Partyflock
 

Gizmo - The History of Hardcore

anoniem gepubliceerd op
Gizmo - The History of Hardcore
28 oktober 2004
ArtiestGizmo
Genre: hardcore
Intro

Na Buzz Fuzz (deel één) en Dano (deel twee) is het Gizmo die deel drie van de Dreamteam edition van de History of hardcore serie voor zijn rekening neemt. De Haagse Ferry Salee (DJ Gizmo) draait binnen de hardcorescene al sinds het prille begin mee en vormt samen met Buzz Fuzz, Dano en The Prophet het legendarische Dreamteam. Met z'n vieren hebben zij deze verzamelserie samengesteld en willen zij de luisteraar laten horen welke platen belangrijk zijn geweest in hun carrière als hardcore-dj. Als extra bevat de cd ook nog een losse dvd, waarop we beelden van voor en achter de schermen kunnen zien, uit heden en (met name) verleden.

Audio

De cd beslaat negentien nummers en dat is eigenlijk niet eens zo gek veel. Dit houdt dan ook in dat de tracks er bijna volledig opstaan. Natuurlijk staan er een aantal klassiekers op deze cd, want zonder klassiekers geen geschiedenis. Ik denk dat we hier onder andere ‘The Hustle’ (Mad-e-fect), ‘Voel je die bass’ (J.D.A.) en ‘Braincracking’ (Neophyte) wel toe kunnen rekenen. Nummers die iedereen wel kent, maar om het toch niet al te voorspelbaar te maken, staan er een aantal minder bekende remixes van deze tracks op de cd. Denk hierbij aan Gizmo's mixmaster mix van 'Name of the dj' en de Bass-D & King Matthew remix van 'Voel je die bass'.

Behalve draaien, heeft Ferry Salee in zijn carrière ook de nodige platen geproduceerd. Zes hiervan kunnen we op deze cd terugvinden (onder andere ‘Dopeman’, ‘Achtung!’ en ‘The end of the beginning’). Zonder deze tracks zou de cd van Gizmo natuurlijk niet compleet zijn. Met Gizmo als dj kun je overigens alle kanten uit; oldschool, (early)hardcore, jump en hardstyle, hij draait het allemaal. Oldschool komen we echter niet op deze cd tegen. Hij had hier in principe de cd mee kunnen beginnen, maar hij heeft ervoor gekozen om meteen van begin af aan flink los te gaan. Met 'Geleihoofd', 'Achtung!' en 'Jiiieehaaaa' gaat het tempo op het einde van de cd zelfs nog eens extra omhoog. Al het bovengenoemde, tezamen met nummers als 'Drunken piece of shit' en 'Mindcontroller', vormt Gizmo zijn visie op de 'history of hardcore'.

DVD

De dvd laat een interview met Ferry zien in zijn eigen tuin. Tevens volgen we hem tijdens Mystery Land van dit jaar. Deze twee onderwerpen vormen de rode draad van de dvd. De beelden hiervan worden afgewisseld met beelden van vroeger en dit is eigenlijk nog het leukste gedeelte.

Zo zien we de drie broekies Buzz Fuzz, The Darkraver en Gizmo aan het produceren in de studio van de laatstgenoemde zijn huis. Dit levert erg leuke beelden op. Zeker wanneer ze in volle euforie na het produceren van een succesvolle track op weg zijn naar de platenmaatschappij. The Darkraver zit achter het stuur en is net als zijn twee metgezellen niet bepaald nuchter (‘we hadden een paar bacootjes en een half pilletje op). Met een snelheid van 160 kilometer per uur besluit The Darkraver om de motorkap eens open te doen, gevolg; de motorkap klapt met een enorme vaart direct tegen de ruit. Ruit kapot en daar staan ze dan langs de weg. Gizmo filmt het geheel, Buzz Fuzz staat er helemaal overdondert bij en The Darkraver staat op de motorkap te springen. Echt heel erg grappig om te zien.

Meer van dit soort oude beelden plus het interview waarin Gizmo verteld over zijn dj-carrière, maken deze dvd tot een zeer interessante toevoeging aan de cd.

Outro

Gizmo heeft op een prima manier zijn bijdrage geleverd aan de History of hardcore cd-serie. Door prima mixes van Buzz Fuzz en Dano op de eerste twee delen, lag de lat hoog, maar Gizmo zet deze lijn goed door.

Ik denk dat hij een prima tracklist samengesteld heeft, met een goede mix tussen klassiekers, wat minder bekende nummers (bij het grote publiek dan) en eigen werk. Dit tezamen vormt een mooi geheel. Vooral het einde van de cd spreekt mij persoonlijk erg aan, dit gaat namelijk flink tekeer. Maar ook nummers als ‘Mindcontroller’ en de remix van ‘Name of the DJ’ doen mijn hart sneller kloppen.

