Partyflock
 

Verslag van Brainstorming 001, 27 juni 2003

door , gepubliceerd op
Dit verslag betreft het gehele weekend (Brainstorming 001 en Raving Nightmare) van ons (kokka en vnljnk) met alles wat komt kijken als je als deejay in zo'n weekend een beetje rondscheurt. Lees en huiver!

Brainstorming 001 & Raving Nightmare 27/28 Juni 2003

Jah, dit weekend was het weer ’s zo ver, een paar dagen flink doorhalen en je bioritme lekker in de war schoppen. Op het programma stonden twee boekingen, Vrijdag in The Wall, Brainstorming 001 waar ik een 4 deck’s battle met Vince ging doen en Zaterdag (of zal ik maar zondag morgen zeggen) Raving Nightmare in de platte Zaol te Maastricht. Om te voorkomen dat we twee keer vanuit Hengelo op een neer moesten scheuren zijn we gaan bivakkeren bij me moeder die in Kerkrade woont, om van daaruit naar de feestjes te scheuren…

Vrijdag, 18.00 uur, Kokka komt me oppikken om maar ’s te gaan vertrekken… Na de auto te hebben volgepakt zijn we weggereden. Eerst nog ff naar de Texaco waar lady Xenon werkt om ff flink wat overlevingsmiddelen aan te schaffen. Hierna kon de reis naar het zuiden des lands beginnen. Onderweg ff een paar keer gestopt, waar we ook nog de nodige sloten koffie naar binnen hebben gewerkt en nog wat prachtige “vakliteratuur voor de man” hebben aangeschaft. Jah, je moet toch wat heh, als je al die uren in een auto moet doorbrengen….

22.00 uur: Aangekomen in kerkrade eerst ff geinstalleerd (lees luchtbed opblazen, nog meer koffie en een beetje socializen) om daarna voor het vertrek naar the Wall nog ff snel een biertje te pakken in de stamkroeg van me moeder. Daar was al een heus feest aan de gang, met een of andere drive in show welke volgens mij alleen maar deutche slagers en apres ski muziek bij zich had. Verder was Elvis er ook nog met een spetterende show. Ik kon het niet laten om met deze vertoning op de foto te gaan…. Ach, met de nodige biertjes is er zelfs op zo’n feestje een waar feest te brouwen.

Zaterdag, 00.00 uur: Het werd het toch echt tijd om te gaan vertrekken naar The Wall wat toch nog ff 1,5 uur rijden is vanaf kerkrade. Kon kokka weer lekker de stuntschauff uit gaan hangen… Eenmaal daar stond vince ons al buiten op te wachten want hij was volgens onze ogen wel een beetje zenuwachtig wat hem allemaal wel niet te wachten stond voor zo’n battle.
1 maal binnen bleek D-Boy de zaal al lekker gek te maken aan het zijn.Uiteindelijk werd het tijd om de mixers en de rand apparatuur (4x SL1200mk2 ! ) aan te sluiten en in battle mode neer te zetten.
Dit alles gebeurde terwijl de live act van de Wishmaster aan de beuk gang was.
Wat trouwens niet verkeerd klonk.
Na het nodige vertier te hebben gezocht in het bier kon de strijd eindelijk beginnen …. Zaterdag, 03.15 uur: Ik mocht als eerste de aanzet van deze strijd geven en begon langzaam doch zwaar te raggen alwaar Vince lekker kon inhaken met zijn geweldige scratches en samples. We deden twee om twee zodat we elk af en toe lekker de tijd hadden om wat tricks uit te halen. Het was eerst ff aftasten maar al snel kwamen we lekker op gang…. Een eerste hoogtepunt was het moment dat Vince “More Bass” erop gooide en daar met zijn bekende sirene doorheen te gaan scratchen… Op dit moment haakte ik in met wat andere sirene samples wel ik er lekker in “Transformde” en scratchte…. Dit liep perfect! Ook vanuit de zaal kregen we op dit moment veel feedback, die stonden allemaal te juichen en schreeuwen… Is natuurlijk wel ‘s anders om ’s een keertje twee dj’s tegelijk aan het werk te zien met 4 draaitafels… Vince kennende kon je natuurlijk verwachten dat ie op een gegeven moment een streek zou uithalen wat ie natuurlijk ook deed… Een half uur voor sluitingstijd stopt ie ineens de plaat en vertelt ie me dat het feest afgelopen is…. Nu wist ik ff niet meer of dit ouwehoeren was of dat het echt was… Toen ik de organisator ineens zag aankomen om te vragen wat er aan de hand is wist ik wel genoeg… Wheheh… Dus hop, gauw weer een plaatje erop, want de muziek stond nu toch al wel zo’n twee minuten uit! Vette streek Vince! We hadden nog een half uur te gaan en vroeg vince of ie al zijn meest bizarre platen tevoorschijn wilde toveren wat ik natuurlijk ook deed…. Nu gingen we voor het hardste! Vet over de 200 BPM knalden we er een eind aan met plaatjes van Jack lucifer, Buzz Fuzz, en nog hardere waarvan ik de titels me niet meer kan herinneren (Te veel bier? ) Zelfs D-Boy deed nog ff mee. Toen nog als allerlaatste een korte Hip Hop scratch battle gedaan, wat overigens ook heel wat respect uit de zaal opleverde. Wat respect betreft, Vince weet zekers ook wel wat scratchen is!

