Partyflock
 

Verslag van Dutch DJ Award, 29 oktober 2003

door , gepubliceerd op
Zo, ben net wakker van een nachtje Amsterdam; namelijk de Dutch Dj Awards.

Ja, wat kan ik van deze eerste award-uitreiking vertellen? Ik zal maar gewoon bij het begin beginnen:

Dit zou voor mij een beetje een raar feest worden, omdat het eigenlijk de eerste keer was in bijna drie jaar dat ik zonder mijn poepie (Daisy) ging.

Een maat van me Peter (Coin-King) levert namelijk op praktisch alle grote feesten de munten (Coin-Strips) en kan dus ook voor bijna al deze feesten vrijkaarten regelen. Zo ook voor de DDA.

Ik ben vertrokken vanuit Goes om half zeven en zou Peter en Tom ontmoeten in Amsterdam zelf. Nou, dit was dus echt een groot drama. Wat kut was dat zeg; ik had vooraf op de routeplanner uitgeprint hoe ik moest rijden. Dit ging eigenlijk goed totdat ik van de A2 ring af moest. Ik heb er langer over gedaan om Hotel Arena te vinden vanaf de ring dan ik van Breda naar Am*dam gereden ben. (toegegeven: mijn eigen coordinatiegevoel is ook niet echt best).

Om een uur of negen had ik het dan eindelijk gevonden en jawel, wat een mazzel: parkeerplek voor de deur. Hotel Arena had een groene laser buiten gezet, dus achteraf had ik het veel sneller kunnen vinden.

Eerst even een welverdiend biertje gedronken met Peter en Tom in de Todrink lobby. Daarna zijn we om een uur of tien naar binnen gegaan.

Het binnenkomen ging supersnel. Fouilleren kennen ze blijkbaar niet of vond men niet nodig, want we waren zo binnen. Ff de standaard procedure aflopen (jas ophangen, wc'tje pakken enz) en dan naar de "grote" zaal.

Het eerste wat mij opviel was dat de "grote" zaal eigenlijk heel klein was. Niet dat het er niet gezellig uitzag ofzo, maar het was echt veel kleiner dan ik had gedacht. Voor de mensen uit Goes: het leek op de zaal van Het Beest, met een extra balkon eromheen.

De muziek begon zoals verwacht vrij tam. Om een uur of elf was het de beurt aan dj Roog. Zelf ben ik meer van de techno en hardstyle, maar ik vond hem stiekem best lekker draaien.

Toen het moment waar iedereen voor kwam: de award-uitreiking. Achter de dj-booth hing een groot videoscherm waarop de nodige beelden vertoont werden van de genomineerden op verschillende feesten. Nu werd alles donker in de zaal en begon op het scherm het aftellen.

De uitslag zullen jullie vast al gehoord/gezien hebben, maar ik vond hem iig niet echt verrassend. Zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs gingen naar Tiesto (Thijs nogmaals gefeliciteerd), wat hij eigenlijk ook wel een beetje verdiend had. Verder was er nog een upcoming talent award (dacht dat deze gewonnen was door Joris Voorn, maar weet ik ff niet meer zeker).

Nadat Thijs het publiek bedankt had, kon het feest weer verder gaan. De muziek ging langzaam richting hardtrance en ook de lasers werden aangezet, wat een mooi effect gaf in de zaal.

Op dit moment gingen Tom en Peter richting huis (Limburg en Belgie, best logisch dus als je de volgende dag moet werken) en ik zat te twijfelen wat ik zou doen. Eigenlijk kwam ik voor dj Luna, dus toch maar even gebleven nog.

Dat is het leuke als je alleen bent; je leert superveel nieuwe mensen kennen. Anders gaan we altijd met onze eigen standaard groep, wat ook leuk is natuurlijk, maar dit had ook wel wat.

Toen was het dan eindelijk tijd voor Luna (de man op wie wij ook gestemd hadden). Richard draaide lekkere harde techno en de tijd vloog om. Ineens was het alweer drie uur.

Ik zat weer te twijfelen (blijven of naar huis gaan?) Dana wou ik toch ook nog wel even horen draaien, dus toch nog maar even blijven plakken.
tot mijn grote verrassing had Dana nog een fovoriet van me meegenomen: Pavo!