Wat ik verder opmerkelijk en leuk vind aan deze cd, is dat er een nummer op staat van iemand waarvan je het niet zou verwachten. Het gaat hier om track tien van Tom Ace. Ik denk dat een hoop mensen dit nummer wel zal aanspreken, het kent namelijk een echte ‘oude sound’. Echter, als men zou weten van wie het nummer afkomstig is, vermoed ik dat de vooroordelen en verwensingen meteen naar boven zullen komen. Het nummer is namelijk geproduceerd door niemand minder dan Tijs Verwest, beter bekent als DJ Tiësto. Apart, maar leuk dat dit nummer er op staat mijn inziens.

Is er dan helemaal niks negatiefs op te merken over deze cd? Nou weinig inderdaad, het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat het mixwerk van mij wel iets spectaculairder had gemogen. Temeer Gizmo iemand is die juist bekend staat om zijn draaikunsten. Het mixwerk is vrij standaard en niet echt spannend, jammer.

De dvd tenslotte vind ik een echte toevoeging. Vaak zijn dit soort dvd’s niet echt boeiend, maar in dit geval is het zeer zeker de moeite waard om te bekijken. Behalve mooie (oude) beelden, krijg je namelijk de nodige leuke weetjes te horen. Ook in het cd-boekje staat overigens de nodige interessante informatie. Alles bij elkaar vormt de cd een prima naslagwerk. Ik ben dan ook van mening dat de hele ‘History of hardcore’ serie een waardevolle toevoeging aan het huidige cd-aanbod is.
Tracklist
 1. DJ Mad-e-fact - The hustle
 2. Rave A Graphixx - S.A.W. 1 (mix 1)
 3. Plexus - Cactus rhythm (Stunned Guys remix)
 4. The Headbanger feat. Alee & Ruffian - Headbanger's theme
 5. Neophyte - Braincracking
 6. Hardsequencer - Braincrash
 7. DJ J.D.A. - Voel je die bass (Bass-D & King Matthew remix)
 8. G-Town Madness - Here it comes
 9. 6-Pack - Drunken piece of shit (mix 1)
 10. Tom Ace - Second game
 11. Square Dimensione - Baddest muthafucker (Buzzy’s anthem mix)
 12. DJ Skorp & DJ Pila - Mindcontroller
 13. DJ Gizmo - Dopeman
 14. Chosen Few - Name of the DJ (Gizmo’s mixmaster mix)
 15. DJ Gizmo - The guestlist
 16. Darrien Kelly & Scott Brown - Geleihoofd
 17. T.O.P.D.R.O.P - Achtung!
 18. Diss Reaction - Jiiieehaaaa
 19. DJ Gizmo - The end of the beginning

80 opmerkingen

Niet mijn favoriete deel van de serie tot nu toe. Maar wel erg lekker :D


En ik vind je nieuwe manier van recenseren ook goed :D
laatste aanpassing
 
Zitten wel paar leuke nummers tussen... In de winkel ligt the prophet ook al :)
deze is pas lekkerz vind deze het lekkerst van de serie :yes: :bounce:
[SBC] Asylum
Artiest {SHOWLIST artist 18514, 18515}
deel 2 is van dano ;)
niet nog eens van buzz fuzz

en het is niet echt een remix van Name of the DJ, maar gewoon 2 keer het zelfde nummer door elkaar heen gemixt. 1,1,2,2,3,3 enz
laatste aanpassing door een beheerder
niet echt een remix, maar zo staat ie wel op de cd ;) Dus het is een remix :D

En ehh, het foutje met deel2 is aangepast
goeie recentie! goed objectief gebleven, nie teveel afgedreven, leuke weetjes, ik wil al die cds echt graag hebben, nie dl... maar geld he... koop ze wel s als ik geld heb. Moet van mezelf toch meer over history van hardcore weten.

cool van thijs verwest dattie een hc nummer gemaakt heeft :D veelzijdig :)
 
Deel 4 is intussen ook uit.. mixed by The Prophet.. echt een leuke reeks dit (maarja das mijn mening he)
Charly Rocks
Artiest {SHOWLIST artist 13109, 55359, 47652}
Goeie cd, goeie recensie, gewoon: goed!
hmm redelijke cd..

p.s. die van dano vindk een stuk beter
laatste aanpassing
De hele serie is goed, maar die van Dano blijft idd de beste :yes:
 
En ik vind je nieuwe manier van recenseren ook goed :D

Thanks! (Y) :D

Ook voor Charly! en pass-out :)
"en vormt samen met Buzz Fuzz, Buzz Fuzz en The Prophet het legendarische Dreamteam."