Na nog ff wat geouwehoerd te hebben snel weer in de kar, terug naar kerkrade om ’s ff lekker in onze (opblaas) bedjes te gaan chillen…. (inmiddels 07.30 uur zaterdag morgen)

Zaterdag 15.00 uur: Nu is het wachten op Raving Nightmare, en aangezien ik pas om zondagmorgen 06.15 daar hoef te beginnen zijn we maar de tourist gaan uithangen in Maastricht. Eerst ff een beetje rondzwalken door de talloze winkelstraten (waar ik btw nog ff een “Leer Beer” heb gekocht voor me dochter Djoni) uiteindelijk uitgekomen in een Vinylstore waar ik ’s ff lekker heb gesnoven aan al dat zwarte goud… Resultaat: de absolute eerste mix van Speedy’s Pullover (op +8 records), Born Slippy van Underworld en nog een of andere zeer vette schranz techno plaat. Kokka scoorde Spastic en nog een andere classic waarvan ik op dit moment (zondag 10.15 uur) ff niet de titel van ken ophalen. Hierna uiteraard op het terras in de zon op het Vrijthof met de nodige biertjes… (kokka als chauff natuurlijk lekker aan de Coke)

Zaterdag 20.00 uur: Eenmaal terug in kerkrade waar kokka nog ff heeft geslapen op het half met de mond op geblazen luchtbed een uur in coma te hebben gelegen vertrokken naar Valkenburg om daar de inwendige mens nog ff flink te verwennen. Ik ben daar al vaker geweest dus wist al precies waar we naartoe moesten om kokka’s hormoonpeil ’s flink op te jagen. Uiteraard een restaurant waar zeer bevallige jongedames de serveerster uithangen wat uiteraard weer resulteerde in nogal wat haantjesgedrag van kokka en in mindere mate natuurlijk (ben al pappa dus ken me verantwoordelijkheden) van mij. Lekker gegeten, lekker gedronken (bier bier bier) dus voldaan weer terug naar kerkrade.waar we nog ff hebben gechilled voor de tv was het nu toch echt tijd (00.15 uur) om nog ff een paar uurtjes de binnen kant van onze ogen te bekijken.we hadden de wekker ieders gezet om 10 voor 3 waarna de planning was om zo tegen half 4 te vertrekken naar maastricht.maar dat mocht dit x niet baten.de coma van ons was te hevig om in 1 x goed wakker te worden waarbij kokka zelfs de wekker 3 x niet heeft horen afgaan en op appel van de junk wakker moest worden.maar ja dat zijn we wel gewend van da stuntchauff. al met al waren we wakker zo tegen vieren. Ff snel een bakje thee gezopen om weer bij bewustzijn te komen en daarna snel vertrokken richting Maastricht Raving Nightmare. We hadden geen idee wat ons te wachten stond aangezien we nog nooit in de platte zaol geweest waren. We hadden ons ingesteld op een feestje van ongeveer 500 personen, maar bij aankomst bleken al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Dit was gewoon een mega feest! En wat een geluid! Ooooh, wat hard, als je net wakker bent. We werden met open armen ontvangen door JDA, the Viper en Nossie welk de set van Tommyknocker stonden te checken. Overigens zeer goed draaien die gast. Mag van mij meer in NL komen draaien. Ook nog ff snel de second area gechecked waar meneer steve lief aan het draaien was en met een fles bacardi in zijn ene hand en met de andere hand op random order de plaatjes uit zijn tas pikte. Ook daar was het feest, hoe kan het ook anders met die gekke clown? Zondag morgen 06.15: Mijn eerste plaat, Forever van Cixx vs The Vinyl Junk hakte er direct goed in. Lekker doorgeragt waar Tommieknocker geeindigd was… Ook op dit tijdstip nog groot feest! Iedereen los, de sfeer zat er geweldig in. Maar weinig bekende plaatjes gedraaid omdat ik het sterke vermoeden had dat alle hitjes al voor mijn set voorbij gekomen waren…
Ondertussen kwam meneer “lief” die inmiddels klaar was ook nog ff checke… uiteraard weer met zijn “kindje bacardi” in de hand. Na wat geouwehoerd te hebben bleek helaas dat ik iets eerder moest stoppen. Als laatste pleurde ik Correcte Bassdrum erop wat zeer goed werd ontvangen. Altijd weer een waardige afsluiter….

Zondagmorgen 07.30: Nog ff chillen aan de maaskade naast de Platte Zoal in het alweer lekker schijnende zonnetje. Daarna ook nog ff wat koffie in een of ander wazig tankstation gehad. Beetje vreemd wel, want normaal voel je je op dit soort tijdstippen nogal brak van het doorhalen van de nacht maar in dit geval zijn we gewoon lekker wakker aangezien we van te voren nog ff hadden geslapen.

