Partyflock
 

Hardshock Festival 2019 - Mixed by Anime & F.Noize

door , gepubliceerd op , waardering: 68/100
De eerste mooie bijna tropische dagen van het jaar zitten erop en Hardcore-Nederland kan terugkijken op een geslaagde editie van Hardshock Festival. Na een jaar afwezig geweest te zijn, omdat de locatie aan het AlmeerderStrand niet meer gebruikt mocht worden, waren dit jaar de bossen rondom Hellendoorn 'the place to be'.
Zoals tegenwoordig 'normaal' schijnt te zijn, werd er op de diverse fora, al druk gemopperd over de line-up die te mainstream zou zijn en lagen de verwachtingen lager dan voorgaande jaren. We blijven nu eenmaal een verwend volkje hier. Uiteindelijk moet het toch op de dag zelf blijken hoe een feest verloopt en hoe het gevoel na afloop zal zijn. Helaas kon ondergetekende er dit jaar niet bij zijn vanwege andere verplichtingen. Gelukkig is er dan altijd nog de compilatie als plaatsvervanger om het gemiste te doen vervangen. Voor deze editie zijn 'leading Lady' van het DogFight label Anime en professioneel herriemaker F. NøIzE de artiesten die een indruk mogen achterlaten op het aluminium.

Anime heeft de eer om te starten en doet dat gelijk met het anthem van dit jaar. Een relaxte mainstream-productie die opzwepend genoeg is om de massa zeker wel aan het dansen te krijgen.
Het is de inleiding naar een mix die start met stevige mainstream en na zo'n 12-13 tracks over gaat naar een wat agressievere stijl.
Anime heeft haar mix, zoals verwacht, doorspekt met nieuwe releases van zowel haarzelf als van haar mede label-genoten. Dogfight is goed vertegenwoordigd met Mad Dog, Stereotype, Bloodfire, Broken Minds, Ignite, Access One, Odium en Blaster. Die laatste wordt op deze compilatie op zowel cd1 als cd2 in het zonnetje gezet, want er staan aardig wat tracks van zijn nieuwe digitale (mp3) album "Grand Theft Album part1" op beide schijfjes.
Naast het standaard gebeuk heeft Anime ook gekozen voor een paar meer toegankelijke plaatjes, waaronder "In the End" met z'n bijna EDM-achtige zangpartij en het bijna klassiek klinkende "So Cold".
Ook "Listen to me" lijkt in eerste instantie redelijk rustig, maar die slaat eigenlijk gelijk na de zangpartij om. Zo tegen het einde gaat het tempo flink omhoog dankzij de platen van Myosuke & F. NøIzE, Blaster & Project Core. De afsluitende track van Nosferatu & Sefa is het kersje op de taart.
Zowel melodieus, intens als snel.
Van een cd voor Hardshock verwacht je eigenlijk wel wat ruigers dan deze mix. Deze mix is absoluut niet slecht, maar past meer bij Masters of Hardcore, Defqon, Dominator of Harmony.
Frenchcore, UK hardcore, industrial, drum&bass, waar zijn ze gebleven? We willen gewoon een ruigere, doch creatief en kwalitatief meer hoogstaande alternatieve hardcore mix horen.

Eens zien wat F. NøIzE voor ons in petto heeft. Hij kiest ervoor om te starten met een track van de al eerder genoemde Blaster. Met een 'electro-synthesizer-greatest-intro en een stevige kick activeert hij toepasselijk zijn mix. Om de feeststemming gelijk op te stuwen, volgt zijn eigen remix van RTC's "Raveworld", waarna Dither & Deadly Guns het vuurtje opstoken. De kicks gaan al richting up-tempo style. Met F. NøIzE weet je dat hij als een malle los gaat. Zo stuitert hij van links naar rechts met op het oog melige platen als "Dirtytalk" en "Hai La Noi". Het blijft hierna echter allemaal in hetzelfde stramien door denderen. De kicks zijn weinig creatief en hoe erg F. NøIzE zijn best ook doet, echt bekoren doet het allemaal niet.
Ook de inbreng van Sjammienators, N-Vitral en Partyraiser zijn weinig inspirerend. Deadly Guns zorgt zo halverwege nog voor enig vorm van melodie, maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Daarna gaan we weer verder als voorheen. Het blijft meer van hetzelfde, maar dan nog sneller.
Ook cd2 is niet van het niveau wat je verwacht, als je o.a. artiesten als The Outside Agency, Sei2ure, The DJ Producer, Igneon System, Ophidian, Promo, Marcus Decks, Maissouille, Unexist en Lenny Dee in je line-up hebt staan.

