Partyflock
 

Verslag van Capital, 8 oktober 2004

anoniem gepubliceerd op
Capital
26 augustus 2004
Het paard van troje. CAPITOL

Normaal rapporteer ik mijn belevingen. Het geen dan als een verhaal aan elkaar wordt gebreid met details, en gegevens van een avond.
Sommige mensen vinden dan dat mijn verslag niet overeenstemt met hun visie op deze avond. Dat mag, ieder heeft zijn of haar beleving op een feest. Gelukkig maar!
Sommige Dj`s kunnen je naar huis sturen met dezelfde beleving zo als iedereen het heeft ervaren. Daarom gisteren Capitol met Paul van Dyk.

De Radio ID&T genaamd gaf al de hele week vrijkaarten weg voor deze speciale gebeurtenis. Den Haag zou dan dus de stad worden, en het Paard de locatie.
Helaas moest Paul van Dyk de vorige keer daar zijn optreden af zeggen. En dat was voor Den Haag al de derde keer dat hij annuleerde.
Mij overkomt zo iets nooit, dus ik ging met volle vertrouwen al lachend de hele week op pad, om de beleving een zetje in die richting te geven.
Tegen de middag schakelde ik in mijn dagelijkse dingen, af en toe de radio aan.

ID&T zou immers deze avond tussen 19:00 en 20:00 uur Paul verwelkomen, in hun studio. En hij zou daar dus een set weg geven.
De avond viel, de messen geslepen en het strijdplan klaar. Geestelijke bevrijding zou me tegemoet komen, en Paul de verlosser. Net als op Sensation, en Innercity.
Het toppunt van onbeschrijfelijke mooie dromen en gebeurtenissen, op zijn klanken en platenkeuze.
Rond 18:00 kwam het nieuws dat Paul van Dyk een vlucht later zou pakken. En dat hij niet in de studio zou kunnen zijn, maar nog wel op tijd in het bijbels geachte Troje.

Als compenstaie van zijn afwezigheid, draaide ze een uur lang zijn set van Sensation white. Ik had daar destijds al een hele duidelijke visie over. Het geen hij daar ten gehore gebracht had. Maar mijn gezelschap deze avond deelde dit dus duidelijk niet.
Zij hadden een andere beleving gehad. (voor het eerst dan de mijne). Terwijl we voor deze avond altijd op dezelfde lijn hadden gezeten. Qua muziek, denken en beleven.

In mijn ogen gooide Paul van Dyk tijdens Sensation een oorlog in onze hoofden, door monotoon, en tomeloos, gedreun ten gehore te brengen.
Geen afleiding maar concentratie op de muziek, om geen leuke gedachte erbij te krijgen. Die zou dan omgezet worden in frustratie, en hoe hij dan verder tewerk zou gaan snapte ik met al mijn verstand dus niet.
Het werd op Sensation 01:30 uur, en iedereen stond zo strak als een balletje. Waar wij ons ook begaven.
Wie je ook aan keek, wat je ook opmerkte, niemand stond er ontspannen bij. En ik trok gelijk deze conclusie.
Paul van Dyk draait KUT, die had met dit soort onzin gewoon op de BlackEdition moeten staan. Dan had hij Pavo en kornuiten van de mat gedonderd er mee.

Steeds grotere frustraties namen de overhand. TOT 01:40 in mijn beleving. Toen gooide hij er dus allerlei zalige rustgevende en verbroederende platen op, en creëerde een gevoel van ongekende saamhorigheid. Mensen werden blij, vergaten hun zorgen, en vielen elkaar in de armen. De vredestichter Paul van Dyk had zijn werk gedaan. En samen gingen we op een droomvlucht naar de wereld die hij had gecreëerd.
Magistraal gevonden, en uitgevoerd. Stralend door die grote blauwe ogen die vroeger onder het juk van de oost Duitse splitsing zoveel hadden geleden.