Dano dus :)

Goeie recentie verder (y)
 
Ik weet trouwens ook dat het geen nieuwe versie is, maar het staat als iets dergelijks op de cd zelf en in dit zinsverband was het ook lastig om anders te verwoorden.

Wellicht was het beter om 'bekende (re)mixes' neer te zetten, maargoed om daar over te vallen is een beetje mierenneukerig ;)

Ik had het trouwens ook al gezien dat er twee keer Buzz Fuzz stond, maar ik kan het zelf niet aanpassen. Wordt aan gewerkt ;)
KevV
Werkzaam bij Storm
Artiest Kevv
jah echt een toppie cd :D

ff w88 tot ik geld heb ;)
Door prima mixes van Buzz Fuzz en Buzz Fuzz op de eerste twee delen,

buzz fuzz en dano dus ;)
maar goeie recentie! heb um nog nie maar ga um zeker halen, samen met the prophet
oke, morgen even die van THE PROPHET halen!!!

en dan heb ik ze alle 4:D en dan ga ik ze pas luisteren:D (best wel sonde eigenlijk heb ik 3 SUPER CD's liggen luister ik ze NOG niet:P achja, allemaal acheter elkaar aan :D heb genoeg te doen zaterdag:D:D:D

enne deze recentie is echt HEEEEEL goed! hou het vast want de 1e en 2e vond ik zelf te lang dradig;)
 
buzz fuzz en dano dus ;)

Shit weer eentje :( Ik heb per ongeluk de verkeerde dj-id's gebruikt..

enne deze recentie is echt HEEEEEL goed!
Thanks :D
laatste aanpassing
Darkraver gizmo en buzzy aan de xtc.. lachuh man :D Nog nie gehoord maar zal wel weer lekker klinken, hoewel ik Gizmo altijd iets minder vond als hardcore producer :$
Ben ze vorige week alle drie in een keer weze haluhhh, dit is gewoon een superserie!!! Wat een heerlijke muziek maakten ze toch in the EARLY DAYZZ!!
laatste aanpassing
Zeker wanneer ze in volle euforie na het produceren van een succesvolle track op weg zijn naar de platenmaatschappij. Darkraver zit achter het stuur en is net als zijn twee metgezellen niet bepaald nuchter (‘we hadden een paar bacootjes en een half pilletje op). Met een snelheid van 160 kilometer per uur besluit Darkraver om de motorkap eens open te doen, gevolg; de motorkap klapt met een enorme vaart direct tegen de ruit. Ruit kapot en daar staan ze dan langs de weg. Gizmo filmt het geheel, Buzz Fuzz staat er helemaal overdondert bij en Darkraver staat op de motorkap te springen. Echt heel erg grappig om te zien.

Wappie Tape! B)
leukste stukkie van de hele dvd B)
Goeie recensie, heb the Prophet deel ook al binnen moet dus alleen Gizmo nog.

Maareh 'overdonderD'
wel een aardig cdtje maar neit zo goed als die van dano :bounce: dvd ook maar ff gaan bekijken met dat auto stukje :D
dit is cker een gouwe ouwe in een nieuw jasie
Steve.
Artiest {SHOWLIST artist 42257, 122324, 18938}
:respect: Gizmo :respect:

vanavond komtie in de Bobs Uitgeest draaien:

Line-up:

Luna & Pila
Gizmo & Darkraver

Muziekstylen: hardhouse & Jumpstyle

dat word knallûh!!

leuk cd'tje :jaja:

ltur
en om niet te vergeten: super recentie ouwe!

maare, ikke vind persoonlijk die van Dano & The Prophet beter, maar gizmo is ook zeker lekkr, maar hij draait nu meer hardhouse, jumpstyle! das ook vet!!

latur :)
zag hem al liggen bij de free, had hem bijna gekocht als ik niet toevallig de 4-cd box "the history of rotterdam hardcore" voor dezelfde prijs in het schap had zien liggen. toch maar voor die 4 cdtjes gegaan en ze zijn geweldig :D
 
dano is het best :yes:
 
:yes:
vin m zekers lekker, toch blijer met Dano... nou Prophet en Buzz Fuzz nog...
 
leuk verslag, zal 'm ook maar eens aanschaffen!!!
dat nummertje van tiesto nr 10 blijft lekker, gizzy draaide m bijna altijd
 
Nu is het zon hardstylertje-hardbasser geworden
toch wel een goeie Cd
De platenkeus is veeeeel te makkelijk vind ik......alsof hij gewoon maar ff een paar plaatjes heeft gelegt die leuk in elkaar overlopen, maar meer ook niet........ te veel hitjes ook

DVD is wel leuk, alleen slaat het weer nergens op dat ze hem op ML volgen terwijl hij daar een Hardstyle setje draait :s........

