Partyflock
 

Verslag van Dancetour, 28 augustus 2005

door , gepubliceerd op
Dancetour
22 juli 2005
Een gratis feest op het Malieveld in Den Haag met alleen maar grote namen! Da's gewoon te gaaf om te laten lopen. Zeker met het mooie weer van gisteren besloten Jane en ik de tram vanuit Loosduinen te nemen richting het Malieveld.

Rond half 4 kwamen we aan en het was direct al druk. Tja, wat wil je? Het was mooi weer, dus Den Haag zou wel uitlopen voor zo'n feest. En dat was ook volledig waar. Zo'n 4 tot 5 duizend mensen (ik heb ze niet geteld. tis een ruwe schatting) waren afgekomen op dit feest.

Toen we aankwamen had DJ Jean moeten draaien, maar die was voor de verandering te laat, en kwam pas om 15.45 uur aan, terwijl hij om 14.45 had moeten starten!
(Misha had de aftrap om 13.00 uur, hebben we gemist. )
Voor Jean draaide 'anthony'? Mc Da Silva was niet altijd even goed te verstaan, maar die naam kreeg ik door. Hij stond niet aangekondigd, maar zal (met alle respect) wel een 'opvuller' zijn geweest, totdat Jean zou verschijnen. Toen Jean begon kwam wel het hele malieveld los, want hij draaide super commercieel. Allemaal bekende house-deunen, zoals de house versie van Nirvana. Maar ja, hij draaide maar drie kwartier, want de volgende stond alweer te wachten.
Na Jean kwam Rank 1. Die had het lastig, want het haagse publiek wilde gaan op bekende nummers, en de weliswaar hele mooie trance van Rank 1 kwam hierdoor niet geheel tot z'n recht. Het bleef een beetje mat. Na Rank 1 was het tijd voor de haagse held. Remy. Ik had 'm nog nooit horen draaien, maar dit vond ik echt grandioos! Heerlijke aparte stamp-platen en de sfeer zat er erg goed in. Vraag me niet naar z'n stijl. Er zullen onder PF'rs grotere kenners van de stijlen zitten. Het malieveld was erg goed gevuld en de sfeer werd volgens mij ook mede bepaald door het feit dat alles gratis was. (entree, toiletten)
Hierdoor neem je toch genoegen met alles wat je krijgt. je hebt er tenslotte niet voor hoeven betalen.

Tijdens de set van Remy kwam er zowaar een verrassing ten tonele. Gizmo nam even de draaitafels over van Remy om 3 plaatjes te draaien. Voor mij had hij het niet hoeven doen, want er kwam geen hardstyle aan te pas. (en dat had ik wel gehoopt)

Na 15 min Gizmo kwam de held van de dag eindelijk op het podium. Marco V.
Tjonge, wat draaide hij een weergaloze set! Het publiek, dat er toch al lekker in zat, ging nu volledig uit z'n dak. Een heerlijke sfeer met geen problemen. En daar was ik eigenlijk wel bang voor vantevoren. Conclusie: Een prima georganiseerd feest! Het geluid stond wel erg zacht (vergunning?)
Wij stonden vrij vooraan en konden nog erg goed praten met elkaar.
Jean: 7 (omdat hij te laat was en nog geen uur draaide)
Rank 1: 6 (omdat hij zelf ook vrij lauw op het podium stond)
Remy: 8
Marco V: 8,5 (had 't helemaal naar z'n zin!)

Ik weet nog niet hoe je foto's bij je verslag kunt plaatsen. je kunt ze nu vinden op: http://zwaardski.web-log.nl

15 opmerkingen

duidelijk verslag...............
Hm - ik had echter het gevoel dat bij Rank 1 alle nog lekker in de muziek zaten, en de eerst uur Remy de hele sfeer eruit ging. Was dus ook echt niet blij met Remy... saaie techno. Marco V was wel weer o.k. En niet vergeten - de vechtpartij! :D Ja, het was weer feest in Den Haag!
Duidelijk, leesbaar verslag!!! Vanaf Rank 1 kan ik alles volgen, toen liepen we namelijk pas het veld op ;)
Werkzaam bij Zwaardski
To = Pinkchick:
Rank 1 goed? Remy minder? Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen..!
Vechtpartij? Dat moet dan na half 10 zijn geweest? Ik heb niets gemerkt..
 
