Partyflock

FabricLive 73 - Pangaea

 

FabricLive 73 - Pangaea

door , gepubliceerd op , waardering: 88/100
Genre: techno
De reguliere Fabric cd-serie concentreert zich vooral op house, electro, techno en aanverwante redelijk recht toe recht aan stijlen van de zaterdag clubavond. Dat resulteert vaak in een solide samengesmeed concept van klanken en ritmes, waardoor de mixen vloeiend doorlopen, gemixt door de dj's die gevraagd zijn door de legendarische club uit Londen. De "Fabric Live"-serie is een afspiegeling van wat er zich op de vrijdagavond afspeelt. Het muzikale spectrum ligt een stuk ruimer met invloeden uit hip-hop, jazz, drum&bass, dubstep en indie. Dit alles natuurlijk weer gemixt, gemalen en uiteindelijk overgoten met het ons zo bekende house en technosausje. Daar waar Sandwell District afgelopen jaar een zeer zware en diepe mix neerzette(n) en Ben Sims in december een najaarsstorm over ons los liet van nog net niet het kaliber 'Katrina' met zijn mix, zo gevarieerd is deze nieuwe mix. Alle 3 goed op hun eigen manier, maar o zo verschillend qua geluid. Hierdoor blijkt dat de visie bij Fabric niet zozeer ligt op massavermaak en het commercieel uitmelken van een bepaalde trend, maar juist wel bij het zo goed mogelijk variëren en aanvoelen wat er speelt en waar behoefte aan is. Welke DJ heeft op dat moment de juiste papieren of is zodanig aan de deur aan het rammelen, dat een mix bij Fabric doorslaggevend kan zijn voor verdere naamsbekendheid bij een nog groter publiek.

73
Voor deel 73 uit de Live-serie hebben de heren van Fabric een beroep gedaan op één van de oprichters van Hessle Audio, DJ Pangaea. Deze jonge kerel levert een mix af met 2 gezichten. De mix begint sfeervol met een aantal rustigere platen waaronder "Mystica Tribe – His Temple", die her en der worden afgewisseld met een wat meer up-tempo tribal gerichte track zoals "Hodge – Resolve", om je zo langzaam maar zeker steeds dieper het electronische moeras mee in te sleuren. Beetje bij beetje wordt de stijl dieper en vager tot we bij het weer ietwat flirterigere "The Sun God – Maum" geconfronteerd worden met een electro-achtige vibe. Echter van korte duur, omdat "Sea (The Time Gate)" met z'n nog opwekkendere klanken al snel overstemt. Op 12 vinden we de eerste echte floorfiller "Psyk – Arrcade". Met deze track zullen heel wat gympies slijten. Geniaal om deze track te plaatsen tussen 2 veel relaxtere tracks, aangezien ook de break van "Thruth" zo sereen aandoet tezamen met de vage vocalen.

Euforisch, diep en vooral origineel. Heerlijk hoe halverwege een buffer wordt opgebouwd met "Pearson Sound – Starburst" om het eerste nog redelijk behouden gedeelte van de mix te scheiden van de energiekere sound van de tweede helft. Ondanks dat de percussie intenser wordt blijven de sfeervolle synthesizers nog even aanwezig tijdens "Pev & Kowton – End Point". Van een eindpunt is natuurlijk nog lang geen sprake maar het is duidelijk dat Pangaea heel wat van plan is met ons. Want na de break dreunen de bassen van "Forward Strategy Group – Clean Neckline" al echoënd door je speakers opbouwend voor een plaat uit een wel heel ver verleden ("Speedy J – Something for your Mind – Exposure Remix"). Echter geniaal om juist deze track te gebruiken om de sfeer vast te houden of juist nog verder op te stuwen. Daarna gooit hij echt alle remmen los, door met platen van Drumcell, Imaginary Softwoods, Alex Falk, Oscar Mulero en Astronomical Telegram de ene na de andere energieke dansvloer knaller in te mixen. Een laatste uitbarsting voordat het voorbij is.

Conclusie
Pangaea heeft een oor voor detail en weet met welke delen van een track hij de volgende stap moet zetten om je in een bepaalde flow te krijgen. Met een sublime mixtechniek peutert hij de juiste tonen uit zijn platen om het geheel vol en sprankelend te laten klinken. Hij schroomt ook niet om van het ene op het andere moment het tempo van de mix volledig onderuit te halen, waardoor de benodigde rustmomentjes ontstaan van waaruit hij weer langzaam kan opbouwen naar de volgende 'oor'gasmische eruptie. In een hoog tempo volgen 27 platen (of korte fragmenten daarvan) elkaar op, varierend van ultiem chill "Stenny & Andrea – Sea (The time Gate)" en "Pearson Sound" tot zwaar opzwepend "Psyk – Arcade" & "Drumcell – Disturbance". Daarnaast vinden we een scala aan bekendere namen terug in de tracklist, waaronder Reeko, Shifted, Tripeo, Adam Jay, Speedy J, Drumcell en Oscar Mulero. Deze mix kan met recht een muzikale trip genoemd worden, waarbij er voor iedere technoliefheber genoeg te ontdekken is.

Score: 88/100

www.fabriclondon.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Pangaea - Recreational Slumming
 2. Lee Gamble - Plos 97s
 3. Reeko - Momentum
 4. Hodge - Resolve
 5. Shifted - Untitled B2
 6. Mystica Tribe - His Temple
 7. Manni Dee - Romantic Self
 8. Tripeo - Untitled #5
 9. MGUN - Blunt Run
 10. The Sun God - Maum
 11. Stenny & Andrea - SEA (The Time Gate)
 12. Psyk - Arcade
 13. Mumdance & MAO - Truth
 14. Adam Jay - Refraction
 15. Pearson Sound - Starburst
 16. Kobosil - Osmium
 17. Pev & Kowton - End Point
 18. Forward Strategy Group - Clean Neckline
 19. Speedy J - Something For Your Mind (Exposure Remix)
 20. Bleaching Agent - 37ml
 21. Truncate - Bodega V2
 22. Marco Shuttle - I Wanna Dance… In Outer Space
 23. Drumcell - Disturbance (Pfirter Remix II)
 24. Imaginary Softwoods - Crystal Pond
 25. Alex Falk - PTR
 26. Oscar Mulero - 46 (Antaganists Mix)
 27. Astronomical Telegram - Near-Heart Object (Stanislav Tolkachev Heavy and Unusual Remix)

4 opmerkingen

Ik sluit me daarbij aan. Zeer vette cd, perfect mixwerk, fantastische opbouw en een aantal hele dikke platen (tracks 5 en 8).
Zeker een van mijn favo Fabric Live albums van de reeks.
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
Heb hem na het lezen van de recensie gelijk besteld, topper inderdaad (y)
Intens, chill en bij vlagen zeeeer opwindend. Hele vette mix! (y)