Nee, veruit de slechtse van de reeks tot nu toe.......
zag hem al liggen bij de free, had hem bijna gekocht als ik niet toevallig de 4-cd box "the history of rotterdam hardcore" voor dezelfde prijs in het schap had zien liggen.
Je bedoeld die 4 CD's die iedereen al minstens 5 jaar in de kast heeft staan? Durven ze daar nu nog de volle mep voor te vragen? Afzetters!
kansloos
4 is er al wat zijn jullie traag
 
lekker ceeeetje van van dj gizmo,maar de mix van dano vind ik net iets beter,de andere twee delen moet ik nog aanschaffen
Dano is toch beter dan Gizmo, ik vind Gizmo zobiezo niet echt een top dj... ik vind hem niet thuishoren bij dit rijtje...
Ach ja iedereen zijn favo dj!
Maar gizzie is wel heel erg mixvaardig alleen jammer dat dat niet op deze cd terugkomt!

name of my dj is een remix van een geintje wat ie op hellraiser maakte,door em met dubbel te mixen!
Remeber zijn afsluiting in sporthallen zuid!
lekker cdtje, The Prophet editie vindt ik persoonlijk wat meer hebben
 
die tape waar ze het over hebbe heet de "WAPPIE TAPE" mij !!!!
 
Goede recensie Iguana! (Y)

Niets op aan te merken! :)

Na het lezen van deze recensie wil ik dit CD'tje ook zeker binnenkort horen, en dat is waar 'n goede recensie voor zorgt!
ik wil wel die wappie tape!!! wie heeft die hier...
 
vet!!!
 
Goede recensie Iguana!

Niets op aan te merken!

Na het lezen van deze recensie wil ik dit CD'tje ook zeker binnenkort horen, en dat is waar 'n goede recensie voor zorgt!

Thanks Jon, leuk om te horen :)
ik vind Gizmo zobiezo niet echt een top dj... ik vind hem niet thuishoren bij dit rijtje...


gizmo hoort wel in dit rijtje thuis, want gizmo maakt(e) een deel uit van het dreamteam, want de volgende deel, is the prophet aan de beurt....
nummer 4 ligt al in de winkel
Whehehehe die DVD lijkt me wat, met het verhaaltje van Darkraver.... tssss altijd gek jij Steve! :no:
De tracklist van deze cd ziet er zeker wel (y) uit alleen heb zowat alle nummers al..
 
is wel goed..
er is alleen al weer een nieuwe!
 
Artiest Clone
Heb ze alle 4 stuk voor stuk toppers, maar die The Prophet vind ik het beste!! :D :bounce:
Zitten vette nummers...
verder vindt ik hem tegenvallen !!!

Hardcore uit ROTTERDAM :respect:
Olash
Artiest Olash
godver ik moet echt de tracklist van the prophet hebben
want hij is al uit maar nog niet bekend:s
ff gokken anders welke der op staan

E-man - bassmachine
prophet - big boy's dont cry ofzo
masochist - killing scum(orginal mix)
prophet vs buzzfuzz - Go get ill(prophetmix)
vitamin D - tering
laatste aanpassing
 
Dvd-tje is wel leuk opzich ,buzz fuzz en die van dano vindt ik alleen beter.

Verhaaltje van steve met zijn motorkapactie is dan weer wel lol :D

Wat me opviel is dat Gizmo z'n fans helemaal niet bedankt aan het einde van de dvd :frusty: :S

Arrogant ofzo?
Gerard Karsdorp
Werkzaam bij Zero31 Events
Artiest {SHOWLIST artist 49044, 62152, 16594}
daar doen we niet aan.

ga hem maar gewoon kopen
 
want hij is al uit maar nog niet bekend :S
Als hij uit is, is hij toch ook al bekend? :S

Dit is hem in ieder geval:

