Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 23 november 2013

door , gepubliceerd op
Qlimax
18 september 2013
FeestQlimax · Immortal Essence
Datumzaterdag 23 november 2013
LocatieGelreDome Site
Qlimax 2013
Rond 18:00 kwamen vrienden van me naar mij toe om wat te drinken en even te chillen voor Qlimax. Na wat drankjes en muziekjes met de auto richting Arnhem gegaan. Omdat een maat van me zich niet heel goed voelde zijn we met de auto gegaan zodat hij naar huis kon wanneer hij geen zin meer had. Rond kwart over 10 auto geparkeerd en zijn we richting de Dome gelopen. Ik en maat van me hadden VIP en de andere 2 normale ingang dus zijn we naar binnen gegaan door de Guestentrence en dat was best leuk voor een keer, met de roltrappen naar boven en verwelkomt met een hapje. Ook hier bij de VIP moest je betalen voor een kluisje waar ik altijd dacht dat dat gratis was bij de VIP maar goed. Naar entrence E gelopen om daar op de andere 2 te wachten. Waren zij nog langs de MAC gegaan waardoor het langer duurde.
Rond kwart over 11 achterin gewacht op nog iemand terwijl Max enforcer en Wildstylez al aan het draaien waren

Wildstylez en Max Enforcer
Ik dacht dat dit wel een aardig setje zou worden om in te komen en dat was ook zo. Buiten het feit dat voor 10 seconde het geluid uit viel vond ik het setje prima te doen. We waren alleen bezig op deze tijd met het uitzoeken van een staanplaats. Eerst dicht bij de hoge camera en uiteindelijk rechts van de regie gaan staan waar we een aantal vrienden tegenkwamen. Een lekker setje dus van deze heren met vooral Black 2008, Tonight, The art of creation, Legacy, Lost in Paradise en Never say goodbye

Code Black
Code Black opende met Pandora wat ik een lekkere track vind en was dus een goede opening. Had niet heel veel verwachtingen van Code Black omdat hij mij live nooit echt boeit. Maar het klonk wel aardig met tracks verder als Imaginary, Time of your life, Hit you with that bang shit (outbreak remix) en Stereo killa als laatste dat was heerlijk. Paar nummers uit zn set gemist omdat we even wat gingen eten en ronddwalen door de VIP

Coone
Ik verwachtte wel wat van Coone. Heb hem live pas paar keer gezien en dat is ook al lang geleden. Met zijn nieuwe album die er aan komt dacht ik dat hij vast wel wat albumnummers ging draaien. Ik zat vooral te wachten op de collab met Frontliner - World Domination, maar helaas heb ik die niet gehoord. Verder vond ik het een prima set van onze belgische vriend, ook omdat hij wat oudere nummers er in gooide zoals Best of Both worlds en Blame it on the music. Verder nog lekkere nummertjes zoals Times getting Hard, Drowning, Zombie killer en raging in the dancehall. Maar vooral om als laatste Colours of the harder styles te horen. Nog altijd een magische plaat en heel het stadion deed ook lekker mee op die plaat. Helaas alleen geen World Domination en Unite Hard driver remix. Ook had ik wel verwacht dat Coone het Hardbass anthem zou draaien van Hard driver maar helaas ook niet gebeurt.

Gunz For Hire
Het was wel even leuk om wat harder te horen en ook lekker meer los te gaan maar het was niet geweldig. De standaard nummers werden natuurlijk gedraaid waardoor je wel lekker mee doet maar voor de rest vond ik dit geen set waarbij ik op terug kijk van nou dat was lekker. Wat ik nooit meer heb eigenlijk bij de Gunz. Alleen draaide ze een nieuwe track die best lekker klonk op het einde. En ook nog de anthem, totaal niet anthem waardig en een standaard Ran D track. Bij die track heb je echt niet het gevoel van dit is QLIMAX.

Noisecontrollers!
Hier keek ik misschien toch wel het meest naar uit. Paar dagen geleden zeiden ze dat ze uit elkaar zouden gaan en dan is QLimax wel de gelegenheid om echt af te sluiten in stijl met z'n 2. Openen met E=NC2 was al helemaal top. Heerlijke sfeer zit in dat nummer en deed het toen ook erg goed als opener. Daarna DONKEY erachteraan en de verwachtingen werden hoog van deze set. Verder gooide ze met nieuwe tracks hier en daar en die vielen bij mij allemaal erg goed. Wat heb ik genoten van de nieuwe tracks.Heerlijk momentje voor mij was toen ze Around the World draaide, ah wat was dat een mooi magisch moment en wist toen dit is Qlimax. Alleen jammer van sommige nummers zoals Gangsters dont dance, Kronos track en Still Speedin. Ook nog CNRL ALT DELETE gedraaid wat altijd heerlijk is en faster n further remix die ik zeker ook lekker vind. Noisecontrollers draaide top en hebben mijn verwachtingen waar gemaakt.

Zatox
Hij kan me al 2 jaar nauwelijks meer bekoren en dit was dan ook het perfecte moment om wat te gaan eten en het lichaam wat rust te geven. Heerlijke bak fruit op de tribune gaan zitten om naar de show te kijken. Buiten Natural born raver, Action, Fight the resistance en FTS was dit een zaadset van de bovenste plank. De kicks slaan echt nergens meer op bij hem en ik zag zelfs gaten in het dak omdat ze zover en lelijk gepitched werden. Ik heb geen hekel aan pitchkicks vind ze vaak om te smullen maar bij zatox vind ik het echt helemaal niks.

