Partyflock

FabricLive 69 - Fake Blood

 

FabricLive 69 - Fake Blood

door , gepubliceerd op , waardering: 75/100
FabricLive 69 - Fake Blood (afbeelding)
OrganisatieFabricLive
LabelFabric Records Site
ArtiestFake Blood
bekijk bij Bol.com
Fake Blood dus, bij een béétje electro liefhebber gaat dan meteen dat spacende 'Mars' stemmetje door het hoofd waarmee de hit niet meer weg te denken is bij het grote publiek. Om er nog een schepje bovenop te doen bracht hij in 2010 zijn monster hit: 'I Think I Like It' uit en mocht de in Londen geboren Theo Keating zich ineens tot een veelgevraagd DJ rekenen en stond hij zelfs in het BBC 1 radioprogramma: Essential Mix. Nu dus nu de beurt om voor Fabric een mix in elkaar te sleutelen, wat een speciaal dingetje is voor Theo. Waarom speciaal? Omdat hij er maandelijks draaide en stamgast was. In een interview gaf hij dan ook perfect aan wat voor hem dé Fabric sound is:

''My first visit to Fabric was probably not long after it opened...then I got to play there and used to play monthly. I always loved it, no matter which room. I've always enjoyed the way that room 1 is not really that DJ-focused. You're there, only a few feet from the dancefloor but not up on a pedestal. This means people just get on with dancing rather than getting distracted by some guy at a table. It's like turning the TV off in a room full of people; they'll turn and start talking to one another. I went for combinations and blends that seemed a little odd on paper, but to me worked really well sonically, to keep it surprising rather than too linear or working towards some kind of crescendo. It's more about regular moments throughout than building to the last tune."

De cd is nog geen halve minuut lang of we horen jungledrums die worden overgenomen door een smerige, diepe bassline, de toon is gezet! Nog zo'n bassline klapper is de Tanka remix van 'Drums of Death - Transistor Rhythm'. Wat dat betreft kan je de buren alvast waarschuwen want de mix bevat een enorme dosis subwoofervoer. Madame's 'Realness' en 'One Hour' van Bot zijn hier het passende voorbeeld van. 'Never Shaved' van Rvbra heeft trommels, snares en is even een vreemde eend in de bijt. Naarmate de plaat vordert blijkt eigenlijk dat dit een uitstekende keuze is want de mix zet een tandje bij zonder dat je het merkt.

Dat Fake Blood geen man is van eentonige sets blijkt wel uit de diversiteit. Zo vinden we met Brodinski's 'Hypnotize', TWR72's 'Softcore' en 'War Drums' van held John Roman een paar dikke houseplaten. De techno liefhebber kan echter zijn hart weer ophalen bij de Zombies For Money remix van Steve Stark's 'Git Em' en Onoria's 'Headz Up'. Op nummertje 10 in de mix vinden we de Belgische helden: Mumbai Science. Met hun zo typerende stijl geeft Theo gas in de mix en komen we aan bij de Fake Blood remix van Forgetfulness. Het eigen werk van Fake Blood valt overigens tegen want ook de 'Pop?' remix en zijn eigen 'Wait A Minute' zijn matig.

Dat ook de échte oude housetracks niet geschuwd worden blijkt wel uit 'Jam The Mace' van House Syndicate en 'Aftermath' van de legende Nightmares on Wax. De steady Warp sound met de vage synth is een prima gekozen track. Eens te meer een bevestiging dat de DJ verstand van zaken heeft en regelmatig classics afstoft op zolder. Ook de fidgethouse liefhebber kan met Eats Everything's remix van 'Court Jester' genieten en maakt Volta's 'Mossing' de cd passend af.

Geïnspireerd door de club zelf probeerde Fake Blood een combinatie aan stijlen neer te zetten die je ook in een normale set van hem zou kunnen verwachten. Denk dus niet aan alleen de laatste hits maar ook klassiekers als bovengenoemde 'Jam The Mace' van House Syndicate. Een typische zet in de tracklists van Fake Blood want de man mixt wat hij lekker vind, past, goed samen gaat of op dat moment goed aanvoelt. De ideale ingrediënten voor een geslaagde Fabric mix.

Score: 75/100

www.fabriclondon.com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
 1. Special Request - Lolita (Warehouse mix)
 2. Brodinski - Hypnotize
 3. RVBRA - Never Shaved
 4. Drums of Death - Transistor Rhythm (Tanka remix)
 5. Madame - Realness
 6. Steve Starks - Git Em (Zombies For Money remix)
 7. Nightmares on Wax - Aftermath
 8. TWR72 - Softcore
 9. Mesa & King - Swerve Ball
 10. Mumbai Science - Impact
 11. The Black Ghosts - Forgetfulness (Fake Blood remix)
 12. Boy 8-Bit - Night Terrors
 13. House Syndicate - Jam The Mace
 14. Sable Sheep - Painting My Fur & Zebra Katz - Ima Read (acapella)
 15. The Untouchables - Dance To The Rhythm
 16. NT89 - Limbs
 17. Cause & Affect - Don't Like To Do That
 18. John Roman - War Drums
 19. Headz Up - Onoria
 20. Attaque - Toss Them Bodies
 21. Hoshina Anniversary - Vision
 22. French Fries - White Screen
 23. Bot - One Hour
 24. Wretch 32 - Pop? (Fake Blood remix)
 25. Happa - Bring It Back
 26. Keith & Supabeatz vs Slap In The Bass - Smoka (Douster remix)
 27. Funkystepz - Phantom
 28. Hot Pink Delorean - Court Jester (Eats Everything remix)
 29. Fake Blood - Wait A Minute
 30. Volta - Mossing

1 opmerking