Partyflock

Trance Energy 2017 – Mixed by ReOrder and Svenson & Gielen

 

Trance Energy 2017 – Mixed by ReOrder and Svenson & Gielen

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Trance Energy is een begrip binnen de Nederlandse muziek scene. Sinds de eerste editie in 1999 is het gegroeid tot een boegbeeld van iedereen die ook maar iets met het trance genre te maken heeft of heeft gehad. Op zijn hoogtepunt trokken de feesten in de Jaarbeurs in Utrecht maar liefst 40.000 bezoekers. Iedere 'trance' grootheid op deze aarde heeft er gedraaid; Johan Gielen, Rank 1, BT, Armin van Buuren, Paul van Dyk, Sander van Doorn, Gareth Emery en ga zo maar door. Totdat er in 2011 een ommekeer kwam; Trance Energy werd Energy en men zag de line-ups veranderen in EDM en in 2013 verdween (Trance) Energy van het party landschap. Dit was een grote schok en men had gehoopt dat er een waardige vervanger kwam. Min of meer hebben de A State Of Trance feesten de zaak opgevuld, maar dat Trance Energy gevoel was er niet. Maar nu lijkt het alsof Trance Energy weer terug gaat komen. Een eerste editie op Tomorrowland van dit jaar met een line-up, waar ik persoonlijk van ga kwijlen; 'Paul van Dyk, Markus Schulz presents Dakota, Ferry Corsten presents Gouryella, Purple Haze, Cosmic Gate, Svenson & Gielen, ReOrder en ga zo maar door. Om het feest gedruis vast op gang te brengen, hebben ReOrder en Svenson & Gielen vast wat plaatjes aan elkaar gemixt.

ReOrder
Velen zullen bij de naam ReOrder niet meteen weten, over wie we het hebben. Laten we een handje helpen. Tibor Tomecko, geboren on Slowakije en tegenwoordig woonachtig in Tsjechië, gooit in trance land redelijk hoge ogen met zijn producties. Meerdere malen 'Tune of The Week' bij de ASOT Radioshow van Armin van Buuren (onder andere zijn plaat 'Folding the Universe', is zeker de moeite waard om te checken/te beluisteren). Niet alleen bij Armin, maar ook bij Egyptische godenzonen Aly & Fila blijft deze man niet onopgemerkt. ReOrder opent zijn mix met de refurbished mix van een Jochen Miller klassieker 'Brace Yourself'. Erg fijne opening en in deze vernieuwde versie, blijft het rauwe randje van het origineel zeker behouden. De daaropvolgende platen van Giuseppe Ottaviani ('Firefly') en Marlo & First State ('Falling Down') zetten meteen de toon voor de gehele mix in de positieve zin des woords. Een mix van uplifting en vocal trance is wat ReOrder ons voorschotelt. Vocalen van onder andere Eric Lumiere, Kathy Heath en Kyler England en dan praten we niet over de minste vocalisten. Ook het eigen werk van ReOrder mag er zeker zijn. Persoonlijk favoriet is toch wel het Slowaakse uplifting en hardere onderonsje met Driftmoon met de toch wel toepasselijk titel '#Slovakboys.' Ook de remix van de Gareth Emery mega hit 'Concrete Angel' is werkelijk waar een schot in de roos. Kortom ReOrder levert een fijne mix af die smaakt naar meer.

Svenson & Gielen
Na zo'n top mix van ReOrder, wat kunnen we dan verwachten van Svenson & Gielen? Datgene waar ze goed in zijn, namelijk een super toffe classics mix afleveren. Werp één blik op de tracklist van de tweede schijf en je weet dat het smullen geblazen wordt. Een feest van herkenning. Tracks van Rank 1 ('L.E.D. There Be Light', anthem van Trance Energy 2009, classics van Tiësto, Marco V, Cosmic Gate, Ferry Corsten, Gouryella, Age of Love en natuurlijk Svenson & Gielen. Geen nieuws onder de zon, maar wel erg lekker!

We Are Back!
Als de huidige mixcompilatie een voorproefje is voor wat Trance Energy allemaal in petto heeft, dan belooft dat veel goeds. Ik hoop zo dat de indoor feesten in de Jaarbeurs weer terug gaan komen, heb er nu al zin in. Tot die tijd vermaak ik me wel met deze mixcompilatie.

Score: 80/100

www.beyourselfmusic.com
www.trance-energy.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 – Mixed by ReOrder
 1. Jochen Miller – Brace Yourself (Refurbished Mix)
 2. Giuseppe Ottaviani & Kyler England - Firefly (OnAir Mix)
 3. MaRLo & First State - Falling Down (MaRLo's Tech Energy Mix)
 4. Scott Bond & Charlie Walker vs Trouser Enthusiasts - Sweet Release
 5. Alex M.O.R.P.H. & Eric Lumiere – Heart Of Life (Skylex Remix)
 6. ReOrder – Spirit Of Ecstasy
 7. Paul van Dyk – Touched By Heaven
 8. Unbeat – Promise Me
 9. ReOrder & Katty Heath – Love Again (Blue5even Remix)
 10. Arctic Moon – Nocturnal Horizons
 11. ReOrder – Together We Are
 12. Sean Tyas & Darren Porter – The Potion
 13. WARRIORS – Rave & Party
 14. Indecent Noise - Dolores
 15. DRYM - Wraith
 16. ReOrder & Driftmoon - #Slovakboys
 17. James Kiedis – Dante's Inferno
 18. Marco V - Switchim
 19. Driftmoon - Avalon
 20. Gareth Emery feat. Christina Novelli – Concrete Angel (ReOrder Remix)
CD2 – Mixed by Svenson & Gielen
 1. Rank 1 – L.E.D. There Be Light
 2. Paul van Dyk - For An Angel (PvD Remix '09)
 3. Tiësto - Traffic
 4. Yahel & Eyal Barkan - Voyage
 5. Yves Deruyter – Feel Free
 6. Marco V – Simulated
 7. Art Of Trance - Madagascar (Remastered Ferry Corsten Remix)
 8. Gouryella - Gouryella
 9. Age Of Love - The Age Of Love (Marco V Remix)
 10. Mauro Picotto - Lizard
 11. Svenson & Gielen – Beauty Of Silence
 12. JOOP – The Future
 13. Darude - Sandstorm
 14. Energy 52 – Café Del Mar (Marco V Remix)
 15. Jordan & Baker - Explode
 16. Cosmic Gate – Exploration Of Space
 17. Svenson & Gielen – We Know What You Did... (Alex M.O.R.PH. Remix)
 18. Jurgen de Vries – The Theme (Jam X & De Leon's Dumonde Remix)
 19. Svenson & Gielen – Twisted (Svenson & Gielen Energy Mix)
 20. Mario Piu- Communication
 21. Svenson & Gielen – Answer The Question (Cosmic Gate Remix)
 22. Kay D. Smith & Marc Tall - Hoipollpoi

1 opmerking

Zou ik zo maar is in huis kunnen halen als ik hem tegen kom. Vooral het mengsel van Svenson & Gelen lijkt mij grandioos. Prima recensie :D