Dana,Luna en Pavo legde om de beurt een plaat op. Dit ging er lekker aan toe zeg! De drie hardstyle toppertjes samen flink aan het knallen.

Omdat ik heel de avond zo goed als nuchter was gebleven, begon de vermoeidheid er snel in te slaan. Even afscheid nemen dus en om 4:15 ben ik doorgereden richting Zeeland. Dit is dus echt kut alleen autorijden, omdat je helemaal geen aanspraak hebt.

Muziek lekker hard aan dan maar. Alles ging goed totdat ik een afslag miste richting Roosendaal. Met mijn gedachten lag ik al lekker in bedje toen ik ineens een bord met "Belgie" zag. Klotezooi, moest ik richting Antwerpen rijden.

Toch nog om 6:00 thuis gelukkig. Lekker tegen Daisy aangekropen en slapen maar. Ik vond de eerste DDA een leuk, gezellig intiem feestje, met lekkere muziek. alleen moet ik wel heel eerlijk zeggen dat ik van het hele gebeuren op zich wel wat meer had verwacht.

(misschien ideetje voor de organisatie: waarom geen award per muziekstijl? beste techno dj, beste club dj enz. )

mzzl,

Menno

11 opmerkingen

Menno, jij hebt je zo te lezen wel vermaakt. :D

En als het echt zo groot was als het beest, dan zal het niet erg druk zijn geweest. Of wel dan?


(misschien ideetje voor de organisatie: waarom geen award per muziekstijl? beste techno dj, beste club dj enz...)


Daar kan ik me best in vinden. (y) Niet meer dan logisch dat alleen de grote namen echt aanspraak kunnen maken op de award, omdat er gewoonweg een grotere doelgroep naar hun muziek luistert.

Maar iig ik zie je binnenkort wel weer eens voorbij struinen op een feestje.
En geef Daisy een (k) van me.

Greetz Glen
laatste aanpassing
leuk verslag geschreven........su­per....kusjes
Werkzaam bij 4-Uz Events
Artiest Men-Oh
Thanx Glenn!

Was ook niet zo heel druk hoor... Denk dat er zo'n 400 man binnen liep ofzo. Enne: heb me zeker wel vermaakt ja.

2 Annelie:

Dank je wel. Was leuk jullie ontmoet te hebben!
 
ik wou ook maar niemand uit mijn omg. wou! zoals altijd!
Ronald.. ik wel :D leuk feessie :)

Dit verslag leest lekker weg trouwens, ik zat ook al ergens in belgie te lezen ;)
Menno,

Als je de volgende keer een bijrijder nodig hebt, dan geef je maar een gil. Je komt toch langs Zoetermeer als je richting A'dam gaat...

Kreeg namelijk op de valreep een plekkie op de lijst en niemand die ik kon vinden om te gaan. Ben namelijk niet in bezit van een rijbewijs, snik snik...

Volgens mij was het een goed feessie en ik had er echt wel bij willen zijn dus....

Kus kus
Vanessa,

Had idd gekund ja, als ik het vooraf wist.

Trouwens, ik ben via Breda/Utrecht gereden afgelopen woensdag, dus was ik sowieso niet langs Zoetermeer gekomen... Sorry!
net zo groot als het beest..... hahaha das best klein ja tweehonderd man en dan zit het vol

maar toch relaxt dat je het naar je zin het gehad toch!!!!
see ya
Beetje raar dat ze het de Dutch DJ Award noemen en net doen alsof de danceliefhebber iets te zeggen heeft. Voordat dit hele circus weer werd gestard een paar maanden geleden, stond al vast wie de winnaar was. Of dit nu om commercieel technische- of andere vage redenen is weet ik niet, maar het blijft in mijn ogen onzin. Er staan dj's op de lijst waar nog nooit iemand van heeft gehoord en upcomming Dutch artists staan niet eens op de lijst.
Sorry hoor, maar ik zit al te lang in deze business en kan dit echt niet serieus nemen. Een grote wassen neus is het en vooral een lekkere veer in de reet van de organisatie.