Nu rest ons vandaag alleen nog de terugreis naar Hengelo wat ongetwijfeld ook wel weer een dolle boel zal worden.

Conclusie: Dit was weer een weekend waar over wordt nagepraat… Beide feesten waren top,
Veel lol gehad met Vince, lekker ouwehoeren met 4 decks, dat regeert en hoop dus echt wel dat dit vaker gaat gebeuren. Een trend is het zeker, aangezien ik de laatste tijd meer zie dat er battles worden gedaan. Raving Nightmare overtrof alle verwachtingen, misschien hadden we toch iets eerder wakker moeten worden om dit mega vette feest mee te maken. Gelukkig maken we dit 11 oktober ruimschoots goed omdat er dan een mega batlle raving nightmare geplanned staat.

Signing off;

The Vinyl Junk & Kokka (de stuntchauffeur)

22 opmerkingen

Dit is nou een mooi verslag.

zie je het is vanuit de ogen van een DJ.
maarjah lijkt me toch leuker om er zelf hakkend tussen de menigte te staan :P
 
De battle met Vince was zeker te gek!
 
Artiest {SHOWLIST artist 6357, 24972}
Masterverslaggie junk!! :respect:
Artiest Kokka
zo en ik ben thuis!!!! whehehehe
Hey Michel!

Je battle met Vince was zeker perfect!
We zullen dat nog eens doen!
Thanks for the show!!!!

Greetz
Sjun verschlaag maaaaan :P

Zo zeggen die Sjengen uit Maastricht dat!
Ik kom overiges ook uit Kerkrade !! :P
Artiest {SHOWLIST artist 61045, 646, 98523}
Pffff, kon het niet houwe na thuiskomst...
toch nog ff een uurtje of wat geslapen.

Nu eerst 's ff luisteren of de batlle met vince goed is opgenomen....

*** sniff vinyl ***
Artiest {SHOWLIST artist 158092, 61540, 458}
Ik hoop dat het opnemen een beetje gelukt is.
Er zal wel veel volumeverschil in zitten.
(of was dat alleen op de monitors hoorbaar ?)

Was wel geslaagd, volgende keer met z'n drieen.
vinyljunk vs viper vs vince :-)
Jah, en dan doen we cixx er ook nog ff bij met 8 decks!!!

dat lijkt me leip!!!

***, sniff vinyl ***
tjow he met zes decks word ik al gek laat staan met 8!!:bounce: :respect:

en patrick wat betreft het volume verschil!! dat zal denk ik wel mee vallen!!!te minste met zo n portable md speler was de set van the junk en de viper ook op genomen dus zo bang ben ik er nog niet voor!!

en bij de weg het was vrijdag te ruig voor woorden!!! :respect: to da junk en vince!!
laatste aanpassing
 
Vet verslag junk..

8 Decks??? dan ben ik van de partij!!!
Artiest {SHOWLIST artist 25687, 83908, 50688}
Van mij mag er ook zo'n battle op Raving komen..


(het liefst oldschool!!)
set in the wall was zeker geslaagd!

vooral 'loving you' met 'at war' :D :D
zeer ruig verslag jammer dat ik heb moeten missen want als ik zo het verslag leest moest het aardig gek geweest zijn :D :bounce:
Op Raving Nightmare was de platenkeuze top, idd niet te veel bekende hitjes, maar wel lekkere doorragplaten. Ik was op dat moment ook net wakker (had in de auto leggen slapen, was toch een beetje te ziek), was onder Tommyknocker nog een beetje op gang aan het komen, maar het laatste uurtje is het helemaal goedgekomen.

Waarom moest je eigenlijk eerder stoppen?
Feestjes in de Platte Zaol staan er om bekend dat ze altijd nog ff doorgaan.

Toen jullie aankwamen stond het geluid trouwens zachter dan dat het had gestaan.
Volgende keer toch eens een hele nacht Raving Nightmare meemaken he!

Maar was leuk eens een verslag van de andere kant te lezen.
Nu zijn de foto's van dit geweldige weekend te bezichtigen op www.vinyljunk.nl

check ze nu uit, om een beeld bij dit verslag te vormen...

De mix is gewoon geweldig, maak er snel mp3 van om hem downloadable te maken...

*** sniff vinyl ***
dat mis zekerzzz een mooi verslag!!
Dat moet wel een supervet weekend zijn geweest!!!
nou marieke het was ook zeer gezellie en wat zekerzzzzzzzzzzzzzzz­z voor herhaling vatbaar is
denk ik ook nog wel een x weer zal voor komen !!
al met al was het dus een zeer geslaagt stamp weekend!! wat ik niet snel vergeten!!

:bounce:
Mix van vince en mij met 4 decks wordt nu geuploaded.... binnenkort dus downloadable!!!!

*** sniff vinyl ***