Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 22 november 2014

door , gepubliceerd op
Qlimax
27 november 2014
FeestQlimax · The Source Code of Creation
Datumzaterdag 22 november 2014
LocatieGelreDome Site
Vanaf het moment dat de laatste kick vorig jaar door de Gelredome dreunde keek ik er alweer naar uit, en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover: Qlimax! Hét paradepaardje van Q-Dance en ook dit jaar is er weer van alles uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat het wederom het feest van het jaar is geworden.

Om op te warmen stond er 's middags eerst nog een voetbalwedstrijdje op het programma en na een mooie 6-0 overwinning stond niets ons meer in de weg om naar Arnhem te gaan. Dit jaar is het alweer mijn 5e opeenvolgende editie dus nog meer reden voor een knalfeest!

Helaas had onze bus wat vertraging, dus redden we het net niet om klokslag 10 uur binnen te zijn. Gelukkig was het net als voorgaande jaren niet druk bij de ingang en waren we uiteindelijk rond kwart over 10 binnen.
De Audiofreq Remix van Astral was het eerste wat ik hoorde dus dat beloofde direct veel goeds voor de rest van de avond. Niks geen rustige opbouw met hardtrance, subground of wat dan ook, maar meteen: Hardstyle! Na de gebruikelijke zaken zoals het halen van muntjes en een toiletbezoekje zochten we ons een mooi plekje op in de zaal om vervolgens van de tweede helft van de set van Technoboy en Audiofreq te genieten.
We besloten om weer ongeveer op dezelfde plek te gaan staan als de afgelopen paar jaar, aan de rechterkant ter hoogte van de tweede bar. Hier is het meestal niet al te druk en je bent zo bij zowel de bar als de wc's, ideaal!

De set was verder echt meer dan prima voor een opener, een aantal lekkere klassiekers uit de Italiaanse hoek zoals Yerba Diabolika, Phases en natuurlijk Next Dimensional World!

Dan om half 12, het moment van de grote openingsshow! Zoals ieder jaar weer fantastisch aangepakt en achter het gordijn kwam weer een geweldige stage vandaan! Vervolgens was het de beurt aan niemand minder dan Headhunterz!
Niet verwacht dat hij er zou staan, maar hij zette toch weer een lekker setje neer. Wat van zijn oudere parels afgewisseld met wat nieuw spul, niks mis mee!

Atmozfears mocht het stokje van hem overnemen en hij draaide, net als Code Black vorig jaar, lekker euforisch met als hoogtepunt toch wel de nieuwe collab met Audiotricz, Reawakening!

Bij Frontliner weet je van te voren wat je krijgt, een showcase van zijn eigen tracks. Ik vond dit dan ook een wisselende set, een paar hele vette tracks zoals TBA2 en Halo's, maar ook een aantal zeer matige tracks. Wel heel vet dat hij Rebirth of the Sun en On The Rise erop gooide! Dan mijn grote held: Noisecontrollers! Na een hele vette show rondom het anthem deed hij weer precies hetzelfde als in 2011 en 2013, de set van de avond neerzetten! Een aantal nieuwe tracks en veel edits samen met wat tracks van zijn album, helemaal super! De remix van Scantraxx Rootz en de edit van zijn eigen anthem waren toch wel het meest verassend en vet.

Vervolgens was het tijd om een tandje harder te gaan! Ran-D is daar de ideale persoon voor en hij stelde zeker niet teleur.
Openen met Rebel To The Grave is natuurlijk al top en tracks als FCK EDM en A Storm Is Coming zijn heerlijk! Hij mixte bovendien weer erg fijn met een aantal editjes hield hij het tempo er lekker in.

Een van de DJ's die het in mijn ogen echt verdiende om hier te staan was toch wel Crypsis. Openen met Strike was echt een kippenvelmoment om u tegen te zeggen. Het gas ging vervolgens nog wat verder open met platen als United From The Start, Torture en een vette edit/remix van Main MF. Ook het mixwerk was zoals altijd bij hem heerlijk!

Om het helemaal af te maken was er dit jaar de Hard Ending! 3 Hardcore acts, ieder een half uur.
Endymion mocht het spits afbijten en dit was de ideale opbouw van Hardstyle naar Harddore! Antidote, Coming Undone, Fuck You, ik hou wel van dit stijltje!

The Viper stond bij mij al een hele tijd bovenaan het lijstje DJ's die ik graag zou willen zien op een feest als Qlimax.
Heerlijke partyhardcore, platen als Luv U More en Control The Refix, dit is Hardcore zoals ik het graag hoor! Mijn laatste energie ging er uit bij Coming Home en toen was voor mij het feest toch wel voorbij. Partyraiser mocht het laaste halfuurtje opdraven, maar dat was voor mij het teken om de tribunes op te zoeken. Ik kan echt helemaal niets met deze muziek, met name de laatste 10/15 minuten ging echt helemaal nergens over.
Maargoed op de tribune was het toch wel super om de licht en lasershow te zien, die was dit jaar toch weer van onvoorstelbaar hoge kwaliteit!

5 keer Qlimax, 5 keer een geweldige avond beleefd!
Al met al denk ik echter niet dat deze editie voor mij het vetst was, miste toch wel een beetje een verhaal zoals dat eerdere jaren wel het geval was.
Maar 1 ding staat toch wel vast: Qlimax is en blijft het vetste feest dat er bestaat! Tot volgend jaar!

1 opmerking

Lekker verhaal om te lezen ;)

En idd Partyraiser past niet op zo'n manier op Qlimax, Tribunen dus!