Partyflock

Treetz - The Eclectic Extravagantic

 

Treetz - The Eclectic Extravagantic

door verwijderd, gepubliceerd op , waardering: 68/100
Genre: eclectic, house
Hoewel hij bij het grote publiek nog niet de naamsbekendheid heeft als een Chuckie of Hardwell, weten de kenners dat DJ Irwan (geboren als Irwan Kartosen, te Amstelveen) zich prima kan meten met dit soort aansprekende namen. Zijn stijl van draaien (eclectic house) komt overeen (hoewel Irwan graag nóg regelmatiger uitstapjes naar andere stijlen maakt), maar ook zijn platenkeus en mixtechniek spreken absoluut tot de verbeelding. Bovendien blijkt Irwan ook nog een getalenteerd zanger te zijn, iets wat hij af en toe demonstreert tijdens zijn sets. In potentie bezit hij dus alles om een écht grote worden en hij doet dan ook zijn uiterste om zijn carrière verder uit te bouwen. Hij maakte inmiddels zijn opwachting op feesten als Dance Valley, Mystery Land, Sneakerz, Madhouse en Ex Porn Star en bracht vorig jaar de vernieuwde Bubbling Beats cd uit. Zijn laatste wapenfeit is een mix-compilatie uit naam van de Treetz feesten in de Rotterdamse Off_Corso en de 013 in Tilburg.

Met de Treetz compilatie gaat Irwan voor een toegankelijk geluid, vooral bedoeld om de mensen aan het dansen te krijgen. Qua stijl is deze mix vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Sneakerz cd’s of de Eclectic Beatz reeks. Geen rustige en diepe houseklanken dus, maar swingende en opzwepende beats, hier en daar met een ‘sleazy’ randje. Liefst 29 nummers gooit Irwan er doorheen op deze mix, de tracks volgen elkaar in rap tempo op. Tijd voor een rustmomentje is er niet, we gaan van climax naar climax. Een groot aantal nummers op de tracklist wil niet altijd goed uitpakken maar het moet gezegd worden dat Irwan er een mooi geheel van gemaakt heeft dat lekker wegluistert. Soepeltjes mixt hij de ene track door in de andere, zonder dat de vele overgangen gaan storen.

Muzikaal gezien zijn het de bekende namen die voorbij komen uit de (voornamelijk) Nederlandse housescene. Denk aan een Bart B More & Oliver Twizt, Sidney Samson, Afrojack, Bingo Players en natuurlijk mag Irwan zelf ook niet ontbreken. De nodige nummers kennen we al van andere compilatie-cd’s of airplay op de radio (zoals ‘Finally’, ‘Riverside’, ‘Feel What You Want’, ‘Day ‘N’ Night’) maar het zou tegelijkertijd ook vreemd zijn als deze hedendaagse hits zouden ontbreken. Andere lekkere tracks zijn onder ander de Rishi Romero Remix van ‘Highly’ (met een spannend tintje en een lekkere flow), de sterke samenwerking tussen Irwan & Sidney Samson (‘Don’t Leave’), wat geresulteerd heeft in een relaxed nummer met een lekkere vibe en pakkende lyrics. Diezelfde Sidney Samson is, deze keer in samenwerking met Tony Cha Cha, verantwoordelijk voor de themesong van het Emporium festival van dit jaar. ‘Emporium 2009’ kent een lekkere en bovenal pakkende melodie en is daardoor uitermate geschikt als visitekaartje voor dit festival.

Het mag duidelijk zijn dat deze compilatie de nodige lekkere tracks kent, maar toch zijn niet lang alle nummers even aansprekend. Deels kenmerkend voor deze mix zijn de wat simpele en kaal aandoende housenummers als ‘Bad Boys Bad Girls’ (13), Miami Push (15) of Funky Rio (19). Het is zeker niet verkeerd om af en toe een nummer uit dit genre voorbij te laten komen maar overdaad schaad en dat is hier af en toe wel het geval. Het is een beetje veel van hetzelfde en bovendien lijken sommige nummers meer als opvulling te dienen, dan werkelijk als toegevoegde waarde gezien te kunnen worden.

Al met al een is deze Treetz compilatie een degelijke mix geworden, die in hetzelfde straatje valt als compilaties als Sneakerz, Eclectic Beatz en Nope Is Dope. Volg je al meerdere compilaties op de voet, dan is deze cd niet echt een toevoeging. Daarvoor komt het allemaal teveel op hetzelfde neer. Koop je echter af en toe een cd en ben je bijvoorbeeld een regelmatige bezoeker van de Treetz feesten, dan zal deze cd best in de smaak vallen.

