Partyflock

Pete Tong & Riva Starr - Future Underground

 

Pete Tong & Riva Starr - Future Underground

door , gepubliceerd op , waardering: 90/100
De inmiddels alweer bijna 51-jaar jonge Pete Tong mag één van Groot-Brittannië 's meest vooraanstaande house artiesten heten. Vooral in dansend radioland is de man een begrip, wat ongetwijfeld is doorgeslagen in de bijna twee decennia bestaande en hooggewaardeerde 'Essential Selection' en 'Essential Mix' shows op BBC Radio 1. Daarnaast is de Engelsman al enkele jaren dj en host op zijn eigen feesten op Ibiza (dit jaar is hij weer terug van weggeweest in de roemruchte Pacha met zijn 'All Gone Pete Tong' avonden) en heeft hij al tientallen mixcompilaties (van house tot progtrance en techhouse) op zijn conto mogen schrijven. Last but not least, de man kan ook nog eens een aardig robbertje produceren. En dit tezamen maakt hem een meer dan complete dj.

Riva Starr is, vergeleken met oude rot Pete Tong, nog een groentje te noemen. De Italiaan die zich rond 2007 op de housemuziekkaart zette met opvallende remixen en releases op labels van o.a. Claude Vonstroke, Jesse Rose en Mark Knight is een inmiddels een graag gevraagd producer/remixer in de house en techhouse contreien. 2010 Was een topjaar voor hem en dat uitte zich in een volle draaiagenda (zo'n 200 gigs!) en een uitstorting aan tracks waar een Italiaans raspaard langdurig de hik van krijgt. Met zijn zeer eigen, jolige en bij vlagen toch serieuze stijl waarbij hij zich laat inspireren door alle uithoeken die house kent, is deze fonkelende rijzende ster samen met veteraan Pete Tong de aangewezen artiest om de heetste sounds uit de ondergrond aan de man te brengen. Middels deze dubbelcompilatie Future Underground presenteren beide heren dan ook de toekomst op het gebied van funky en warmbloedige techhouse.

Funky Underground

Wie trek heeft in een typisch clubgerichte compilatie vol funky (tech)house zit er met deze dubbelaar bestaande uit twee verschillend aangepakte mixen warmpjes bij de resterende lente- en komende zomermaanden. Zo kent Pete Tong's dik 57 minuten durend geheel eerst een royaal house/techhouse gedeelte met diverse oldschool house tintjes. Denk aan vlotte house ritmes met hier en daar wat pianospelen en vocalen die de housevibe goed weten te benadrukken. Zeker Maya Jane Coles mag in dit plaatje niet ontbreken, wat gelukkig ook niet is gebeurd. Met haar "What They Say" zorgt de Londense met haar groovende, eigentijdse oude house sound voor een extra boost aan de toch al uitermate genietbare fase. Halverwege komt de Ibizaanse techhouse inzetten en dat vertolkt zich door meer Balearische ritmes met speelse baslijnen zoals in Tom Flynn's "Circus Night" het daarop volgende "Amalfino" van Kaiserdisco (in de 2000 And One & DJ Madskillz Remix). Het opvallende aan deze mix is dat ietwat monotone momenten mooi worden afgewisseld door meer levendige. Zo bouwt Pete kundig en continu kleine hoogtepuntjes in en blijft de mix aangenaam op en neer flowen. Als dan ook nog eens zeer danslustopwekkende platen als Gary Beck's "Hands In Mine" en "Kawuriel" met voelbaar de Spaanse roots van Paco Osuna en Daniel Sanchez de mix besluiten, krijgt de eerste schijf een uiteinde die het verdient.

Zoals gezegd gooit Riva Starr het ook over de funky (tech)house boeg en sluit het begin van zijn mix erg lekker aan op de balearische atmosfeer waarin Pete Tong je achterliet op cd één. De onbezorgde en uitgelaten toon die kenmerkend is voor mediterraanse techhouse beats wordt meteen geweldig geïllustreerd door de zonnige en heerlijk gevonden Cajmere / Sandy Huner & 2000 And One mash-up. Riva Starr onderscheidt zich door zijn aparte, opgewekte en bij vlagen geniaal (bij elkaar) gevonden sound. Neem nu zijn fantastisch uitgewerkte en verdomd funky remix van Cajmere's (Green Velvet) klassieker (it's time for the) "Percolator". Die dikke drive die je inmiddels flink bij de ballen heeft, zal de mix dan ook niet meer verlaten. Riva Starr zou zichzelf niet zijn als hij, net als zijn repertoire, niet zou spelen met diverse sounds. Het is een genot om te horen hoe hij met leuke geluidjes, groovende bassen en andere techhouse ongein er zo'n tof en uitermate funky geheel van weet te smeden. Of het nu de diepere flow in Santos' "Hold Home" is, het bijna komische gebrachte zomerse in "Calypso" (van Round Table Knight vs Bauchamp) of het melige trompetgeschal in Caie! & Lagora's "Le Cher Rayonnent", de diversiteit aan sounds doen het in deze context meer dan goed. En in het vlotte tempo waarin de tracks op je losgelaten worden is stilzitten simpelweg onmogelijk!

