Partyflock
 

Verslag van Project One, 20 oktober 2018

door , gepubliceerd op
Project One
14 juli 2018
FeestProject One · Reflections of the Eternal Site
Datumzaterdag 20 oktober 2018
LocatieZiggo Dome Site
Na 5 maanden geen feestje gehad te hebben begon het toch al weer aardig te kriebelen. Vanavond stond er een feest op het programma met Project One als hoofdact en als thema: ‘Reflections Of The Eternal’. Het is dit jaar het 10-jarig bestaan van Project One. De line-up bestond uit een combinatie van oude bekenden van Headhunterz en Wildstylez en van de nieuwe generatie. De focus lag vanavond vooral op de toekomst dus ik ging er van uit dat de oudere tracks schaars zouden zijn. Vorig jaar bij The Return Of Headhunterz lag daarintegen de focus meer op het oudere werk door de terugkeer van Headhunterz. Opvallend was het wel dat bv. Noisecontrollers hier niet stond vanavond, die was door zijn connectie met Headhunterz en Wildstylez toch wel 1 van de namen die je normaal gesproken blind zou noteren op een feest als deze.

Rond 22.30 kwamen we aan bij de Ziggo Dome. Na eerst de gebruikelijkheden zoals munten en kluisjes geregeld te hebben kon het feest beginnen! All aboard the hypetrain!

23.00-00.00 Jay Reeve (Area 2)
Na eerst een korte blik op de mainstage geworpen te hebben besloten we meteen naar Area 2 te gaan. 1 van de huidige talenten van de scene Jay Reeve stond op het punt van beginnen. Rond dit tijdstip was Area 2 nog alleen bereikbaar met de lift, wat natuurlijk even duurde. Gelukkig was het later wel meer makkelijker bereikbaar via de trappen. De set van Jay Reeve was dé perfecte openingsset van deze avond. Er kwam voor mij veel nieuw materiaal langs wat best goed klonk. Mooi om te zien hoe Jay Reeve met veel enthousiasme achter de draaitafels stond. Hij draaide in deze set onder meer: Dial T For TNT, Voice Of Silence, Sky Rocket, Groove To The Beat, One In A Million, I Want It, House Music, Audiofile.001, Can’t Breathe, een mashup van Destroyer Of Worlds en Resurrection, The Reason, Vision, I See Stars, I Just Can’t Stop, The Blackbird, From The Ashes, What It Is en Infinity.

00.00-01.00 Primeshock (Area 2)
We bleven nog in Area 2 hangen voor de set van Primeshock. Blackburn en Aeros oftewel Primeshock is een act die in de huidige scene veel aandacht en populariteit kent. Dit komt mede ook omdat grote namen als Da Tweekaz, Headhunterz en Wildstylez de tracks oppikten. Tracks zoals Primetime zijn al eens langsgekomen in de Hard With Style podcast. De stijl van Primeshock kun je omschrijven als disco, funky met veel energie. Losstaand zou ik thuis niet heel snel alle platen opzetten maar in deze set klonk het mooi als 1 geheel. Ik moest echt lachen hoe de mannen stonden te draaien met happy faces, veel plezier en de chemie was duidelijk zichtbaar. De focus ligt niet meer op hun solocarriere maar ze gaan vol voor de act Primeshock Zij draaiden o.a: Astral, Broken, Dark Sun, Target Training, We Had Disco, My Name Is, Feel The Sun, Woznotwoz, Techno Prime (Psyko Punkz Rmx), Everyday, Partyfreak, Final Song, Club Bizarre (Headhunterz & Noisecontrollers Rmx), It’s My Style (Edit), Who We Are, en Extraordinary Happiness 2012.

01.00-02.00 Project One (Area 1)
Om 01.00 besloten we uiteraard weer richting de hoofdzaal te gaan voor de officiële opening van het feest. Na een introshow kwamen de mannen van Project One met Ressurection het podium op. Ik vond de kledingstijl wel erg gaaf naast ook de visuals gedurende deze avond op de LED schermen achter de DJ-booth. Alhoewel je van afstandje niet kon zien wie wie was door de schmink en kleding was het voor mij al snel duidelijk wie Headhunterz was met de mic in zijn hand. Ik was erg onder de indruk van de nieuwe platen die langs kwamen! Het viel mij op dat het tijdens de set op de plek waar ik stond weinig enthousiasme om mij heen zag. Alleen mensen met de hele tijd een telefoon in hun handen. Kwestie van nieuwe generatie? Ik snap dat niet dat je dat doet en met je rug naar het podium staat en de hele set staat te lullen met mensen. Hoewel het best druk was en er steeds lopende mensen waren en je platgedrukt werd heb ik me er niet proberen aan te ergeren. Muzikaal gezien was dit een fantastische set! Naast het nieuwe spul kwamen er ook bekende tracks langs zoals: Luminosity, Can’t Lose This Time, Fantasy Or Reality, The Story Unfolds, The Journey Of The Mind, The Creation Of Art, It’s An Edit, The World Is Yours, een mashup van Numbers (Wildstylez Hard Mix) en Life Behond Earth (Defqon.1 2018 Edit), Maximum Force, Rate Reducer (Headhunterz Rmx Edit), en The Art Of Creation (Defqon.1 2018 Live Edit).