Remy en zijn tech house super :yes:

Vond remy toch wel errug strak draaien en goeie platenkeuze ook :yes:
 
En wat voor een vechtpartij! Rond de 100 man die de ingang bestormde...omdat een haags matje eruit werd gegooid...Ik stond er bij en keer er naar :yes:
 
Werkzaam bij Mainstream Events
wanneer was die vechtpartij dan?
heb er niks van meegekregen haha

maar van mij mag dit een terugkerend evenement worden
Marco V draaide echt super ! :bounce: (&Remy ook hoor ;P)
Vechtpartij was vrij vroeg - half zeven of zo? Blijkbaar heeft beveiliging geprobeerd een koploper van midden-noord eruit te trappen. Hm... Wat gebeurt dan, op n feest in Den Haag - ja hoor, de beveiliging kreeg klappen en ging vluchten. :)

Als je met de rug naar de stage stond was het links richting dranktentjes - ik zag ook alleen het halve veld er naar toe lopen (typisch Haags), hoorde later wat er gebeurde...
 
echt genoten!
goed verslag trouwens~!
Goed verslag en MOOIE foto's !!
Een aantal andere fotos (en verslag) kun je ook nalezen op http://mackermd.web-log.nl/log/3427397
Ook is er zo'n 90 minuten videomateriaal dat binnenkort volledig GRATiS is te bekijken via http://www.unlimitedfriday.com/
Er staan ook ruim 100 foto's van DANCE TOUR 2005 - Den Haag.
Ik heb het gevecht van iets te dichtbij gezien, maar daar vielen rake klappen inderdaad.. En tja, die beveiliging was nou ook niet optimaal (ik zag bv. 2 meisjes lopen die ik met mijn lolly omver had kunnen gooien in beveiligingspakjes..)
En verder vond ik het maar kut:D
Ach ja, dat heb je als je niet van trance en techno houdt;)
Dat feest was gewoon kut!! Ik ben niet verder gekomen dan de ingang omdat ik die 100 man op me nek had hangen, de worldwide security was een beetje zenuwachtig volgens mij, vandaar dat ze dus met veel mensen erop doken, ging ook nog eens om helemaal nix dus lekker kut dus!!
Het is maar te hopen dat deze stoere jongens van worldwide secutity er zaterdag ook bij de beatstad zijn, als de earing en kane enz. optreden.
laatste aanpassing
 
topverslaggie hoor.
Op zich een leuk verslag wat de muziek en DJ's beschijft maar niet helemaal de sfeer.

Ik heb de nodige parties bezocht maar niet eerder zo'n sfeer meegemaakt als hier in Den Haag. Er waren hele hordes die er duidelijk niet waren voor de muziek. Strakke blik in de ogen en er alleen maar voor de drank en een mogelijke matpartij.
De vechtpartij begon rond 18.30 en was gelukkig snel in de kiem gesmoord maar de sfeer was wel gezet. Wat mij betreft geen partysfeer als die er was op andere Dancetours zoals Leeuwarden of de dag er voor op Mysteryland.

Maar dan ook mijn positieve beleving van een prachtige zomerdag. Muziek en DJ's waren zeker niet verkeerd, Rank 1 en Remy waren zeker lekker op dreef, is ook helemaal mijn muziek maar Marco V. maakte de dag toch wel af. Lekkere harde beats en een paar lekkere mixen met oude popklassiekers vielen er goed in bij een publiek wat grotendeels deze muziek niet kende.

Dus sfeer voor mij een 4, DJ's gemiddeld een 7.5
laatste aanpassing