Dan ben je dus echt uniek, als je dat kunt realiseren. Maar wederom dat was mijn beleving. Die bevestiging viel dus voor mijn voeten tijdens deze set op de radio. 19:40 uur exact Uderworld met born slippy. Dat was de bevrijding op ongekend niveau. Daarna kon hij doen en laten met je wat hij wilde. En deed dat ook. ID&T mixte het vervolg van het tweede uur er aan vast, maar had dit nooit mogen doen. Zo leek het wel een onafgemaakt verhaal. Maar ja ID&t denkt het tegenwoordig allemaal zelf uit te hebben gevonden. En teert daar nog een tijdje op. Maar staat niet open voor nieuwe invloeden of belevingen. Dan waan je jezelf god. Dat loopt altijd verkeerd af.
Die voorspelling doe ik ze via deze weg.

Met die gedachte opgetogen in de auto op weg naar Het Paard.
Aangekomen in Den Haag, en onderweg lopend naar de plaats waar het allemaal zou gebeuren, vroeg ik me af wat hij nu weer in gedachte zou hebben. Ik hoopte een trance set. Net als op een uur lang Innercity.
Bij de deur kwam de verlossing. Hij was voor de vierde keer gecanceld en had zijn vlucht gemist. Geen Paul van Dyk en een andere beleving in het verschiet dus.
Wie er ook zou draaien, wat er ook zou gebeuren, welke beleving ik hier zou op doen.
Het LOT stond vast.

Met positieve gedachte stapte ik binnen, met bedenkelijke weer buiten. Maar deze dag er na. Viel mij de eer ten deel. Die me voorgoed zal wijzen naar de goede en door gevoel geleide keuzes.
De vervangende dj`s, platendraaiers, mixers, en eigentijdse componisten achter de draaitafels. Maakte een enorme vergissing in mijn ogen.
Iedereen was teleurgesteld in het onderbewustzijn, dat Paul weer niet kon komen. En wilde dus blije en vrolijke muziek horen. Wat viel ons ten deel.
Deephouse, diepe progressive klanken, Techhouse, en garage electro.
Nou Nou Nou daar werden we vrolijk van.

Niet dus. Wel gingen we allemaal bij onszelf te raden. En waren allemaal in gedachte verzonken. Onze zonden overdenken. En dingen een juiste plaats geven uit het verleden.
De locatie het Nieuwe Paard werkte daar echt helemaal aan mee. Het is de perfecte locatie om deze muziek te laten horen. Langzaam drong het tot me door. Dat deze beleving een hele andere was dan die ik gewend was. En dat de Dj`s het dus wel snapte maar ik in het begin niet. Ik stoorde me net als iedereen aan het feit dat Paul er weer eens niet was.
Erick E draaide vorige week techhouse, harddance, en deephouse, terwijl ik dat de volgende dag niet geheel kon waarderen. Maar achteraf niet snapte.

Nu past alles als een puzzel in elkaar. De mensen die ik aan nam voor echte kenners, kwam ik toevallig daar tegen. Ongeacht of Paul nu wel of niet kwam. Kwamen deze toch voor de sfeer en entourage om dit te ervaren.
Deephouse kun je niet horen, dat moet je ervaren en voelen. Zo geschiede. Niet ter plaatse. Maar erna. Zelfs nu nog tijdens het vertellen van deze belevenis, vallen er elke seconde puzzelstukjes op hun plaats, en is de puzzel bijna af. De ontbrekende stukjes moet ik zelf gaan vinden. In nieuwe mensen, ontdekkingen, belevingen, en ervaringen.

Dat heb ik dus geleerd van deze avond, weinig vrije klanken, of composities ter compensatie dat van Dyk er weer eens niet was.
Maar tomeloze mooie annecdotes, gesprekken en belevingen van andere mensen die deze avond aanwezig waren. Ik heb veel geleerd, en dacht alles al te weten. Dat falen is een verlossing. Samen weten en kunnen we meer.
Alleen al door te luisteren naar muziek, en geen vooroordelen te hebben, of teleurstellingen mee te dragen. Dat is het Lot, en die had deze avond voor mij en heel veel andere gepland.

