Partyflock

Trance World 11 - Mixed by Ashley Wallbridge

 

Trance World 11 - Mixed by Ashley Wallbridge

door , gepubliceerd op , waardering: 84/100
De jonkies nemen de trancetouwtjes in handen. In ieder geval waar het deze serie betreft. Op de vorige editie stonden de jonge honden W&W aan het roer en op deel 11 is het de pas 22-jarige Ashley Wallbridge die zijn muzikale kunsten ten toon mag spreiden. In een vergrijzende wereld past Trance World een verjongingskuur toe.

Stoke on Trent in de Engelse Midlands, daar komt hij vandaan, maar de laatste paar jaar zag hij de halve wereld al. Dat krijg je ervan, wanneer je in zo’n rap tempo de internationale tranceladder bestijgt met sterke producties en remixen. Vijftig in totaal al, terwijl de man nog maar zo kort bezig is. In 2009 vestigde hij definitief de aandacht op zich met ‘Faces’, het hitsucces dat hij samen met Andy Moor uitbracht op AVA Recordings (onderdeel van Armada). Die aandacht hield hij vast met succesvolle opvolgers als ‘Shotokan’, Chimera’, en ‘Harmonies/Melodies’. En die aandacht gaat hij voorlopig niet kwijtraken, nu hij met zijn nieuwe single ‘Walk on water’ de dance charts bestormt én hij het elfde deel van Trance World voor zijn rekening heeft mogen nemen. Of wat te denken van zijn aanstaande debuut artiestenalbum, dat voor eind 2010 op de planning staat. Ashley Wallbridge is hotter dan Megan Fox in minirok.

CD1

Het begin van de eerste cd is erg timide, meteen een dusdanig bedaarde Airwave remix van Maor Levi’s ‘Chasing love’ dat ik even de cd-speler check of ik het juiste album er wel in heb gelegd. Maar dat is weldegelijk het geval. Pas bij de derde track gebeurt er wat met de luisteraar, dankzij het heerlijk warme akkoordenschema van ‘Eleven eleven’ van Audien. En op track vijf zijn we definitief waar we wezen willen, en dat is bij de typische uplifting trancemelodieën met mooie langgerekte breaks waar we Ashley Wallbridge van kennen en om waarderen. Prachtplaat van Pulser getiteld ‘In my world’, gevolgd door de nu al klassiek geworden klapper van Arnej uit 2008, ‘They always come back’. Terugkomend, zoals voorspeld dus, in de Barnes & Heatcliff remix. Dan weet je dat je een lekker diepe versie kunt verwachten, en die krijg je ook, ik vind ‘m zelfs fantastisch! Al moeten de heren B&H onderhand oppassen dat hun kunstje niet uitgewerkt raakt. Alles bij elkaar veel genietbaars op deze eerste schijf, onder meer van Mohawk & Marco V (grappige naam als je bedenkt dat Mohawk bestaat uit Marco V en Benjamin Bates, maar goed), een remake van het uit 2002 stammende ‘Sanctuary’ van Origine, het schitterende ‘Twilight tonight’ van Arty en de sterke single van Ashley Wallbridge zelf, ‘Walk on water’ met de stem van Elleah Lecap. Dat is zijn handelsmerk aan het worden, overtuigende tranceplaten met een mooie vocaallijn. Ik noem ze voor het gemak even Ashliedjes.

CD2

Vergeet ik nog iemand te vermelden van de eerste cd? Ja, de mooie afsluiter ‘Symphonica’ van Daniel Kandi (en executive producer Leon Bolier). Van mij mag deze talentvolle Deen ook wel eens een TW deel toegewezen krijgen. Kan iemand dat doorgeven? Dank u. Goed, CD2 dus. Deze vangt aan met ‘Revolution in you’ van Alexander Popov en die plaat doet me zo sterk aan ander trance werk denken dat ik het niet onvermeld kan laten. Wie helpt me? Voorts niets dan complimenten aangaande deze tweede mix, waarvan ik met name geniet van ‘Behind your smile’, de nieuwste productie van de vaderlandse helden Stijn & Roland aka Vast Vision, die er met ondersteuning van vocaliste Fisher wederom een onvergetelijk kunststuk uitgooien. Mat Zo blaast ook een lekker stukje mee met ‘Near the end’ en wat te denken van de zéér geslaagde Ørjan Nilsen remix van ‘Someday’ uit 2005 van het legendarische duo Whiteroom (Andy Moor en Amy White)… om je vingers bij af te likken. Een knallend sluitstuk met dampende tracks van onder meer Jorn van Deynhoven & Manuel le Saux en Ernesto vs Bastian bewijst dat aan de opbouw van deze dubbelcd beslist aandacht is besteed. En ook dat is een pluspunt.

Oor-deel

Uiteraard is níets op deze planeet hotter dan Megan Fox in minirok, maar een mens moet af en toe een statement maken. En zelfs een recensent is maar een mens. Het statement dat Ashley Wallbridge met deze elfde Trance World maakt, is dat er in de wereld van de trance met deze man de komende jaren flink rekening gehouden moet worden. Prima mixcompilatie!