Helaas is Hardshock 2019 een '13 in een dozijn'-compilatie geworden. Cd1 is zeker goed te doen, maar met cd2 wordt de plank misgeslagen. Met alleen hard en snel rammen red je het tegenwoordig niet meer. Entertain je publiek met superieure mixkwaliteiten en zorg voor een gevarieerde mix. Er zijn meer stijlen dan louter mainstream en up-tempo.
Anime komt wat betreft variatie nog redelijk voor de dag. Zij heeft, ondanks dat er veel artiesten van haar eigen label komen, wel oog gehad voor nieuw talent en platen die goed in het gehoor liggen.
F. NøIzE..... tja... leuk voor de liefhebbers van up-tempo, maar schiet tekort als het gaat om het aanleveren van een volwaardige mix-cd, die voldoet aan de hoge eisen, die komen kijken bij het vertegenwoordigen van een festival.
Tracklists
Anime
 1. Anime - Hardshock (Official Hardshock 2019 Anthem)
 2. DJ Mad Dog ft. Dave Revan - Dogfighters
 3. Stereotype - Abracadabra
 4. Bloodfire - Illusion
 5. Broken Minds & Anime - Absolute Power
 6. Anime - Playing Terror
 7. DJ Mad Dog & Tha Playah - Embrace the Fire
 8. Nosferatu & Angerfist & Nolz - Gates Of Oblivion
 9. Anime - In The End
 10. Blaster - The Boneless
 11. Never Surrender - Smashing
 12. Neophyte & Scott Brown - This One is for You (Restrained Remix)
 13. Ignite - Brain Fckr
 14. DJ Mad Dog & Anime - Come get Some
 15. Furyan - Kokeen
 16. Blaster & Krowdexx - Brainless
 17. Anime - So Cold
 18. Never Surrender & D-Fence - Beuk Alles in elkaar
 19. Access One - Mind Control
 20. Odium - 8 Times
 21. Anime - Listen to me
 22. D-Fence - Dissed
 23. Myosuke & F.Noize ft. Tha Watcher - 8th Gate
 24. Broken Minds - Chupito
 25. Destructive Tendencies & Restrained - Lead the Pack
 26. Blaster & Project Core - Authority
 27. Nosferatu & Sefa - Killer Beat
F. NøIzE
 1. Blaster & Deterrent Man - Activation
 2. Rotterdam Terror Corps – Raveworld (F.Noize Remix)
 3. Dither & Deadly Guns - Playing with Fire
 4. Repix - The Dogfight
 5. Distinction - Dirty Talk
 6. NSD - Hai La Noi
 7. Andy The Core & Unresolved - Droppa
 8. Anhatema - Pray for Death
 9. Blaster & Mind Compressor - Paralyzed
 10. F.Noize vs System overload - Next Level
 11. Greazy Puzzy Fuckerz & D-Fence - Virgin
 12. Sjammienators & Basspunkz - Hands in the Air
 13. N-Vitral Presents: Bombsquad & F.Noize - The Chop Show
 14. Deadly Guns & F.Noize - Unbelievers
 15. FrenchFaces & The Dope Doctor - Ruthless
 16. Partyraiser & Hard Effectz - Bounce Again
 17. Footworxx Militant Crew - Dollar Bill
 18. Lunakorpz & The Army - Fucking Show Stopper
 19. Anhatema ft. F.Noize - Backoff Bitch
 20. MBK & Yunke - Show Us Your Bassface
 21. Cryogenic - Fake Ass Model Bitch
 22. MBK & Angernoizer - Grime Face
 23. Garra - Extinction
 24. Remzcore - Dabedie

2 opmerkingen

"Met alleen hard en snel rammen red je het tegenwoordig niet meer. Entertain je publiek met superieure mixkwaliteiten en zorg voor een gevarieerde mix. Er zijn meer stijlen dan louter mainstream en up-tempo."

amen!
top cd beide lekker in t gehoor uptempo je moet r van houden geef die speakers een pak slaag niks mis mee greetz