswereld aan het worden en dus kon een eerste mix-compilatie van dit jonge talent niet uitblijven. Rehab's “Take 1” ligt in de winkels en dus werd het hoog tijd om deze CD eens kritisch onder de loep te nemen door Partyflock.
Benny Rodrigues laat er op deze 2-CD mixcompilatie geen enkele twijfel over zijn uitzonderlijke DJ kwaliteiten bestaan. Deze DJ/producer laat middels deze mixcompilatie horen hoe je diepe en de meer toegankelijke ‘tech influenced house music’ hand in hand kunt laten gaan. Rodrigues gaat hoofdzakelijk voor zijn kenmerkende tech-house geluid, waarbij hij uitstapjes maakt naar (dubby) techno en/of elementen plukt uit minimal en electro-house.
Wanneer uw recensent érgens natte plekken van kreeg, was het de op hande zijnde release van de derde editie van Trance World, gemixed door mijn held Sean Tyas. Terwijl die van deel twee door Aly & Fila nog niet eens opgedroogd waren... Dit is vragen om ellende!
Freemasons - Unmixed
maandag 21 juli 2008
Achter de formatie Freemasons zitten de producers Russell Small (van Phats & Small) en James Wiltshire, voormalig co-producer van diverse Phats & Small producties. Geen onervaren combi dus. To remind you: Phats & Small was eind jaren '90 verantwoordelijk voor de filter-disco klapper “Turn Around” (1999).
The Aphex Twin - Classics
woensdag 16 juli 2008
Dat Richard D. James aka The Aphex Twin een man van verschillende gezichten is, hoeven we je allang niet meer te vertellen. Op het onlangs opnieuw uitgebrachte meesterwerk “Classics” (1995) hoor je luid en duidelijk waarom. The Aphex Twin is in staat om (donkere) ambient te fabriceren, maar kan ook bijzonder goed uit de voeten met (ruige) techno (inclusief acid invloeden), oldskool breakbeats en elektronica/IDM.
Een dvd én een cd, het kan haast niet op. Er is dan ook genoeg leuks om te laten zien en horen van de laatste 'A Nightmare in Rotterdam'.
Bloomingdale 08
maandag 14 juli 2008
Na het succes van de Bloomingdale CD’s de afgelopen 5 jaar werd er door veel mensen al maanden met spanning uitgekeken naar “Bloomingdale 08”. Deze dubbel CD is sinds eind juni te koop en is als volgt opgebouwd: CD1 staat vol met de aankomende zomerhits, de lekkerste clubknallers en de heerlijkste standplaten. CD2 is zoals gebruikelijk samengesteld en gemixt door de Sundale resident DJ, Ricky Rivaro.
Na vijf eerdere 'Brazilian Basics' cd’s en een tijdje radiostilte rond deze cd-serie, vond Rob Boskamp het tijd voor een ‘best of’ dubbel-cd met de beste tracks uit deze serie, aangevuld met wat nieuwere latinhouse tracks.
Joey Beltram - Classics
vrijdag 11 juli 2008
Joey Beltram begon al op jonge leeftijd met het uitbrengen van platen via labels als Transmat en brak vrijwel direct door met zijn baanbrekende technogeluid en experimentele ‘tech’ breakbeats. Ook deze “Classics” release van Joey Beltram is onderdeel van de tweede golf aan heruitgaven van het R&S label.
Derrick May - Innovator
vrijdag 11 juli 2008
Derrick May mag je gerust één van de grondleggers van de technomuziek noemen. Sinds 1986 bracht hij vele essentiële tracks uit die de blauwdruk vormden voor de (Detroit) techno- en housemuziek, welke ook naar Europa zou overwaaien. Het is daarom ook niet gek dat “Innovator” ook een heruitgave krijgt!
Model 500 - Deep Space
vrijdag 11 juli 2008
In de reeks van heruitgaven door R&S Records is de langspeler “Deep Space” van Model 500 (1995) het tweede essentiële Model 500 album (na "Classics") dat je nu alsnog op de kop kunt tikken. Dat is maar goed ook, want “Deep Space” hebben we na al die jaren nog steeds erg hoog zitten.
Anthony Pappa - Moments
dinsdag 8 juli 2008
Anthony Pappa staat al jaren bekend als een solide progressive en progressive-house dj. Hij heeft onder andere een cd mogen mixen voor Global Underground en ook Balance 006 staat op zijn conto. Zijn nieuwste mix-album heet 'Moments' en op deze cd laat Anthony zijn visie horen op diverse genres zoals minimal, progressive-house en electro-house.
Voor een spotprijs te koop; 'Fragments of the future', het nieuwe album van Rude Awakening. Die mag je niet laten liggen!
Daar waar namen als DJ Rush, Eric Sneo, Gayle San en Pet Duo hem voorgingen in de reeks, heeft men bij Palazzo niemand minder dan Felix Kröcher weten strikken voor de zevende editie uit hun gelijknamige compilatiereeks.
John Tejada - Where
zondag 6 juli 2008
John Tejada timmert al zo’n 15 jaar als producer aan de weg. Hij heeft vele succesvolle tracks geproduceerd en geremixt, zoals “The End Of It All” en “Scary Biscuits” van Sideshow. Het nieuwste paradepaardje van John Tejada is zijn elfde studioalbum genaamd 'Where'.
Het begint één van de zekerheden in het leven te worden. We moeten allemaal belasting betalen, het Nederlands Elftal voetbalt het mooist maar vliegt er voortijdig uit, en voorafgaand aan de zomer komt Tiësto met een nieuwe In Search of Sunrise. Partyflock hield deel zeven van deze serie tegen het Oosterse licht.
Explosive Car Tuning 17
dinsdag 1 juli 2008
Het was een tijdje stil omtrent de Explosive Car Tuning serie op Partyflock, maar voor deel 17 hebben wij weer uitgebreid aandacht mogen nemen. Hoe is het deze keer gesteld met de combinatie jump, Franse tek en hardstyle, verzorgd door DJ Marcky?
Sensation 200829 jul 2008
Ruhr in Love 200829 jul 2008
Kick Down vol. 1 - Mixed by Miss Djax26 jul 2008
Cocoon Compilation H26 jul 2008
Black 200826 jul 2008
DJ Shah - Songbook23 jul 2008
Ministry of Sound - Clubbers Guide Ibiza ’0823 jul 2008
Rehab - Take 123 jul 2008
Big & Dirty Sounds - Mixed by Benny Rodrigues21 jul 2008
Trance World 3 - Mixed by Sean Tyas21 jul 2008
Freemasons - Unmixed21 jul 2008
The Aphex Twin - Classics16 jul 2008
A Nightmare in Rotterdam - From Cradle to Grave CD&DVD16 jul 2008
Bloomingdale 0814 jul 2008
Brazilian Basics - Gold Edition14 jul 2008
Joey Beltram - Classics11 jul 2008
Derrick May - Innovator11 jul 2008
Model 500 - Deep Space11 jul 2008
Anthony Pappa - Moments8 jul 2008
Rude Awakening - Fragments of the Future8 jul 2008
Palazzo Volume 7 - Mixed by Felix Kröcher6 jul 2008
John Tejada - Where6 jul 2008
Tiësto - In Search of Sunrise 7: Asia1 jul 2008
Explosive Car Tuning 171 jul 2008