Score: 84/100


www.ashleywallbridge.com
www.armadamusic.com

pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin – Chasing Love (Airwave Remix)
 2. Pedro Del Mar feat. Ridgewalkers – Tears Of The Dragon (Pedro Del Mar’s Analog Mix)
 3. Audien – Eleven Eleven
 4. Faruk Sabanci – The You In Me (Tom Fall Remix)
 5. Pulser – In My World
 6. Arnej – They Always Come Back (Barnes & Heatcliff Remix)
 7. Origene – Sanctuary (Gafry & More Remix)
 8. Arty – Twilight Tonight (Arty Remode)
 9. Marco V and MoHawk – Zero One
 10. Tritonal feat. Christina Sota – Hands To Hold Me
 11. Ashley Wallbridge feat. Elleah – Walk On Water
 12. Gareth Emery feat. Lucy Saunders – Sanctuary
 13. Sneijder feat. Elsa Hill – We Are Living (Lost Mix)
 14. Mark Eteson – Blackboard
 15. Daniel Kandi pres. Timmus – Symphonica
CD2
 1. Alexander Popov – Revolution In You (Main Mix)
 2. Mike Danis – We Were Once Beloved (Paul Vernon Remix)
 3. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin – Chasing Love
 4. Gaia – Aisha (Ashley Wallbridge Remix)
 5. Ralph May vs Intersonic – Luminous Flux (Trance Mix)
 6. Vast Vision feat. Fisher Behind Your Smile (Maor Levi Remix)
 7. Mat Zo – Near The End
 8. Jordan Suckley – Tarzan (Phase 2)
 9. Whiteroom feat. Amy Cooper – Someday (Orjan Nilsen Remix)
 10. D-Mad – At Night (Abstract Vision & Elite Electronic Remix)
 11. Claudia Cazacu – Cafe del Mar (Claudia Cazacu’s Couture Mix)
 12. Juventa – Bente
 13. Adam Nickey – Altara
 14. Jorn van Deynhoven & Manuel Le Saux – Nardo (Jorn van Deynhoven Mix)
 15. Ernesto vs Bastian – Hyper Globe

14 opmerkingen

Een van de betere edities uit de serie (Y)
Misschien toch maar eens checken. Eigenlijk was ik al afgehaakt met deze serie. :)
Arnej - They always come back (barnes & heatcliff remix) :respect:
Volgens mij vind ie Chasing Love van Maor Levi wel cool.­ Sowieso wel goeie tracklist, dat zeker.­ Was de serie (nu al) klein beetje vergeten.­ Misschien omdat de laatste best snel achter elkaar uit kwamen
Uitspraak van Le_Reaux op maandag 8 november 2010 om 20:09:
Misschien omdat de laatste best snel achter elkaar uit kwamen

Dan vergeet je de serie toch juist niet sneller?
Hebbe hebbe hebbe!
Eldorado
Werkzaam bij Partyflock
Ik denk dat ik deze maar effe ga checken!! Ik vond de laatste twee delen wat minder!! Wellicht gaat deze editie de serie weer uit het slop helpen
Uitspraak van Iguana_ op maandag 8 november 2010 om 20:22:
Dan vergeet je de serie toch juist niet sneller?

Nou ja, ze kwamen zo snel achter elkaar uit, de kwaliteit ging er niet echt op vooruit (niet dat ze ooit heel slecht waren). Dus sindsdien heb ik er eigenlijk geen aandacht meer aan besteed, en nu zie ik deel 11 hier langskomen. Die ziet er in ieder geval weer veelbelovend uit wat tracklist betreft :)
Ik ben deze naam al zo vaak tegengekomen op internet de laatste weken dat ik dit album maar eens geluisterd heb. Merendeel van de platenkeuze vind ik goed, maar ik vind wel dat er weinig lijn in de mixen zit. Veel van de hak op de tak en niet echt een emotionele lijn in het hele verhaal, iets wat ik bij trance toch altijd wel een vereiste vind. Een 7,0 van mij. :)
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op woensdag 10 november 2010 om 18:22:
Merendeel van de platenkeuze vind ik goed, maar ik vind wel dat er weinig lijn in de mixen zit.­ Veel van de hak op de tak en niet echt een emotionele lijn in het hele verhaal, iets wat ik bij trance toch altijd wel een vereiste vind.­

Zelfde geldt voor Digital Society Volume 3 - cd 1 die ook door hem gemixt is. Leuke platen, totaal geen lijn. Daarom besloten deze CD niet aan te schaffen :)
Dj Magma
Artiest Magma
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op woensdag 10 november 2010 om 18:22:
Veel van de hak op de tak en niet echt een emotionele lijn in het hele verhaal, iets wat ik bij trance toch altijd wel een vereiste vind.­

:yes:
Nou, beide mixen gleden soepel mijn oor in. Heb me prima vermaakt met de fijne tunes die hij heeft geselecteerd, zonder me aan iets te hebben gestoord.

Wallbridge (y)
Die Revolution in you is net een remake van Armin van buuren's Mirage, beetje jammer.­