De perfecte locatie, met de perfecte mensen, personeel, (respect), en vrienden. Scheen het licht aan het einde van de tunnel feller en heviger dan ooit. Om met die wetenschap ook van andere mensen en dj`s te kunnen gaan genieten die we nu wel snappen.
13 November is de vervangdatum van Paul van Dyk in het Bijbelse Troje.
Of ik daar bij ben? Ik weet het niet. Spontane gebeurtenissen zijn de mooiste belevingen. Die van gisterennacht, de leerzaamste tot nu toe. En verder denkend aan Paul van Dyk. Als die daar gestaan had. Had zijn set er waarschijnlijk eentje met diepe grooves, en diepe progressive klanken geweest. En had dat mijn ongelijk betekend, over zijn trance set die ik in gedachte had.
Gelukkig ben ik ook maar een mens.

Maar wel eentje met een beleving die ik wil delen met jullie. Zodat iedereen er voortaan positief zich op kan in stellen, al ziet het er nog zo donker uit. Met muziek, en in het dagelijkse leven.
Soms moet je feesten, soms moet je denken. Maar altijd blijft het een belevenis zoals jij hem zelf hebt ervaren.
Deel hem dan ook met andere.

Carl Bruijnseels.
PARTY REPORTER………Sorry Belevenis verslaggever.

PS: De totale bevrijding werd een feit, maar dat is een persoonlijke beleving die ik niet kan delen. Afrekenen met je verleden, zodat de toekomst overblijft. Er is alleen nog vandaag en morgen, neem het verleden mee als bagage. Maar onthoud de mooie dingen er van. NIET DE SLECHTE, wie mij kent. SNAPT HET NU PAS HELEMAAL. Positief blijven denken, en ingesteld blijven, ook jij………. Naam bij de schrijver bekent. Alles vergeven en vergeten.

Toeval bestaat niet meer…………. het LOT heeft die plaats voor altijd ingenomen.

7 opmerkingen

Tjah, ik ben er ook geweest, normaal ga ik niet naar dit soort feesten, maar ik ging met een vriend. Ik kan niet zeggen dat het fantastisch was, je verslag is wel oké :)... Het feest viel me nogal tegen, mocht wel harder... maarja, ik hou ook meer van Hardcore he ;)
Werkzaam bij Partyflock
leuk verslag!

ik kwam ook echt voor PvD, ja en om foto's te maken.
maar als ik had geweten dat PvD niet kwam dan was ik er ook niet geweest....

omdat ik er toch was heb ik er maar het beste van gemaakt en zoveel mogelijk genoten van het feest.

ik ga zo eens mijn foto's uitzoeken, kijken of het wat geworden is...
 
Artiest {SHOWLIST artist 48220, 6267}
pfffffffff wat een verhaal, snap er geen reet van :S
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
blijf puzzelen...
Tijdens de vorige Capital in de Statenhallen kwam Paul van Dyk ook al niet.

Dat hij nu weer niet is gekomen geeft toch mijn bedenkingen bij de organisatie :S
 
Toch raar. Als hij eerst in de studio van ID&T moest zijn, maar dat niet haalde, kan je toch moeilijk zeggen dat zijn vlucht gecancelled is? Ik weet niet waar Paul zat, maar vanuit Berlijn vliegen er toch zeker meerdere vliegtuigen per uur naar Nederland? Beetje slap verhaal vond ik het.

Toch heb ik me prima vermaakt. Gezelligheid stond voorop. Niet te druk, dus lekker de ruimte... Nix mis mee, jammer alleen dat Paul er niet was...
blij dat ik niet gegaan ben, weer geen paul op capital.. vorige keer baalde ik al goed. Zou nu n
og erger geweest zijn.
laatste aanpassing