01. the prophet - prophead intro
02. zolex - beautiful inside
03. the overloard ft. futura s - digital orgasm
04. mark v & poogie bear - stomp/like this
05. hardcore element vs bad news - tell the dj
06. aqua contact - cinderella
07. dr. macabre - poltergeist
08. e-man - bassmachine
09. the masochist - killing scum (promo remix)
10. chosen few - doomzday
11. d-boy - ok! allright
12. darrien kelly - the unknown mc
13. dj paul & the stunned guys - thrillseeka
14. the blaster - war is coming man
15. jones & stephenson - the first rebirth
16. the viper - exterminate
17. marshall masters - i like it loud
18. the masochist - no newstyle (buzz fuzz remix)
19. masters of ceremony - a way of life
20. the headbanger - no law
21. masters of ceremony - under control
22. dj nosferatu - pop goes the pistol
23. the prophet - big boys don't cry
24. weirdo & sim - go get busy
25. 3 steps ahead - drop it
26. bodylotion - always hardcore
27. turbulence - six millions ways to die
28. bald terror - drummachine (remix)
Lekkur cdtjuh,

Headbangers theme, ben nog steeds maar 1 van de weinige die hem compleet meezingt, misschien is wat meer pe0ns die het leren met deze cd O:)
Als hij uit is, is hij toch ook al bekend?

jah das ook alweer zo
probeerde eig te zeggen dat ie nog niet op de site van hoh te vinden was
maar goed iedergeval bedankt!
erg vet cdtje zo te zien
laatste aanpassing
Ik heb ze nu alle 4, en vind die van The Prophet toch wel de vetste! Heeeel strak gemixed!

En oh ja, die hellraiser mix waar Gizmo het over heeft op de DVD had ik ook nog op zolder liggen! Als je die nog kunt vinden moet je hem ff luisteren, die is erg strak!
 
01. the prophet - prophead intro
02. zolex - beautiful inside
03. the overloard ft. futura s - digital orgasm
04. mark v & poogie bear - stomp/like this
05. hardcore element vs bad news - tell the dj
06. aqua contact - cinderella
07. dr. macabre - poltergeist
08. e-man - bassmachine
09. the masochist - killing scum (promo remix)
10. chosen few - doomzday
11. d-boy - ok! allright
12. darrien kelly - the unknown mc
13. dj paul & the stunned guys - thrillseeka
14. the blaster - war is coming man
15. jones & stephenson - the first rebirth
16. the viper - exterminate
17. marshall masters - i like it loud
18. the masochist - no newstyle (buzz fuzz remix)
19. masters of ceremony - a way of life
20. the headbanger - no law
21. masters of ceremony - under control
22. dj nosferatu - pop goes the pistol
23. the prophet - big boys don't cry
24. weirdo & sim - go get busy
25. 3 steps ahead - drop it
26. bodylotion - always hardcore
27. turbulence - six millions ways to die
28. bald terror - drummachine (remix)

Deze mis je alleen nog, komt door the first rebirth heen!!
- Hardsequencer – Braincrash
laatste aanpassing
 
MMM!!!!!!! een redelijke cd -xxxx-jes melissa
laatste aanpassing
hahaah,history of hardcore wat een verkoop naam zeg ,vooral als je history nosferato eropzet.
Leuk cd-tje, maar ik vind deel 4 van The Prophet beter :yes:

Vooral het nummer van DJ Paul & The Stunned Guys:
Thrillseeka blijft lekker!!!!
laatste aanpassing
the history of hardcore wrede cd's moet ze allemaal hebben
Heb ze allemaal ORIGINEEL :yes:
 
Ik heb ze ook alle 4 origineel, ze zijn het meer dna waard!! :yes:
tsja!
Plexus Rules! Braincracking.. Hmm leuk maar beetje commerciele zooi. Verder leuk cdtje !
 
Werkzaam bij Demon Dance Events
Ik heb nu alleen die van buzz fuzz gehoord en die is geweldig! :respect:
Nu de andere 3 nog
 
heb ze nu allemaal,orgineel :d
oordeel:audio

dano en buzzie springen er echt uit

prophet en gizmo veel hitjes,maar ook dat is natuurlijk oke

gewoon mooie collectie(y)
 
***** Uitstekend! Veel beter dan die van Dano. Gizmo is de bom :)
 
ieder zen stijl he :)
 
zeker een goeie cd lekker ouderwets ragge :)
nummertje 4 en 5 ohhhhhhh hhhhheeeerlijk!
 
De cd van dano is de beste!
 
:) lol
 
Werkzaam bij Audiophonik
Artiest Amanael
jammer hoor zo ouderwets vind ik m niet :S
wel leuk gemixt en leuke tracks maar niet wat ik d8 van History of hardcore maja toch wel leuk om te luistere.
 
als iemand dit leest, The Prophet draait tegenwoordig vaak een mix van Jones & Stephenson - The first rebirth & The blaster - war is coming man. Heeft deze mix een naam of doet ie het gewoon zelf????? hij is wel vet gemixt:) O.a op Q-base 2006 en Defqon 2007

mail me asjeblieft mocht ie een naam hebben.