Score: 68/100


www.djirwan.nl
www.cloud9music.nl
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. DJ Irwan, Fouradi & Gio - Ik Ben De Ish
 2. Bart B More vs. Oliver Twizt - Finally
 3. Franky Rizardo - Flutetest
 4. Bassjackers & Apster - Klambu (Veron Remix vs. Original)
 5. DJ Irwan - Time To Get Down
 6. Sidney Samson - Riverside (Ralvero Remix vs. Afrojack Dutch Remix)
 7. Von Claus - Best Wel Lastig
 8. Bingo Players - Get Up (Diplo Remix)
 9. Eddie Thoneick - I Wanna Freak U
 10. Saxsymbol feat. Lex Empress - Samba De Liberdade (Gregor Salto & Sidney Samson Remix)
 11. Lucky Charmes & Kid Kaio - Plain Dots
 12. Quintin - Bleep It! (Rishi Romero Galactica Remix)
 13. Ilker Akay feat. Lady Bee - Bad Boys Bad Girls
 14. Andy Callister feat. MC VI - Deeper
 15. Boris Rush - Miami Push
 16. Gregor Salto feat. Thais - Mexer (Hardwell & Rehab Rework) + Sunnery James and Ryan Marciano - Pina
 17. Flava - Highly (Rishi Romero Remix)
 18. Sandro Silva - Klimak
 19. Nikolai Dimitrov - Funky Rio
 20. Quintin vs. DJ Jean - Original Dutch
 21. Jesse James - Lady (Remaniax Remix)
 22. DJ Irwan & Sidney Samson - Don't Leave
 23. Franky Rizardo - Lumberjack
 24. Sidney Samson & Tony Cha Cha - Emporium 2009
 25. Afrojack - Radioman
 26. Rishi Romero & Seductive - Flatline
 27. Kristine W - Feel What You Want (Bingo Players Feel It Remix)
 28. Seductive - Underground Sound
 29. Kid Cudi - Day 'N' Night (Crookers Remix)

17 opmerkingen

de zoveelste, na billy the klit, partysquad, chuckie is hij echt niet meer orgineel, de markt heeft al genoeg van die stylen !

en de cd bevat ook nog plaaten die al grijs zijn gedraaid.­
25.Afrojack - Radioman

Dit is de enige die me (nog) iets doet. (y)
verwijderd
Artiest Baz Reznik
Uitspraak van Raluuuuuuuuf ! :) op donderdag 23 april 2009 om 09:47:
de zoveelste, na billy the klit, partysquad, chuckie is hij echt niet meer orgineel, de markt heeft al genoeg van die stylen !

en de cd bevat ook nog plaaten die al grijs zijn gedraaid.­

Originaliteit levert geen poen op. Uitmelken wel.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 24 april 2009 om 12:00:
Originaliteit levert geen poen op.­ Uitmelken wel.­

Dat zou je denken he?

Maar met cd's wordt tegenwoordig geen moer meer verdiend hoor...
Ben het volledig eens met Silence_­dj, dit is echt een van de meest ondergewaardeerde DJ's van Nederland.­ Een multitalent dat véél meer exposure zou moeten krijgen!
vette dj!,

als persoon zeer relaxt, en kwa mixtechnieken / draaien gewoon vet!,
Snap niet helemaal waarom er zoveel tracks op staan die al van vorig jaar zomer/lente dateren.

Uitspraak van Jeremy Juno op donderdag 23 april 2009 om 11:50:
25.­Afrojack - Radioman

Is dan weer wel van dit jaar en inderdaad een erg fijn plaatje :)
Ja het is belangrijk om als dj op de cutting edge te zitten :)

Vroegah misschien niet, maar door internet is iedereen helemaal bij en misschien nog
wel verder dan sommige "flinke namen" ;-)
@­ Raluuuuuf:

Mag ik je er even op wijzen dat Irwan the Party Squad heeft opgericht? En Billy the Klit nog niet eens draaide toen Irwan al volle zalen trok? Irwan en Chuckie zijn de grondleggers van deze "­eclectic"­scene.­ Als je er geen verstand van hebt, moet je geen commentaar leveren.­ Ik zeg toch ook niets over de muziek die jij draait of hoe je draait.­

Het is een goede cd.­ Irwan is een TOP dj die wel tot de top van deze scene behoord.­ Tevens zijn zijn skills de beste!
Siepje.....check je inbox;-)
Op de laatste Treetz waar ik bij was in 013(Flexican, Flava en Irwan) werd eigenlijk vooral hiphop en r&­b gedraaid met af en toe wat van dit soort muziek er doorheen.­ Vind dat deze cd de lading van de naam Treetz niet zo goed dekt eigenlijk.­ Moet zeggen dat ik deze muziek dan ook niet zo veel aan vind en wat er op die feesten doorgaans gedraaid wordt wel.­
Uitspraak van JosSprangers op woensdag 6 mei 2009 om 19:38:
Op de laatste Treetz waar ik bij was in 013(Flexican, Flava en Irwan) werd eigenlijk vooral hiphop en r&­b gedraaid met af en toe wat van dit soort muziek er doorheen.­ Vind dat deze cd de lading van de naam Treetz niet zo goed dekt eigenlijk.­

baseer jij dit op de laatste Treetz of ben je ook daarvoor een aantal keer geweest..
deze mening kan je natuurlijk niet goed onderbouwen als je het alleen over de laatste keer Treetz hebt..
laatste aanpassing
DJ HULK
Artiest Hulk
Uitspraak van Siepje op dinsdag 28 april 2009 om 15:29:
@­ Raluuuuuf:

Mag ik je er even op wijzen dat Irwan the Party Squad heeft opgericht? En Billy the Klit nog niet eens draaide toen Irwan al volle zalen trok? Irwan en Chuckie zijn de grondleggers van deze "­eclectic"­scene.­ Als je er geen verstand van hebt, moet je geen commentaar leveren.­ Ik zeg toch ook niets over de muziek die jij draait of hoe je draait.­

Het is een goede cd.­ Irwan is een TOP dj die wel tot de top van deze scene behoord.­ Tevens zijn zijn skills de beste!

Wat moet je hier nog op zeggen!!!
Eigenlijk niks meer, of toch wel....
Nee laat toch maar zitten, Siepje goed geformuleerd jongen, laat ze lullen ouwe...