Alpha Twins
Weer terug naar beneden om laatste stampjes eruit te gooien. Ze opende met tonight en cocain MF sorry maar kutter openen om kwart over 5 kan niet.
We zijn toen op de decks gaan staan om alles eruit te gooien en dat kwam goed. De goede A2 records platen gehoord en om te smullen was toen ik Death of a Demon B-front remix hoorde WAAAUW heerlijk. Ook heerlijk waren Born to Die, Shiverz, Senses, Rebel to the grave en afsluiter de Resistance. De collab met frequencerz Voice of Gaia vond ik echt helemaal niks aan wat ik niet had verwacht van Frequencerz.

10 minuten hardcore en toen naar kluisjes gegaan om spullen te pakken. Maat van me sleutel kwijt dus duurde ook half uurtje langer uiteindelijk wel half 8 de trein kunnen pakken.
Het was een mooi feestje maar helaas niet 2012 over troffen, maar dat had ik ook niet verwacht.

++ Alpha twins en Noisecontrollers
+ Coone
+ Oudere platen van onder andere Project 1
+ VIP/Bandje
+ Geluid later op de avond
+ Ruimte bijna heel de avond
+ Zoals altijd heerlijke loempia's

- Geluid op het begin bij de hoge camera
- Mensen die rond 2 uur al in de VIP liggen te slapen
- Mensen knock out op de tribune
- Gozer rond 11 uur achterin de zaal voor de buiten wc's lag hij daar al te kotsen
- Zaadbox

11 opmerkingen

Je hebt er duidelijk geen verstand van, Zatox zijn set was inderdaad minder deze keer maar die kerel weet in ieder geval hoe je harde kicks moet maken, ook Alpha² was ontzettend bruut. Juist die blije hippymuziek van Gaystyles was ruk! en Fuck The Noisecontrollers heeft een nieuwe dimensie gekregen!
 
beter knock out op de tribune dan midden in de zaal knock out gaan :D
Uitspraak van G. op dinsdag 26 november 2013 om 03:16:
Je hebt er duidelijk geen verstand van, Zatox zijn set was inderdaad minder deze keer maar die kerel weet in ieder geval hoe je harde kicks moet maken, ook Alpha² was ontzettend bruut. Juist die blije hippymuziek van Gaystyles was ruk! en Fuck The Noisecontrollers heeft een nieuwe dimensie gekregen!


Je bedoelt harde holle kicks waar hij overal onnodigt pitcht? Sorry maar ik vind Zatox al paar jaar niks aan een kwestie van smaak niet verstand?
Ik houd van de kwaliteit van Noisecontrollers genialen melodieen die alleen zij kunnen maken. Als je dat niet ziet wat voor kwaliteit muziek zij maken heb jij er duidelijk geen verstand van
Leuk verslag. Alles is een kwestie van smaak, dus kunt niet zeggen of iemand er verstand van heeft. Persoonlijk vond ik de set van Zatox wel kicken, maar respecteer ook de mening van iemand die het ruk vond. Maar nogmaals, leuk verslag, ik heb er alleen een andere mening over ;)
Uitspraak van MrMullie op dinsdag 26 november 2013 om 15:29:
Leuk verslag. Alles is een kwestie van smaak, dus kunt niet zeggen of iemand er verstand van heeft. Persoonlijk vond ik de set van Zatox wel kicken, maar respecteer ook de mening van iemand die het ruk vond. Maar nogmaals, leuk verslag, ik heb er alleen een andere mening over ;)


Tuurlijk zullen er mensen het niet met me eens zijn. Maar om te zeggen meteen geen verstand is wat anders. Ik respecteer ook mensen die Zatox leuk vinden. Ik heb paar jaar geleden ook genoten van zijn sets maar dat is nu niet meer het geval
Okee, eens, over smaak valt niet te twisten, dat had ik misschien even anders moeten formuleren.
 
Vergeet vooral dat pluspuntje niet dat het zo verrassend koel was .
Eerste keer niet gezweet op een feest...
met de auto gegaan

wel half 8 de trein kunnen pakken


En nu staat je auto nog daar?
laatste aanpassing
Uitspraak van Bullseye op woensdag 27 november 2013 om 15:55:
En nu staat je auto nog daar?


Nee vriend van me voelde zich niet zo lekker dus wilde hij heen met auto zodat hij eerder weg kon
haha pijki maat was top weer ff hele vlielandcrew bij elkaar haha
Wou net verslag gaan schrijven maar jij hebt eigelijk + en - al en wat is die remix van adaro door outbreak ziek heh!
vond zelf nc en alpha2 ook t orgineelst dus sluit me helemaal bij jou aan hah
Uitspraak van Andreas t op woensdag 27 november 2013 om 22:55:
haha pijki maat was top weer ff hele vlielandcrew bij elkaar haha
Wou net verslag gaan schrijven maar jij hebt eigelijk + en - al en wat is die remix van adaro door outbreak ziek heh!
vond zelf nc en alpha2 ook t orgineelst dus sluit me helemaal bij jou aan hah


Ja had die remix week daarvoor ook al gehoord. Ja qua sets was het makkelijk uit te kiezen wie de betere waren