02.00-03.00 D-Block & S-Te-Fan (Area 1)
Na de set van Project One stroomde de zaal in rap tempo leeg. Ik was daar blij mee omdat je dan weer genoeg ruimte had. Naast de visuals vond ik de gehele avond het geluid ook uitstekend afgesteld staan mede door de goede akoestiek. Ik heb tijdens deze set erg genoten van de melodieuze platen die langs kwamen. Sinds D-Block & S-Te-Fan hun album Antidote uitgebracht hadden waren ze weer helemaal back in de scene. Een tijdje waren ze een beetje uit de picture verdwenen nadat ze onder hun alias DBSTF ook wat house dingetjes hadden gemaakt. D-Block & S-Te-Fan draaide in deze set onder meer: Angels & Demons, Rise & Fly, Take Me Higher/Beat As One Mashup, een edit van Zombie Nation, Promised Land, U Gave Me Love, Twillight Zone, The Ultimate Celebration, Ghost Stories, World Reowned, Music Made Addict (The Prophet Rmx), Forthenite, een mashup van Break Down Low, The Record Breaking en MF Bass, We Don’t Stop (Lights Out), Supernova (Devin Wild Rmx), Louder (LOUD Edit), Shiverz, In The Dark, en Blade Me Now.

03.00-04.00 Headhunterz & Sound Rush (Area 1)
Om 03.00 kwam Headhunterz weer het podium op voor zijn set met Sound Rush. De openingsplaast was hun gezamelijke collab Rescue Me. Niet veel later draaide zij hun nieuwste plaat samen. We besloten inmiddels wat meer achteraan te gaan staan waar je een goed overzicht had over de zaal en het podium. Je had hier prima de ruimte en de sfeer was best aardig. Ook dit was weer een setje waar ik echt van kon genieten met platen zoals: Reignite (met Tonight vocals), Scrap Attack (met Lessons In Love vocals), Unbreakable, Rock Civilization (Live Edit), Project 1 (Sound Rush Rmx), een edit van The Summer Of Hardstyle, FTS (Sound Rush Edit), Takin’ It Back (Headhunterz Is Back Edit), Her Voice (Headhunterz Rmx), Psychedelic/Dragonborn Mashup, Guide You, Leap Of Faith, Look At Us Now, Destiny, Dark Knights, Hard With Style track van Sound Rush en Back To The Roots.

04.00-04.45 Wildstylez (Area 1)
Ook Wildstylez kwam weer het podium op voor een soloset. Opvallend genoeg had hij maar 45 min. de tijd. Wildstylez kon niet beter beginnnen dan met zijn nieuwste plaat Heardbeat. Een hele fijne track met een energieke mid-intro en fijne melodiielijn in de climax die in je hoofd blijft zitten. Ook mooi hoe de melodie doorloopt in de 2e climax. Deze soloset van Wildstylez was een goede combinatie van dikke bassline, energieke melodiën en tegen het einde wat rauwer met ook nog een hele smerige overstuurde plaat: Rooler - YES! Verder kwamen o.a deze platen langs: The Remedy, Legends Never Die (Wildstylez Bootleg), Broken, Komon, Bad Habits, Temple Of Light, The Ultimate Wildstylez Mashup (Timeless/Year Of Summer/Lose My Mind), The Path Of The Hunter, Welcome, Great Spirit (Wildstylez Rmx), en Bella Ciao.

04.45-05.45 Atmozfears & Devin Wild (Area 1)
Ik vond het logisch dat Wildstylez met hardere platen afsloot zodat het een mooi bruggetje is naar de set van de volgende DJ’s Atmozfears en Devin Wild. De stijlen van deze 2 DJ’s passen goed bij elkaar in een set met een combinatie van melodieuze platen met een stevige kick eronder. We besloten inmiddels de tribune op te zoeken omdat we in begonnen te kakken. We hebben daar nog o.a Reawakening, een remix van Get Loaded, Megasound (Devin Wild Rmx), Tweekay#14/Samba Mashup, Men Of Steel (Devin Wild Rmx), Psychedelic (Atmozfears Rmx) en Feel My Love (Sub Zero Project & Devin Wild Rmx) gehoord.

Rond 05.15 besloten dat het mooi was geweest voor vandaag. We ruilden onze overgebleven muntjes nog om en keerden huiswaarts. Muzikaal was het echt een topfeest!

Pluspunten:
- Aankleding mainstage met lasers en visuals
- Geluid in beide zalen
- Veel nieuwe platen gehoord
- Gezelligheid met vrienden
- Bereikbaarheid van barren, toiletten en kluisjes
- Openingsshow van Project One
- De sets van Jay Reeve, Primeshock, Project One, D-Block & S-Te-Fan, Headhunterz & Sound Rush, en Wildstylez
- Mogelijkheid tot omruilen van munten
- Vlotte service bij drinkbarren en foodcorners

Minpunten:
- Bereikbaarheid van Area 2 aan het begin van de avond
- Gladde vloer in Area 1
- Mensenstroom van 2 kanten die je platdrukten

2 opmerkingen

Topverslag. Dank.

Was wel benieuwd hoe het was. Bij deze soort van beantwoord
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op woensdag 24 oktober 2018 om 20:51:
Topverslag. Dank.

Was wel benieuwd hoe het was. Bij deze soort van beantwoord


Thanks!