Floor Filling Future Funkiness

Gegrepen door de funky flow die op beide zeer verzorgende cd's heerst, is het moeilijk stoppen met luisteren nadat een van beide cd's is aangeslingerd. Op cd 1 swingt Pete Tong met zijn ouderwetse housevibe in een nieuw jasje, later gevolgd door een meer mediterraans (tech)house geluid, zonder moeite zijn schijf door. Riva Starr pikt zijn mix op daar waar Pete gebleven was en dartelt via speelse en clubby grooves ruim zeventig minuten lang door je huiskamer. Beide mixen vol vloervullende beats vullen elkaar heerlijk aan en bieden eenieder die houdt van het swingende en funky techhouse geluid uit (voornamelijk) het mediterraans gebied twee schijven rond volop (dans)genot! 'Toekomst'? Jazeker! Maar 'Underground'? Na deze beleving echt niet meer hè!


Score: 90/100

www.petetong.com
www.rivastarr.com
www.defected.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1 - Mixed by Pete Tong
 1. Guti & Dubshape - Every Cow Has A Bird
 2. Deniz Kurtel Feat. Jada - The L Word (12" Version)
 3. Leon - Cause I Love You
 4. Savino Martinez - Piano Is Not Over (Dino Lenny Rework)
 5. Maya Jane Coles - What They Say
 6. Shonky - Les Shonkettes
 7. Maximiljan - Ready (Tapesh Remix)
 8. Pete Tong - Wardance
 9. Tom Flynn - Circus Night (Tong & Rogers Mix)
 10. Kaiserdisco - Amalfino (2000 And One & DJ Madskillz Remix)
 11. Dualton - Formula (Reboot Remix)
 12. N.E.R.D - Hypnotise U (Tong & Rogers Mix)
 13. Gary Beck - Hands In Mine
 14. Tong & Rogers - Headstrong
 15. Paco Osuna & Daniel Sanchez - Kawuriel
 16. The Japanese Popstars - Song For Lisa (Tong & Rogers Remix)
CD2 - Mixed by Riva Starr
 1. Cajmere Feat. Dajae - Brighter Days (John Made Remix) / Sandy Huner & 2000 And One - Tap Deux
 2. Riva Starr Pres. Starr Traxx - More (KiNk Remix)
 3. Tube & Berger - Kreidler Flory (Tapesh Remix)
 4. Prince Club - Mr. Freeze
 5. Cajmere - Percolator (Riva Starr Remix)
 6. Sean Miller - Chic Easy
 7. Gary Beck - Get Down
 8. Santos - Hold Home
 9. Edu Imbernon - Room 423
 10. Riva Starr Feat. Rettore - Splendidub (Pirupa Remix)
 11. Round Table Knights vs Bauchamp - Calypso (Zombie Disco Squad vs Miman Extended Version)
 12. Fausto Messina - Tomelas Frias
 13. Caie! & Lagora - Le Cher Rayonnent
 14. Rainer Weichhold & Heartik - Coucous (DJ Madskillz Remix)
 15. The Wizard Brian Coxx - My Dream (Accapella)
 16. Adam Port - Symphony (Leon Remix)
 17. Pablo Rez - Reclaim
 18. Steve Bug - As It Was
 19. Trescem - Turn On The Music (One More Tuuuune! Re-Edit)

9 opmerkingen

Pete Tong is gewoon een legende. Riva Starr gaat er een worden. Heerlijke CD en goede recensie (y)
:bier:

Uitspraak van Luukyeye op maandag 16 mei 2011 om 17:42:
Riva Starr gaat er een worden

Als ie zo doorgaat zeker ja.

Maar sjezus, wat een verdomd lekkere compilatie is dit.
Jammer dat het weer op dit moment niet echt meewerkt. :[
Lekkere mix-cd! Beide cds zijn prima. Fijne house en tech-house. Laat de zomer maar aanvangen ;)
Eldorado
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Luukyeye op maandag 16 mei 2011 om 17:42:
Pete Tong is gewoon een legende.­ Riva Starr gaat er een worden.­ Heerlijke CD en goede recensie

_o_
MvDJ
Artiest Ed live, MvDJ
Zow mijn interesse is zeker gewekt met deze recensie en tracklist!! Ga m ff halen (y)
ik hou der van...
Leuke recensie :yes:
Van prima kwaliteit inderdaad deze release (Y) Al heb ik persoonlijk niet zoveel met de mix van Pete Tong.
Die van Riva Starr vind ik wel erg lekker klinken :jaja: Origineel en verfrissend (Y)
Met haar "­What They Say"­ zorgt de Londense met haar groovende, eigentijdse oude house sound voor een extra boost aan de toch al uitermate genietbare fase.­ TRUE!!
laatste aanpassing